Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odi81

ile śpią wasze niemowlaki??

Polecane posty

Gość odi81

podajcie wiek dziecka oraz ilość drzemek w ciągu dnia i jak przespyiają nocki. Mój ma 9 tyg, ma ostatnio mega problem zasnąc po kąpieli (ok. 19-20). Karmię go ale zasnąć nie może. Praktycznie wariuje do 23, potem go karmię i śpi do ok. godz. 5-6 i wtedy budzi się na kolejne karmienie o 8-9. Potem już na dobre wstajemy (już go nie odkładam do łożeczka, bo oczka jak 5 zł...). Jak idziemy na spacer to cały prześpi czyli ciągiem jakieś 2 godz. W ciągu dnia ma jeszcze między karmieniami krótkie drzemki 0,5-1 h) i tych drzemek może jest 3 w ciągu dnia. Karmie piersia mniej więcej co 2 godz. Ale zasypianie po kapieli to masakra.... jak jest u was???

A jak przed kąpielą? Dziecko śpiące? Jeśli tak, to sprbuj kąpać rano. na niektre dzieci kąpiel działa pobudzająco.Jeśli nie jest spiący przed kąpiel też, to trzeba uregulować rytm dnia, kłaść na drzemki nie kiedy chce - ale o stałych godzinach. Będzie kilka dni wycia a potem się przyzwyczai.ja nie kładę swojej po 17 w ogóle, choćby padała na twarz. Nie i już. Dzięki temu godzina 20 - dziecko śpi.

nglk ale wiesz u nas np jak młodego nie poloze chocby na poł godziny około 17 to potem ciężej mu zasnąc wiec taka drzemka nie zabierze snu nocnego a przynajmniej dziecko jest wypoczete i da sie pobawic w kapieli ale co dziecko to przypadek...

mój synciu przez pierwsze trzy miesiace spał i jadł, w nocy 2 razy potem juz raz wstawał do jedzenia, teraz nawet ma 9,5 miesiesy spi 3-4 godziny w dzien i cała noc. zdażają sie oczywiście dni kiedy śpi godzine w dzień albo i nawet nie, ale jest tak żywym dzieckiem cały czas raczkuje więc potem ma co dosypiać

U nas jest tak:Sen 20:30 lub 21 do 7 - 7:30Potem karmienie i ponowny sen od 8:30 do 9:30Bawimy się, kładę na macie, ponowna drzemka koło 12 do 13 - znów drzemka od 15:30 do 17 lub max od 17 do 18. Jak się nie obudzi do 18, to sama budzę.Kąpiel między 19:45 a 20, karmienie i sen.I tak codziennie.Jak nie chce w jakichś godzinach spać to i tak leży w łóżeczku, żeby nie wybijać z rytmu.Jeśli Twoje dziecko mimo kładzenia o 17 na 30 minut - nie chce potem spać, to wyjścia widzę 2:- albo kąpiel tak rozbudza- albo 17 to za późno na ostatnią przedwieczorną drzemkę

moje małe ma 3 miesiące. rano budzi się ok 6-6.30, je, przebieramy się w dzienne ubranka, bawimy troszkę, potem odrobinka mleczka i śpi ok 8. śpi godzinkę. potem 1,5-2 godzin aktywności i kolejna drzemka godzinna. później ok 12-13 spacer podczas którego śpi 3 godziny. wracamy do domu, karmienie, zabawa i najczęściej ok 17 idzie na godzinkę spać. ok 19-19.30 kąpiel. po kąpieli jedzonko i najczęściej ok 20-20.30 śpi. w nocy budzi się o 1-2, potem 3-4 i potem o 6 :)

Gość ghghghghghgh
Moja córcia ma 2, 5 miesiąca, karmię ją w godzinach tzw "książkowych" czyli : 6, 9, 12, 15,18,21. I potem dopiero rano między 5 a 6 gdyż w tych godzinach się budzi. Śpi mniej więcej na godzinę przed każdym posiłkiem, czuwa po jedzeniu około 1,5 godziny do dwóch, zależy jaki ma dzień. Kąpiel ma o 20.30, i żeby ładnie zasnęła to po tym posiłku o 18 zabawiam ją do czasu kąpieli, pada mi potem jak ta lala :D:D:D...ja zresztą też padam:D:D. Aha i na 150 ml mleka dosypuje jej dwie płaskie łyżeczki kleiku ryżowego, żeby się porządnie najadła i w nocy nie marudziła. Działa!!

ghghghghghgh - a jaki rozmiar smoczka do mleka z kleikiem? moja mała zasypia po kąpieli około 20 tej, wstaje na mleczko o 4-5 rano, zje i śpi do 7-8. potem około 11 tej ma godzinną drzemkę, potem spacer (śpi 2 godziny na nim) jesli nie ma spaceru to około 15 tej ma drzemkę znów 2 godziny. więc w ciągu dnia mi przesypia maksymalnie 3 godziny

Córcia \"wstaje\" o 7 i zasypia jedząc, śpi do około 9, później śpi koło 11-12 około pół godzinki-godzinkę, następna drzemka koło 14-15 tak samo jak poprzednia, później śpi od około 17-18 do 19.30-20.30, kąpiel, i śpi przy piersi, odkładam ją po godzince-półtora do łóżeczka i śpi do rana ( tylko czasami zdarzy jej się pobudka w nocy na karmienie ale to rzadko), ma pół roku

Gość ghghghghghgh
Meaa, ja używam butelek LOVI i smoczek mam rozmiar 3 medium :) Moja mała też w ciągu dnia mało śpi, czasami ma dni, że przesypia mi pół dnia, może to od aury dnia zależy..? Ale generalnie nauczyłam ją spac, kładąc ją na brzuch, i teraz już wie, że to oznacza spanie. Tak naprawdę można dzieciątko nauczyc, że o konkretnych godzinach jest jedzenie, czuwanie i spanie. Wymaga to konsekwencji i dyscypliny ale dzieci podobnież lubią miec taki "grafik".