Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amelia z poznania

Czy idąc do kogoś na parapetówę elegnacko ubranym ściągacie buty?

Polecane posty

Gość amelia z poznania

Ja nie mam w zwyczaju chodzić na boso poza tym wg zasad savoir vivre'u sciagania butów jest zasciankowe. Nie wiem jednak jaka zasady wyznaja gospodarze do ktorych idę

Gość amelia z poznania
do tego mam tak niewyjściową fryzure że nie wiem czy sobie poradze z wyrwaniem porządnego faceta :o

Gość amelia z poznania
odpisze mi ktos?

Gość amelia z poznania
za podszywy dziekuje

Gość piesek leszek...............
Ale masz problemy kobieto! chcesz to sciagasz, nie chcesz nie sciagasz! a jak ci każą sciagnac to wyjdź!

Gość fiiuuu
uwazam ze niepowinno sie sciagac butów, przetrzec recznikiem papierowym jesli sa przybłocone i tyle. ja zawsze swoim gosciom mowie zeby niesciagali butow i oczekuje tego samego kiedy ide w goscinę. a kiedy nie słysze takiej propozycji to po prostu zostaje w butach i tyle.. bez przesady nie bede boso biegała tym bardziej ze buty wspołgraja ze strojem :-)

Gość amelia z poznania
Dzieki chyba tak zrobie, ale czy to nie bedzie dziwne jak oni kaza mi sciagnac a ja powiem ze nie mam w zwyczaju i sie obraze i wyjde?

Gość Ups...........................
Jeśli założysz szpilki i pojedziesz samochodem to nie musisz zdejmować ale jeśli kozaki i trzeba dojść a dzisiaj mokro i plucha i nie wiem czy w kozakach będzie Ci wygodnie trzeba dać nogom odpocząć. Może gospodarze pomyślą o kapciach dla gości albo zabierz drugą parę butów .

Gość jaastas
swego czasu moją współlokatorkę odwiedzał chłopak który zawsze wchodził w butach,i to nie były jakieś pantofelki tylko wielkie trapery które rzadko kiedy były czyste,pchał sie z nimi do salonu a mnie szlag trafiał,szczególnie jak właśnie posprzątałam.Po jakimś czasie zwróciłam jej uwagę i zaczął ściągać. Byłam wychowana tak aby ściągać buty,i zazwyczaj tak robie.Chyba że gospodarz powie mi żeby tego nie robić albo od razu widzę że on i inni są w butach.

Gość Ups...........................
Moja mama nigdy nie kazała gościom ściągać butów, ale ludzie są różni.

Gość amelia z poznania
mi sie wydaje ze u nich sie sciaga bo jak byli u mnie to mimo mych protestow zostali w skarpetach heh, wygladalo to komicznie

Gość jaastas
"obrażę sie i wyjdę" hehe dobre:)

Gość obierek
"kapcie dla gosci" to najgorsza wiocha:o

Gość koza zdumiona
ściągam , to tylko drobiazg ,a swoją drogą po co się komuś ładować w życiwe z butami??????

w butach powinno się chodzić szczególnie na przyjęciach i nie jest dobrze widziane gdy gospodarz proponuje zdjęcie butów i na dodatek daje stare śmierdzące kapcie

Gość amelia z poznania
a jeszcze takie pytanie... pasuje ściągnąć samemu majtki na pierwszej randce, czy czekać aż to chłopak zrobi???

Gość jaastas
co jest komicznego w skarpetach? chyba że są dziurawe:) albo kolorowe i nie pasują do stroju.A jak będzie padało albo mając śnieg na butach też im wejdziesz na dywan?

Gość 45633
jezeli u nich sie sciąga to sciągnij i nie przesadzaj pomysl na kogo wyjdziesz jak tylko ty zostaniesz w butach.... bo reszta uszanuje zwyczaje tego domu

Gość amelia z poznania
No tak bo to ponoc nielegancko paradowac na jakims przyjeciu na boso albo w papuciach

Gość qERFWEGF
koza,wiesz przypominasz mi moja kolezanke,ktora tez ma przeziwsko koza :)

Gość amelia z poznania
to skoro sie boja o pobrudzenie podlog lub dywanu to niech nie zapraszaja gosci albo wyloza folią. Poza tym do wycierania butów sluza wycieraczki i chyba kazda kulturalna ososba najpierw wytrze buty zanim wejdzie do mieszkania.....Ja po prostu nawet w domu u siebie nie chodze na boso chyba ze wychodze spod prysznica

Gość jaastas
czy to jest jakieś eleganckie przyjęcie czy po prostu spotkanie w niewielkim gronie? jeżeli to pierwsze to wydaje mi się że raczej zostaje sie w butach,zobaczysz jak wejdziesz..

Gość tyle że snieg czy błoto
ścieka z butów po jakimś czasie.Byłoby mi głupio jakbym wstała i zostałaby po mnie kałuża:/ Jak ci sie nie podobają ich zwyczaje to nie idź.

Gość amelia z poznania
spotkanie w kameralnym gronie, ale chodzi o to ze ja preferuje elegancki styl, do ktorego musza byc buty na stopach a tamci pewnie beda w luznych ciuchach. chyba jednak nie pojde, dam prezent ktory juz mam kupiony i nie wejde skoro z tego maja byc jakies problemy i afery

Gość koza zdumiona
chyba jednak się róznimy porożem -pozdrawiam

Gość malaaaaaa
jezeli to jest parapetowa na wieksza skale , czyli bedzie wecej osob to ja bym nie sciagala tylko przetarla....a rozbierajac sie zartem do wlascicieli pwoiedziala ze zostane w butkach tylko je przetre.... Ja zazwyczaj jak gdzies ide sciagam buty, ale jezeli to jest juz jakas wieksza impreza to nie. Wiadomo ladne ciuszki i kapcie dla gosci nie wygladaja ladnie.....

Gość koza zdumiona
amelia a co masz na prezent?

Gość tyle że snieg czy błoto
ale jesteś sztywna:/ nie pójdziesz bo każą zdjąć buty..masz grzybicę stóp czy co.Korona ci z głowy nie spadnie,ale w sumie jak nie pasujesz do towarzystwa to nie idz

Gość malaaaaa
to jezeli to jest spotkanie w kameralnym gronie to nie rozumiem. W czym problem sciagnac buty...?? Zawsze mozesz sie ubrac nieelegancko skoro reszta tez tak bedzoie ubrana....jeansy tez sa fajne :P