Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babay

czy w ciazy mozna brac tabletki przeciwbólwe? np.apap???

Polecane posty

Gość babay

strasznie boli mnie glowa ,dosłownie codziennie.

Gość idz do lekarza
ale sama nic nie bierz moze to zaszkodzic dziecku

jeżeli głowa boli Cię codziennie idź do lekarza - nie można brać apapu w ciąży codziennie!!!!! sporadycznie, gdy nie da się wytrzymać - tak i owszem, ale gdy boli codziennie, znaczy że może dziać się coś niedobrego. jakie masz ciśnienie?

Gość mamamartynki
ja przez bóle głowy wylądowałam w szpitalu w ciąży. nie lekceważ tego idź do lekarza. mnie przed ciążą nie bolała nigdy głowa a w ciąży na początku non stop. leżałam tydzień, miałam wysokie ciśnienie. dostawałam jakieś leki a potem się wszystko unormowało.

ja czasem smarowałam sobie skronie amolem jak bolała mnie głowa albo robiłam kompres z zimnej wody na głowe. Pomagało. Ogólnie żadnej tabletki nie wzięłam, a ból głowy przeszedł. Przed ciążą miałam migreny :O i jak dziewczyny mówią: sporadycznie można wziać apap lub paracetamol...

Gość babay
niewiem jakie mam cisnienie jednak rano strasznie zle sie czuje . np jak zjem chocby polowe kromki chleba to juz jakos dziwnie sie czuje. niby jest mi niedobrze ale nie chce mi sie wymiotowac, niby brzuch mnie boli ale nie tak bardzo. czy moze za wczesnie jadam?? sniadanie mam okolo godz. 8.30 i naprawde staram sie nie jadac za duzo najwyzej dwie kromki. dzis tez po zjedzeniu jednej kromki tak sie zle poczulam slabo i wogole ze musiala, sie polozyc. polezalam 5 min. i wszystko bylo juz ok. czy to tak ma byc? bo zaczynam sie niepokoic.

Gość tralaaaaaaaaaa
w ktorym miesiacu ciazy jestes???? moze to faktycznie cisnienie a tego NIE WOLNO LEKCEWAZYC!!!!!...moze to objawy poczatku zatrucia ciazowego a z tym nie ma przelewek...lec do lekarza!!

Gość babay
dzis znowu bol glowy ale obylo sie bez tabletki bo poszlam na spacer i jakos mi przeszlo. myslicie ze to moze byc zatrucie ciazowe? o boze! z kad to sie bierze ?staram sie jesc w miare zdrowo. chyba naprawde popedze do lekarza. a wyczytalam w internecie ze bole glowy zdarzaja sie w ciazy i ze to wynik hormonow! jestem w 2 miesiacu.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kobiety, tylko nie paracetamol. To właśnie ta substancja około 20 lat temu była przyczyną bardzo licznych urodzeń dzieci bez kończyn, została wycofana z produkcji. A kilka lat temu wróciła pod nową nazwą -paracetamol. Wiem co piszę, na codzień pracuję z dziećmi upośledzonymi, wiele wad rozwojowych jest skutkiem stosowania przez kobiety w ciązy leków przeciwbólowych z paracetamolem.

Gość popieram poprzedniczke
broń boze Ibuprom czy Paracetamol. Apap moze byc ale sporadycznie a nie codziennie! iDZ do lekarza

Gość a ja chce zrobić prezent
apap zawiera paracetamol

Gość babay
naprawde? apap zawiera paracetamol??????

Gość paracetamol
apap to przeciez paracetamol !!!!!! przeczytajcie ulotke.... i jest to jak narazie najbezpieczniejszy lek , ale wiadomo, ze nie mozna go lykac jak cukierki

Kochana, w ciazy najbardziej bezpiecznym srodkiem jest paracetamol... sprawdz, co dokladnie zawiera ten Twoj apap. bron Boze ibuprofen. paracetamol jest srodkiem bezpiecznym dla dziecka jak i dla Ciebie. jednak zanim go wezmiesz, wyprobuj domowe sposoby- zimne oklady, sen, spacer... to zazwyczaj dobrze robi. pozdrawiam

Paracetamol nie jest bezpieczny, nie wiem skad ta zmowa milczenia i wbijanie kobietom do głowy że to bezpieczna dla płodu substancja... Na codzień widzę skutki jego stosowania :( Uważam, ze zbrodnią jest sprezdawanie leków zawierajacych paracetamol bez recepty. Wypróbujcie metody naturalne, amol, nalewkę bursztynową, masaż... ale nie faszerujcie się lekami. Ciąża jest stanem odmiennym, odmienne jest też samopoczucie, ale to przejściowe i nie łykajcie lekow jak cukierki, bo to jedynie pomoc "doraźna" a skutki długotrwałe mogą byc tragiczne.

Gość ja pierniczeee
za to własnie lubie kafe:) jak sie pisze pierdoly !!!! Ludzie za nim zacznienie pisac to sie zastanowcie, paracetamol nie apap tak hahahaha toz to to samo. Swoja droga gratulacje dla zalozycielki topicu , a jakby ci napisaly ze mozesz wziasc morfine to co wezmiesz?? O takie rzeczy to sie pyta lekarza , polozna albo w aptece, a nie na forum , bo pozniej do kogo bedziesz miec pretensje. A co do lekow to jest taka lista lekow wg FDA. Tam na tej liscie sa wypisane skladniki lekow i dzialanie ich w ciazy, a wlasciwie skutki ich dzialania. I co ciekawe do grupy B czyli niepotwiedzonego teratogenne dzialania na plod jest i PARACETAMOL I IBUPROFEN. Czyli w zasadzie nie roznia sie dzialaniem na dziecko. Ale swoja droga nie popadajmy w paranoje , dotyczy to przeciez skutkow brania przewlekle jakiegos leku, a nie jedno czy dwukrotnego epizodu. Tak jak gdzies tu przeczytalam ze od jednego piwa ktore wypije matka w ciazy dziecko bedzie mialo FAS. Rany , ja osobiscie tez nie jestem za braniem lekow w ciazy,ale wk.... mnie jak ktos pisze ze on by nie wzial tabletki jak go glowa boli bo mu oklady wystarcza. To widocznie nie wiesz co to sa bole glowy!!!!!!! Bo jak ciw boli do utraty przytomnosci , wymiotow czy torsji, to jak myslisz co bedzie lepsze drgawki ktore moge doprowadzic do poronienia , czy jedna tabletka??? Oczywiscie popieram i uwazam ze jak najszybciej trzeba to skonsultowac z lekarzem.