Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamcia_rocznik_87

87 MAMY z ROCZNIKA 87 **1987** ZAPRASZAM

Polecane posty

O kurcze, w necie samym też zbyt dużo nie ma.... Ja pierniczę, Gosia, leć koniecznie do lekarza, albo jak się nie dodzwonisz to do innego, kurcze.... Nie wiem nawet jak Ci pomóc!!?? Trzymaj się kochana!!!!

Nie martw się. Wynik jest prawidłowy To samo powiedział mój lekarz - ta bakteria nie ma większego znaczenia klinicznego, zalecił mi tylko żurawinkę ;). Tak napisala dziewczyna na forum....

Gosia dzwon do niego to bedzie Ci lapiej tylko niech debil odbierze! Ja na razie to znalazlam na forum ze to nic groznego:*

Gość ej goska nie panikuj
W rzeczywistości prawidłowa flora bakteryjna zupełnie zdrowej kobiety może mieć liczne bakterie uważane powszechnie za chorobotwórcze - gronkowiec złocisty, Streptocoocus agalactiae, Enterococcus species, Gardnerella vaginalis, czy bakterie kałowe typu Escherichia coli! Bakterie te u wielu kobiet bytują w ich dolnych odcinkach dróg rodnych i nic się z tego powodu z tymi kobietami nie dzieje - nie mają żadnych dolegliwości czy objawów chorobowych! Są po prostu zdrowe! Wytłumaczenie tego zjawiska jest nadal niejasne.

Troche mnie pocieszyłaś.. ale właśnie na temat tej bakteri jest mało bo wiecej jets o tej drugiej Enterococcus Faelies czy jakos a ja mam inną.. dzwonie caly czas ma wylaczony tel:(:(

No nie martw sie juz kochana bo Michas bedzie niespokojny:( Dzwon do niego chocby caly dzien to bedziesz spokojniejsza:*

Pomarańczy o zdanie ne pytałam.. !! Ale może faktycznie przesadzam.. ale wiecie same jak to jest, martwie sie o malego i dlatego :(

Gosiu jeszcze znalazlam ze to moze od picia nieprzegotowanej wody albo jakies taniej mineralki...:(

Nie przesadzasz! kazda na Twoim miejscu by sie tak denerwowala:(:* Ale wierze ze wszystko bedzie ok bo nie sadze zeby do tej pory nie zauwazyl ze z malenkim cos jest nie tak:* Bedzie dobrze! Zobaczysz:*

No też mi sie tak wydaje ze wszystko ok, nic mnie nie boli w sumie - mały sie rusza ale wiesz spanikowałam kompletnie.. a faktycznie moge to mieć o taniej wody mineralnej bo piłam taką na początku ciązy i wiem ze te bakterie w moczu sie własnie utrzymują.... a jak robiłam ostatnio badanie moczu to było ze mam bakterie wiec moze nie sa takie straszne :(:(

Zadzwoniłam do takiej innego babki ginekolożki co do niej kiedyśkiedyś chodziłam żeby się chociaż dowiedzieć przez telefon co te wyniki dokładnie znaczą to powiedziała że nie może udzielać takich informacji przez telefon i jej przykro.. no co za :/ :[

Gość zlosc pieknosci szkodzi
a pisze ci same dobre wiesci Stwierdzono jednak, że u dużego odsetka zdrowych klinicznie kobiet w wydzielinie pochwowej obecne są liczne bakterie uważane powszechnie za chorobotwórcze, na przykład Staphylococcus aureus, Gardnerella vaginalis, Streptocoocus agalactiae, Enterococcus species, Escherichia coli. U około 20% kobiet stwierdza się w pochwie obecność potencjalnie chorobotwórczych szczepów grzybów bez jakichkolwiek objawów patologicznych. Nie do końca wiadomo, dlaczego tak się dzieje, ale stan taki uważa się za prawidłowy i dopóki nie pojawią się objawy zakażenia, czy to grzybiczego, czy bakteryjnego, bezobjawowe nosicielki nie wymagają żadnego leczenia.

Dziewczyny dodzwoniłam się do swojego ginka.. mówił że mam sie nie martwić i być spokojna ale mam przyjść na wizytę teraz w czwartek 21maja bo musze mieć jakieś leki na to a do 4czerwca nie możemy czekać.. mam nadzieje ze bedzie dobrze kurdeee załamka:(

No to moze faktycznie od tego...:( Kurde co za czasu Kur*** strasznie jakis tam swoich przepisow sie trzymaja ale kase to chetnie biora! Musisz probowac dalej do swojego. A on przyjmuje w jakiejs przychodni pryw czy u siebie? Bo jak w przychodni to moze cos Ci poradza jak tam zadzw...

No to widzisz jak ON Ci kazal sie nie martwic to musisz sie uspokoic:* Moze to poprostu jakas sobie bakteria ktora trzeba specjalnymi lekami leczyc i tyle... Bedzie ok Gosia:* Wierze w to:*

Dzięki kochana za pocieszenie:* troche sie uspokoiłam ale i tak bede cały czas myslec o tym do czwartku.. ale mam nadzieje ze bedzie oki ehh zawsze cos sie musi zwalić i to na sama koncówke:(

No niestety:( Widzisz tak to jest... Ale musisz byc silna dla Michalka i pamietaj ze on wszystko czuje jak sie denerwujesz:* Najlepiej czyms sie zajmij i nie mysl tyle chociaz wiem ze to tak latwo sie mowi...:( Kurcze ja dzisiaj ide po wyniki i na wizyte i tez sie troche boje...

Wiesz myśle że jeśli by to naprawde było groźne i zagrażało dzidzi to kazał by mi dzisiaj przyjechać a on mówił że spokojnie żebym przyszła w czwartek na 8:15 i przepiszemy leki na to i zeby się nie niepokoić tym- także mysle ze nie bedzie najgorzej.. jestem pozytywnej mysli:) A Ty na którą masz wizyte? i na pewno wszystko bedzie oki:) a masz usg dzisiaj?

jejuu ale cudenko ślicznotka normalnie:) my tez bedziemy miały takie cudenka niebawem:)

Gosiu ciesze sie ze jestes dobrej mysli i tak trzymaj! Ja mam na 16:50 ale tylko badanie gin i wyniki... Jejku jaka Zofijka jest slodka! Jak jej zazdroszcze:)

Gosiu nie martw się nic, jakby to było źle to na pewno lekarz kazałby Ci przyjść od razu. Ale ślicznie nasze dziewuszki wyglądają:)

Dzięki dziewczyny że jestecie.. jakoś tak od razu mi się lepiej zrobiło- podniosłyście mnie na duchu i myślę tak jak Catarinka że jeśli to by było naprawde coś złego kazał by od razu przyjechać a nie czekać do czwartku :)

No dziewczyny poprawił mi się humorek - przyszła druga seria ciuszkow dla Michałka które zamawiałam, są słodkie:) do tego zrobiłam babeczki z Dr Oetker`a czy jak się to pisze z płatkami czekolady mmm będe potem jadła :P a teraz oczywiscie lody zajadam na poprawe humorku :):)

Gosia ciesze sie ze Ci sie humor polepszyl:* Tak trzymaj:) I podziel sie babeczka zarloku:):P

a proszę hihi:) coś Tymbarkowa się nie odzywa.. hmmm ??? czyżby ją wzieło... A Ty pewnie pomalu na wizyte sie szykować bedziesz:) daleko masz do gina?

Mmmm pycha:):P Gosia wiesz ze o tym samym myslalam ze tymbarkowej nie ma...:) A zobacz wczesniej pisalam co ona tu jeszcze robi jak ostatnio pisala:):P No jeszcze niecala godzinka! Do gin nawet niedaleko ale jade z moim T samochodem to wiesz szybko bedzie:)

No tak autkiem to szybciutko:) Wiesz ona zawsze się odzywała do południa.. a tu teraz taka cisza hmm może już na porodówce lezy:) A Ty daj znać jak tylko wrócisz co tam jak tam:):)

hihi pewnie ona zaraz tu wpadnie i bedzie sie z Nas smiala:):P no napisze jak najszybciej dam rade ale mysle ze bedzie oki.

witam was dziewuszki!! wczoraj przez przypadek znalazlezlismy wreszcie nasza wspaniałą sale i to całkiem przez przypadek bo gosciu cukierni nam powiedzial czy widielismy ten obiekt bo oni tam zaopatruja w ciasta. W sumie to kiedys wiadzialam reklame jak jechalismy z nazwa ale ze to poza miastem to nei bralismy pod uwage ale pojechalismy o tak o zobaczyc i mowie wam dziewczyny buzia to mi sie smiala non stop. Sala ogromna i piekna do tego sa 2 ogrody z ktorych mozna kozystac i robic zdjecia właściciele bardzo barzdo mili wszystko nam pokazali od a do z, łącznie na życzenie mojego O 3 rodzaje apartamentów :):) mimo ze przyjechalismy o 20.30 to troche pozno na zwiedzanie ale dzisiaj jedziemy tam pokazac to rodzicom bo chyba sie zdecydujemy. Sala otwarta jest od kwietnia a termni8ny na 2010 r tylko 2 soboty w maju i potem pazdziernik szooookkkk. OOOLLL no wlasnie to widze ile na ten jeden wyjatkowy dzień. Ty juz wpawiona to bede kożystać jeśli można z twoich rad bo my jesteśmy dopiero na starcie:) Widziałam zdjęcie ulci Zosieńka jest prześliczna i słodziudka jak ja juz chuiałabym mieć swoje przy sobie.... Dzisiaj jeszcze na praktykach w szpitalu miałam takeigo 4 tyg małego pacjenta. Biedaczek taki malutki był i tak mi sie aż coś działo jak tak sobei płakał bo mu się za bardzo nei podobało że ktoś go rusza a jak mama go wzieła na rece to odrazu ciuchutko jak myszka siedział:):)