Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kosmetyczka Magda

porady kosmetyczki-zapraszam

Polecane posty

Jestem brunetka nosze okulary od jakiegos czasu sa koloru rudego z brazowa oprawka jak malowac oczy jesli mam blisko siebie gleboko osadzone, koloru niebieskiego.Czy fiolety by odpowiadaly ???

Gość pytam _ pytam
hmmm a nie biała? bo w opisie zielonej nie ma nic o porach :|

Antii- tak to jest baza lumene :) jest b.dobra,bardzo podobna do Art Deco, nie jestem pewna czy jest ona dostępna w Sepchorze to zależy też od miasta (asortyment rózni się mimo wszystko) Zabcia83- musisz się sama przekonac fiolet fioletowi nierówny, raczej kolory typu \'ciemna śliwka\' nie będą odpowiednie jednak jaśniejsze odcienie powinny byc ok.

pytam -pytam opis działania: Glinka zielona stosowana zewnętrznie działa na skórę dezynfekująco, absorbcyjnie, łagodząco i gojąco. Ma również właściwości czyszczące, oczyszczające, regenerujące, odżywcze i wzmacniające. Dzięki swoim właściwościom działa leczniczo na wypryski i wrzody. Dezynfekuje skórę, absorbuje sebum, bakterie i toksyny, zamyka pory, przyspiesza gojenie się ran. Skóra nabiera swieżego i zdrowego wyglądu natomiast glinka biała działa odżywczo, łagodząco i nawilżająco. Glinka biała ze względu na dużą zawartość aluminium ma doskonale właściwości ściągające, gojące i zabliźniające. Łagodnie ściąga pory, odświeża, odżywia i wygładza cerę.

Gość pytam _ pytam
dziekuję :)

witam załozylam swoj temat,ale nie wiem czy uzyskam odpowiedz,wiec zapytam i prosze o rade...bo nikt mi do tej pory nigdzie nie odpowiedział na moje pytanie... jaka jest roznica miedzy mleczkiem nivea visage a tonikiem do cery suchej i wrazliwej? kupowalam ostatnio cała linie tych kosmetykow i szczerze mowiac nigdzie nie znalazłam odpowiedzi na to pytanie,wiec wzielam i tonik i mleczko. oczywiscie krem na dzien ,na noc ,zel do mycia twazy rowniez stosuje.

Gość Aneta........26
Mam kilka pytań. 1. Jak najbezpieczniej i najskuteczniej pozbyć się włosów z pieprzyka na twarzy? 2. Jeden z moich paznokci ma taką bruzdę wzdłuż, ona jest od paru lat, czasami paznokieć pęka w tym miejscu (gdy jest dłuższy). Dlaczego i czy mogę to jakoś zmienić? 3. Mam bardzo rzadkie brwi od połowy w kierunku skroni i muszę dyskretnie domalowywać brązową kredką, słyszalam że kosmetyczka może jakoś je zagęscić. Jak to wygląda i i ile kosztuje? 4. Mam włosy pofarbowane na kolor taki jakby śliwka/ciemna wiśnia, a chcialabym mieć kolor taki marchewkowy, typowo rudy. Czy aby farba dała własnie taki kolor, muszę wczesniej użyć jakiegoś rozjaśniacza?

Czy jest jakis sposob na pomniejszenie porow na twarzy? szczegolnie na czole?

Gość upupupuupupupupuu

Gość mmmm...mmm....mmmm
magdo, a ja mam taki problem i tez juz nie wiem co robic :( Tej zimy pierwszy raz pojawiły mi się czerwone chrostki na pośladkach. Skóra jest szorstka i zaczerwieniona. W aptece sprzedawczyni poleciła mi krem alantan z wit A. Pomógł ale tylko "na chwile", wszystko znowu wróciło pomimo ze nim smaruje. Nigdy nie miałam takich problemów, co robic???

Gość co to są chrostki

Gość mmmm.......mmmm....mmmm
chrostki czy krosty.... nie wiem jak sie profesjonalnie na to mówi. W każdym razie cos a la pryszcze bez białego czubeczka :D

Dzieńdobry wszystkim...podczytuje sobie ten topik, bo zawsze można dowiedziec się coś ciekawego....postanowilam i ja cos dodać od siebie dla dziewczyn , które mają problemy z cieniami do powiek, a konkretnie z ich znikaniem i rozpływaniem się po kliku godzinach.....Przedwczoraj mialam okazję kupić sobie rewelacyjną bazę na powieki , jest niedroga bo kosztowała około 10 zł jej nazwa to Virtual z firmy Yoko....jestem w szoku jak to cudeńko mi się spisalo...rano przed pracą ( czyli okolo 9 ) nakladam makijaz i wierzcie mi, ze cienie na powiekach mam nie naruszone przez caly dzień. Zaznaczę jeszcze tylko może, ze do domu przychodzę okolo 19...

Gość klofcia
zaglądnęłam tu bo szukałam informacji o glince, ale przeglądając posty zwróciłam uwagę, że niektórzy mają problemy z wypryskami! Powiem Wam, że jakieś cztery lata temu miałam bardzo gęsto nasiane na plecach. Wyczytałam gdzieś, że powinno się pić czysty sok z cytryny zapijając tylko łuczkiem wody (czyści krew). Robiłam tak dwa razy dziennie i po jakiś dwóch miesiącach przestały mi wychodzić! Do dzisiaj nie wyskoczył mi ani jeden, kurację zrobiłam sobie chyba ze cztery miesiące (wrzesień-grudzień) po wakacjach, bo obciach był na plaży! Podpowiedziałam to znajomej córce (14lat), na twarzy "grupowe" wykwity, tyle tego miała! Poradziłam jeszcze żeby odpuściła sobie całkiem słodycze i cukier (tylko używała miód), żeby odstawiła mięso i nabiał! Wiecie co??? W niedzielę jak ją zobaczyłam po miesiącu to byłam w szoku! Twarz całkiem nie ta, musiało naprawdę jej zależeć! Weźcie pod uwagę jeszcze to, że w tym wieku nie pije sie kawy i nie pali! Trzymam kciuki :)

Gość justinka9999
Witam! Chciałabym się dowiedzieć, czy można używać kosmetyków do twarzy z różnych firm? Czy ich składniki mogą ze sobą kolidować? Mam cerę tłustą, moim problemem są wypryski, błyszczenie i zaskórniki. Jak sobie z nimi poradzić i jakich kosmetyków używać? Proszę o konkretne pozycje.

Gość ZlaNaSwiat
Cześć Mam 14 lat. Wczoraj strasznie mnie nos bolał. Prawa dziurka, u dołu, w rogu. A dzisiaj zauważyłam taką białą, okrągłą krostkę. ona strasznie boli ;( Nie wiem co to jest, i jakie są sposoby, żeby to usunąć?? Proszę, pomóżcie !!!

Witam. Chciałam się dowiedzieć jak długo odrastają brwi. Jakieś 3 dni temu zgoliłam maszynką brwi. Nie całe troszkę zostało. Chciałam malować kredką ale mi nie wychodzi. Chciałabym żeby były akie jak dawniej. Są może jakieś środki które przyśpieszają porost brwi. Chciałabym żeby odroały mi do końca wakacji. Prosszę o pomoc

Witam. Chciałam się dowiedzieć jak długo odrastają brwi. Jakieś 3 dni temu zgoliłam maszynką brwi. Nie całe troszkę zostało. Chciałam malować kredką ale mi nie wychodzi. Chciałabym żeby były akie jak dawniej. Są może jakieś środki które przyśpieszają porost brwi. Chciałabym żeby odroały mi do końca wakacji. Prosszę o pomoc

Gość britney87
Witam, proszę o poradę odnośnie ślubnego manicure.Bukiet ślubny będzie w stylu rustykalnym w tonacji biel,delikatny jasny róż i amarant.Zastanawiam się nad kolorem? tylko na jaki odcień lakieru się zdecydować?