Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plkmtl

Jedna mocna druga blada kreska - ciąża ?

Polecane posty

Gość plkmtl

Witajcie kochani, mam pytanie do bardziej doświadczonych w testach aniżeli my. Staramy się o dzidziusia, teraz wypada 4 miesiąc prób. Kochaliśmy się dokładnie 20 lutego, w dzień owulacji. Godzinę temu zrobiliśmy test i w strefie kontrolnej pojawiła się mocna krecha, w strefie testowej natomiast bladziutka aczkolwiek widoczna kreska. Czy to może oznaczać to na co czekamy, ciąża ? Wcześniej, kiedy wykonywaliśmy testy zawsze były negatywne, pokazywały tylko jedną kreskę i nic poza tym. Nawet bladziutkiej. Dodam że nie leczymy się żadnymi hormonami, które mogły by cokolwiek przekłamywać. Zupełnie naturalne starania, z resztą to dopiero 4 miesiąc prób. Tak wiem, ze test jest wiarygodny najlepiej w dzien po dniu spodziewanej miesiączki...ale..minęło 7 dni od owulacji i dnia kochania..więc chcieliśmy spróbować. Tak czekamy :)))

Gość dopiero 4 mies prób
chyba nie dopiero tylko aż 4 mies prób

Gość misiaczki27
ciąża druga kreska przeważnie jest jaśniejsza u mnie też tak było. ja starałam się 5 miesięcy więc moim zdanem nie jest to dużo

jest dopiero 8 dzień po zapłodnieniu nawet nie w terminie miesiączki, dlatego ta kreseczka jest taka bledziutka. zrób test w dniu spodziewanej miesiączki, a zobaczysz że ta druga będzie dużo bardziej wyraźna. prawdopodobnie jesteś w ciąży, gratulacje :)

Gość to wystarczy aby stwierdzić
ze jestes w ciązy :D gratulacje !!!!!!!!!

Gość plkmtl
Oby bylo jak piszecie !!!!!!!!!!!! :))))))))))))))))))))

Gość wezwijcie lekarza
100% ! gratulacje.

ja tez mialam na poczatku bladziutką :) wiec gratuluje ale dla pewnosci zrob jeszcze w dniu spodziewanej mieiaczki :)

Gość plkmtl
no juz mi sie cieplo robi z radosci.. kupilismy jeszcze jeden test, zrobimy rano z pierwszego moczu, jest to takze test innej firmy... zobaczymy co pokaze...narazie nie dociera do nas... dotrze zapewne na 100 % jak okres nie przyjdzie...ale miesiaczka spodziewana jest dopiero na 6 marca....ahhh!

Gość 7 kg
ja dokładnie w dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test i tez była bardzo bladziutka, ledwie widoczna kreseczka. Dziś t akreseczka ma 6 miesięcy :) :) :) Gratuluję !!!

Gość plkmtl
Kurcze wiecie co... zroblilismy rano BOBO-TEST i nie pokazał ani pół drugiej kreseczki.. Test robiony wczoraj nazywał się chyba PRE TEST, w kazdym razie na opakowaniu znajdowala sie dziewczyna z serialu "Rodzina zastepcza" Byc moze byl to bardziej czuly test, ewidentnie pokazal druga blada kreske.. Kupie dzisiaj ten sam test, zrobie ponownie..wiem ze lepiej czekac do miesiaczki..ale same wiecie NIECIERPLIWOSC... :(

Gość babay
jak ja robilam test to wyszla mi wlasnie jedna kreska mocna a ta druga blada a dzis jestem w 2 miesiacu ciazy. gratuluje!!!!

Gość nono...fiuuuuuuuuuu
zrób w tym tygodniu bete HCG ze trzy razy i zobacz jak przyrasta i bedziesz wiedziec...a w sobote najlepiej test z moczu i juz...nic ci wiecej nie napiszemy bo nie jestesmy wrózkami.....

Gość nono...fiuuuuuuuuuu
a jeszcze jedno pynaia...czy ta druga kreska w pierwszym tescie wyszła od razu czy czekałas dłużej niz przewiduje instrukcja???

Gość nono...fiuuuuuuuuuu
ej autorko jestes jeszcze???:)

Gość plkmtl
Od razu wyszła..i została do momentu wyrzucenia testu..

Gość plkmtl
czekam jak otworza apteke o 10 i lecę po ten sam test co wczoraj.. plytkowy. I moze dokupie jeszcze jakis strumieniowy..dam znac za jakąś chwilę co i jak.

Gość plkmtl
Ciąży brak. Dzisiaj ten sam test nie pokazał nic, poza oczywiście jedną kreską. Nie wiem co to było wczoraj, ewidentnie blada kreska, dzisiaj niestety nic. Może wczorajszy test był jakiś wadliwy, przeterminowany, nie wiem. Dzięki za towarzystwo. Pozdrowienia dla wszystkich!

Gość plkmtl
hejka.. :( czy to mozliwe ze nastapilo wczesne poronienie i wynik testu zmienil sie z dnia na dzien ?

Gość plkmtl
up up

Gość plkmtl
Stad ze w sobote test pokazal dwie kreski, przy czym jedna bladsza...a w niedziele dwa rozne testy nie pokazaly ani pół drugiej kreski... ? :(

Poronienie to wydalenie zagnieżdżonego zarodka a to nie odbywa się bezobjawowo - towarzyszy temu ból podbrzusza i mocniejsze niż miesięczne - krwawienie.

Gość plkmtl
Nawet podczas tygodniowej ciąży ? Bo jak racjonalnie wytłumaczayc pozytywny test w sobotę i dwa negatywne w niedzielę ? :(

Wadliwym testem albo zaburzeniami hormonalnymi.nie ma szans na poronienie bez krwawienia, to fizycznie niemożliwe.

Gość plkmtl
Faktycznie może test był wadliwy i pokazał pozytyw. No szkoda, zrobił mi tylko nadzieję. Nadzieja jest mała..okres mam dostac w piatek. I strasznie bolą mnie piersi od 3 dni. Dzisiaj znow jakbym sie rozchorowala z godziny na godzinę..połamało mnie. A moze to tylko moje paranoje :(

Druga kreska, chocby najjaśniejsza, zawsze oznacza ciążę. Nie ważne jaki ma odcien - wazne czy w ogole jest. Gratuluję!

w obu ciazach na tescie mialam BAAARDZO SLABA druga kreske (prawie niewidoczna), a testy robilam w dniu spodziewanej miesiaczki:) nie zaleca sie robienie testu wczesniej gdyz na tym etapie ciazy czasem dochodzi do samoistnych poronien, (ale bron Boze Ci tego nie zycze!), mysle ze jestes w ciazy, zycze wszystkiego dobrego i powodzenia:)