Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewytrzymaaaam

Praca na czas określony-3miesiące...mam pytanie pomozcie prosze**********

Polecane posty

Gość niewytrzymaaaam

Jestem zartudniona na czas określony na 3 miesiące od 1.01.09 do 31.03.09' . jednak chciałabym sie z tej pracy zwolnic niestety to rzeźnia;/ Powiedzcie czy mogę im powiedziec np. w poniedziałek ze ccę sie zwolnic w dajmy na to sobote czy muszę czekać do końca umówy..do 31.03.09' ??

Gość po prostu się pytam
jest tzw okres wypowiedzenia. Mozesz np. napisać, że z dniem xx.xx.xxxx rozwiązujesz umowę o pracę, tzw. porozumienie stron.

Gość niewytrzymaaaam
Tak ja wiem własnie bo na umowie pisze: strony dopuszczają możliwość wczesniejszego rozwiązania umowy o pracę za dwutygodniowym wypowiedzeniem.......ale to dotyczy umów zawartych dłużej niz 6miesięcy a nie tak jak ja mam na 3miesiące

Gość eeee kurde mac was
mozecie mi tak z laski swojej dopisac.........:/

Gość heeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp

Gość oszalała żona
nie odpowiem ci na pytanie, ale wejdź na forum http://kadry.infor.pl/forum/ i tam zadaj to pytanie, napewno Ci ktoś pomoże, i napewno będzie to prawidłowa odpowiedź

jeżeli chcesz się z dnia na dzień zwolnić napisz "proszę o rozwiązanie umowy o pracę z dniem 3 marca 2009 r na podstawie porozumienia stron" podpis i wszystko

Gość papam
VADI: Wszystko zależy od tego czy to na pewno umowa na okres próbny! To, że opiewa na 3 miesiące nie oznacza wcale że jest na okres próbny. Jeśli jest to umowa na czas określony, to nie jest umowa próbna i wtedy wypowiedzenie nie przysługuje!!! Dlatego, że w przypadku umów na czas określony..wypowiedzenie można stosować jedynie w przypadku gdy umowa jest na czas dłuższy niż 6 miesięcy. A skoro autorka topicku stwierdza, że jest na 3 miesiące i to umowa na czas okr. wówczas wg przepisów wypowiedzenia nie stosuje się. Umowa wygasa (jeśli oczywiście pracodawca bądź pracownik jej nie przedłuży) z dniem 31.03.09 w przypadku autorki. Czy w dniu, kiedy zwyczajnie się kończy.

Gość pani prawnik
okres wypowiedzenia przy trzymiesiecznej umowie o prace wynosi 2 tygodnie. mozesz wiec: sprobowac zwolnic sie za porozumieniem stron, ale na to musi sie zgodzic pracodawca - wtedy zwalniasz sie od razu skladasz wypowiedzenie i jeszcze przez dwa tygodnie musisz chodzic do pracy (mozesz wtedy wykorzystac dni wolne i nadgodziny, ale co do zasady musisz byc w pracy)

Gość pani prawnik
papam - a skad takie informacje? to na jakiej podstawie prawnej ma sie zwolnic osoba ktora pracuje 3 miesiace, skoro nie stosuje sie tu przepisow o wypowiedzeniu? niestety to co piszesz nie jest prawda pozdrawiam :)