Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kosmetyczka Magda

porady kosmetyczki-zapraszam

Polecane posty

fiki mikiiiiiiiiiiiiiiiii zalezy ile masz lat i jakich efektów oczekujesz:) mogę polecić NeoStrataTonik AHA 8% do skóry tłustej i łojotokowej(złuszcza,redukuje plamy, zmniejsza wydzielanie sebum. a jezeli jesteś młodą osobą- matującą emulsję do twarzy czy antybakteryjny tonik z serii Clearskin Avon

1003-są specjalne kremy do cery naczynkowej( FlosLek,Irena Eris) ale bardzo dobre efekty daje używanie kremu kasztanowego z Bielendy(ok.12zł) a by zamaskować -zielony korektor.

Gość 1003
dziękuję za radę :)...pozdrawiam :)🌻

Gość a jakeizabezpieczenie
witam!! Czy kupujac korund taki jak jest np na allegro i dodajac do balsamu i smarujac sie nim raz w tygodniu bedzie dobry na cellulit??

korund jes używany w walce z cellulitem, powoduje ścieranie się starych warstw komórek(działa analogicznie jak peeling). Co do ogłoszeń na allegro-mozna spróbować ale podejść nalezy z rezerwą (wiadomo jak to bywa-towar niskiej klasy, nieuczciwy sprzedawca).Radziłabym używać 2-3 razy w tygodniu (lepszy efekt) ale by pozbyc sie cellulitu sam peeling nie wystarczy-potrzebny jest ruch,dieta i nawodnienie organizmu

Gość a jakeizabezpieczenie
czy do tego jazda na rolkach bedzie w sam raz??:) bo tak planuje:)

Witam. Mam pytanie co byś poleciła na zatkane pory i przetłuszczoną cerę? Mam przez to straszne wągry. Pozdrawiam

Marta- grunt to nie wysuszać buzi, bo to powoduje ze ona jeszcze bardziej zaczyna produkować łój i się swieci jeszcze mocniej, podstawą są kosmetyki z jednej lini, tak byś miała np. żel myjący, krem matujący i łagodny peeling(garnier, nivea).Grunt to systematyczność i umiar w kosmetykach typu puder,fluid bo one zatykają pory,utrudniają skórze oddychanie.Pamiętaj też ze skórę tłustą również trzeba nawilżac a jednocześnie matować(tu sprawdzi się krem eva natura na dzień z filtrem 7 nawilżająco-matujący)

Gość Ollllllllllllaaaaaaaaa
Witam mam cerę suchą i wrażliwą jakie są najlepsze kremy do tego rodzaju cery ... pozdrawiam i dziekuję za odpowiedź!

Gość gorylątko
moim problemem są wypadające nadmiernie włosy... od 1.5 miesiąca stosuje witaminki(vitapil i capiwit piękne włosy) niewiele to pomogło. Czesto je podcinałam. ale od 3 miesiecy ich nie ruszam bo wychodze za mąz i chce troche zapuscic. Nie sa zniszczone, koncówki nie sa rozdwojony, nie sa tez przesuszone...problem tylko polega na wypadaniu....znasz moze jakies skuteczne maseczki albo cos podobnego...??

Gość onam
Mam pytanie jaka jest skuteczna metoda na stałe pozbycie się wągrów ??? pozdrawiam serdecznie.

:) proszę bardzo kremy do cery suchej i wrażliwej-najlepiej iść do apteki i kupić specjalne kremy do cery wrażliwej typu Avene,Vichy i stosować systematycznie.Cera sucha wymaga nawilżenia, jak i natłuszczenia.Możesz zrobić sobie 'parówkę' np. z mięty, nagietku czy rumianku a po około 15 min. nałożyć maseczkę(do kupienia w drogerii lub do zrobienia w domu - ziemniaka ugotowanego rozgnieć z łyżką śmietany).

gorylątko- moze spróbuj płukanki pokrzywowe(kup ziele pokrzyw, zaparz i przepłukuj włosy), stosuj delikatn szampon do codziennej pielęgnacji a najlepiej taki dla dzieci(nie zawiera tylu dodatków chemicznych) Pamiętaj tez ze wazna jest nasza dieta taka "dla włosów "to potrawy zawierające cynk, magnez, żelazo, witaminy z grupy B i PP, biotyna, witaminy A, C, E, siarka. Znajdują się w żółtku, kalafiorze, kapuście, brukselce, cebuli, czosnku. Korzystnie na włosy wpływają również kwasy tłuszczowe omega-3 zawarte między innymi w tłustych rybach i orzechach. Postaraj się wzbogacic dietę w te produkty, I jeszcze jedno- w miarę możliwości zrezygnuj z suszarki, prostownicy itd.Pamiętaj tez by delikatnie rozczesywać włosy

Gość ja ja ja
mam problem ręce bardzo mi się wysuszają nie mogę sobie z tym poradzić co robić??? z góry dziękuję

Gość pytam _ pytam
heh dziękuję za odp jednak moja skóra to nie taki typowa odmiana mieszanej ... otóż poliku suche ... czoło też suche zaczerwienione broda właściwie też nos czasem się świeci ... czoło świeci też ale ogólnie jest sucha wszędzie kiedyś miałam trądzik i te wszystkie badziewiaste maście antybioty itp z tłustej skóry zrobiły mi wysuszoną !!! leczę się u dermy ale te pory i czarne kropki na nosie i polikach mnie dobijają :( :( :( czy jest w ogóle możliwe że kiedyś będę miała je płytsze? i jakie poleciła by mi Pani podkłady? aktualnie mam z la roche posay http://www.snobka.pl/artykul/1852/podklad_unifiance_creme_satin_la_roche-posay ale nie jest ok testuje teraz http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=17394 ale strasznie mnie wysusza i podkreśla na maxxxa pory!!! błagam o pomoc ... pracuję chcę wyglądać w miarę normalnie bo normalnie to chyba moja buzia nigdy nie będzie wyglądała ...

Magdo mam pytanie ..... nie moge sie z tym problemem uporac. Mam rogowacenie przymieszkowe na ramionach. Juz uzywałam kremów SVR z wysokim mocznikiem, mikrodermobrazje itp itd. może Ty masz jakis inny ciekawy pomysł?

Gość Majutek_24
ja też poproszę o radę jak dbać o taką cerę: sucha, dużo ciemnych kropek (szczególnie na czole), nie mam popękanych naczynek, ale "nadpobudliwe" - bardzo szybko i bardzo mocno się czerwienie w różnych sytuacjach nerwowych ale także np. przy zmianie temperatury otoczenia itp. jak ogólnie dbać o cerę, jakieś podstawowe zasady, reguły ? aby wyglądała ładnie, nie szaro i aby nie wyskakiwały żadne niespodzianki? z innej beczki - jaki kolor cieni do powiek pasuje do jasnej cery, włosy ciemny blond, ciemna oprawa oczu, tęczówka jasna - szaro-zielona??

Już odpowiadam :) po koleii onam-wągry pokonasz regularnością- stosuj kosmetyki przeciw wągrom(np. tonik przeciw wągrom Clean&clear Johnsona) na pewno odradzam wyciskanie ich na siłę bo mogą przemienić się w wągry otwarte z których to sebum \"wypływa\' i nie jest to łatwe do usunięcia.Można stosować \"parówki;(np. rumiankową) a po 15 min przecierać wągrowe miejsca sprytusem.:)

ja ja ja ręce czy dłonie? ja np. mam suchą skórę na ramionach:( napewno mozna nawilżać je zwykłym najtańszym kremem nawilżającym ze sklepu lub stosować balsamy specjalnie na zimę (garnier formuła norweska).Warto tez zamienic mydło na delikatny balsam myjąco-nawilżający.I zastanów się czy moze nie używasz proszków do prania które "utwardzają" ubrania co moze powodować właśnie wysuszenie skóry.

Gość zrozpaczona281
Błagam o pomoc co mam robic mam taki problem z syfkami ,znaczy krostami są one małe przypominające kurzą skórę ,ale bardziej wystające są umieszczone nie kło siebie tylko w różnych odległościach od siebie.Jak je wyciskam wylatuje z nich taki łuj jak z syfków.Błagam o pomoc Są to takie krosteczki na rękach i jak się je wyciśnie to wylatuje z nich białe coś jak z syfów.To nie jest chyba rogowacenie około mieszkowe..Zaczęłam je wygniatać ok rok temu i chyba się uzależniłam.Chcę się tego pozbyć bo z moich rąk zostanie jedna blizna.Bardzo proszę o pomoc.Dermatolog nic nie powiedział tylko przepisał jakąś maśc ,może i by działała,gdybym tego nie wygniatała a to chyba się roznosi jak wygniatam bo już mam od łokcia w dół a kiedyś miałam od ramienia do łokcia.Błagam o pomoc.

pytam-pytam a spróbuj moze kremy natłuszczające -Cutobaza, Nanobaza są one dostępne w aptece (chyba po przepisaniu od dermatologa),co do podkładu-moja kolezanka ma Sublimine Givenchy i jest zadowolona (też ma suchą skórę) więc moze warto spróbować? a z nieco tańszych dobry jest Maybelline - Ever Fresh z tym ze trzyma się kilka godzin.

Gość sybilla88
Hej. mam duzy problem ze splywaniem cieni z powiek. Po maks godzinie jest tylko jedna brzydka kreska bo moim arcydziele... Doradz moze jakies lepsze cienie ewentualnie bazę do powiek. Jestem zdesperowana juz naprawdę:P

Gość pytam _ pytam
ale ja nie mam suchej ... wg dermy mieszaną ale wysuszoną ... już sama się w tym wszystkim gubię ... wezmę sobie próbkę tego ale chodzi mi o taki podkłady by mi porów nie uwidaczniał :)

joanno -juz odpowiadam:) moze wypróbuj maść z wit. a i e, do tego regularne złuszczanie naskórka (najlepiej peeling enzymatyczny).Szczerz mówiąc cięzko coś poradzić bo to raczej przypadłość genet. ale maść z wit. a i e powinna coś pomóc:) pozdrawiam

Gość Angelina78
Mam problem z ramionami. Tzn czesto robia mi sie na nich takie zaskorniki i ja oczywiscie to wyciskam...;/ i teraz kiedy problem zostal juz ptrawie rozwiazany zostaly przebawrienia... Da sie je chcociaz troszke wyeliminowac?