Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ania mała

co na ból głowy w ciąży

Polecane posty

u gina byłam w środe i zapomniałam zapytać a głowa mi pęka za nim zadzwonie do niego może ktoś ma dobry sposób

Gość toja dla mnie gra Twoje radio
świeże powietrze,położyć się, zimny okład na czoło,jeśli nie pomoże paracetamol

ponoć jedyny w miarę bezpieczny środek przeciwbólowy w ciąży to coś na bazie paracetamolu, np. apap.

Gość piękny tekst
gawit piękny masz tekst w stopce :)

Gość a moze nalewka bursztynowa
pomoże. ona jest do nacierania skroni czoła i karku

Gość tylko paracetamol
mozna brac w ciazy. Apap tez jest na paracetamolu ale zwroc uwage czy dany rodzaj nie zawiera kofeiny bo czasami maja rozne dodatki.

dokladnie tylko cos na bazie paracetamolu...tez mam ten problem teraz..:).. od paru dni przez ta pogode boli mnie glowa..ale tylko raz wzielam tabletke nie chce sie tez faszerowac...biore jak juz naprawde bardzo mocno boli..:)

Gość kinga1604
najlepszy apap jest na paracetamolu ale nie bierz nic typu ibuprom itp

mam migreny i najmniejsze zło to paracetamol, tak mi w szpitalu na ostrym dyżurze powiedzieli, ale tak naprawdę najlepiej przespać ból bo po co dziecko truć APAP jest koszmarny nawet jak w ciaży nie będziesz to go nie łykaj kup sobie solpadeinę rozpuszczalną

czysty paracetamol lub amol, ja nacierałam skronie i kark i jak ręką odjął a męczyłam się niesamowicie bo dochodziły do tego nudności i wymioty.

najlepsza jest herbata z melisy z miodem, do tego okład na głowę i drzemka - nie polecałabym łykania żadnych leków przeciwbólowych na każdy ból głowy, bo w ciąży lepiej tego unikać. paracetamol - tak - ale tylko wtedy, gdy ból jest nie do zniesienia. jeżeli bóle głowy się powtarzają zgłoś to ginekologowi i niech sam powie, co będzie najlepsze w Twoim przypadku.

Gość Roxa252
Cześć ja tez mam migreny w ciąży ostatnia tydzień temu 2 dni przelezałam i przespałam myślałam ze skroń mi rozwali ,przy tym okropnie mnie wymiotuje i trwa to 32 godzin ostatnio nie zazywałam nic:( zapytałam Moja Gin. czy moge CINIE zazyc powiedziała ze jedna tabletke tak ,ale jakoś bez przekonania :/ Chciałabym dorwać tego neurologa co mówił "Jak BĘDZIE Pani w ciąży to bóle miną n" niestety nie mineły :(

pytałam 2 ginów i internisty, bo na poczatku ciazy bolały mnie 3 zeby na raz, a potem dosc czesto glowa- mozesz bez stresow brac jw. paracetamol lub apap ktory tez jest na bazie paracetamolu, zadne ibupromy etc.

Gość ewelao
Ja najpierw próbowałam kłaśc chłodny okład.Zazwyczaj pomagało.A jak ból był juz okropny to brałam apap.