Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vogue...

co jesc po przyjsciu ze szpitala

Polecane posty

ja jadlam to samo co w ciazy (na codzien tez nie jem zadnych grochowek itd :) ) prawda jest taka ze wiekszosc dzieci nia ma uczulenia i jak bedziesz jesc to samo co w ciazy to nic mu nie bedzie. normalnie pilam mleko, jadlam smazone itd. tylko obserwuj dziecko i jezeli zauwazysz cos niepokojacego to wtedy przechodzisz na diete.

twoj maz nieudacznik puknij sie czyms w glowe to moze Ci sie poprawi. kto napisal ze ich mezowie nie chca pomagac? moze ten ktory przywozil swojej zonie obiady z restauracji tez tego chcial i robil to z wlasnej woli. co do sluzacych to z Twoich wypowiedzi wynika ze z faceta nie mozna zrobic sluzacego (w ogole co to za pomysl ze sluzacym jesli zyje sie w zwiazku partnerskim, to chyba normalne ze obowiazki w domu sa wpolne?) ale za to kobieta niech bedzie kuchta i sluzaca by mogla kolezankom pochwalic sie jaka to ona dobra zona jest tylko ze jak bys otworzyla swoje oczka troszke szerzej to zauwazylabys ze kobiety dzisiaj pracuja na rowni z facetami i dlatego aby oni byli uznani za dobrych mezow tez musza poczuwac sie do obowiazkow domowych. nikomu nie imponuje baba co lata po domu ze sciera i gotuje mezusiowi obiadki bo mysli ze taka ma role w zyciu a pozniej na starosc dzieci maja w nosie jej zdanie, maz to samo bo co ona wie o zyciu, siedziala cale zycie w domku i pichcila :D

ja po przyjsciu ze szpitala zjadlam michę spagetti:) i jadłam wszystko - małego nic nie uczula.

Gość vogue...
tak widze ze temat sie rozwinał :) Mamy tu jedna która chce sie pokólcic wiec trzeba ja poprostu olac. Bo jak widac szuka zaczepki. Nie wiem to jest moje pierwsze dziecko. A od paru dziewczyn ktore juz rodzily słyszalam ze w pierwsze dni czuły sie fatalnie. Po cesarce np. nie wyobrazam sobie po przyjsciu ze szpitala isc do kuchni i gotowac obiad.( przynajmniej tak mi sie wydaje) Tak samo nie wiem jak boli zaszyte krocze przy porodzie naturalnym . Wiec wole dmuchac na zimne i cos sobie przygotawac wczesniej. Nie powiedzialam ze bede lezec po porodzie i chce zeby ktos mnie obsługiwał. Zawsze robie wszystko sama jestem w 9 miesiacu a dalej sama sprzatam , dzisiaj nawet umylam okno. Nie znasz mnie a oceniasz.

vogue ----- mi to w pierwszych dwóch tygodniach nie chciało sie wogóle jeść . Jadłam na siłę. Nie wiem jak po cesarce , ale ja po porodzie naturalnym nie czułam bólu przy chodzeniu , nawet przy siedzeniu nie był taki odczuwalny a po tygodniu już wogóle nie czułam dyskomfortu. Byłam tylko bardzo zmęczona. Leżałam z dziewczyną na sali po CC i ona w 2 dobie śmigała przy dziecku jakby wogóle nie rodziła - a to było też jej pierwsze dziecko. A znowuż koleżanka po porodzie naturalnym tak sie źle czuła że przez parę dni przynosili jej dziecko do łóżka na karmienie. Nie ma reguły , dlatego dobrze że myślisz na wyrost . Lepiej sobie za wczasu przygotowac. To czy będziesz sie ograniczała dzietą matki karmiącej czy będziesz jadla wszystko to i tak nie zmienia faktu że ktoś musi te jedzenie przygotować.

Gość ja szukalam pracy w duzym
ja po cesarce normalnie juz w szpitalu musialam wstac z lozka jak tylko zeszlo mi znieczulenie. po powrocie do domu fakt-czulam dyskomfort, ale normalnie zabralam sie za sprzatanie, gotowanie-nie widze problemu. maz byl w domu przez pierwszy tydzien, pomagal przy dziecku i sprzataniu-ale bez przesady-po tygodniu doszlam do siebie i nie musialam sie nikim wyslugiwac.

Gość twoj maz nieudacznik
o, widze ze moje wpisy jednak as ruszaja.. he he. i zaczynacie sie tlumaczyc.... nie jestem kuchta, tylko dobra zona, ktora nie obarcza wszystkim swojego meza. maz pomaga mi z wlasnej woli, a nie dlatego bo ja tego zadam. jedna z was ma racje-rownouprawnienie jest. ale to bezczelnosc pisac o wlasnym mezu, ze jest nieudacznikiem, bo nie zrobi biednej, wykonczonej porodem zonie obiadku... tak porod to koniec swiata-nad mloda mamusia trzeba latac i jej uslugiwac.... a burzyc sie na moje slowa moga tylko te paniuski, ktore same sa nieudacznikami, bo martwia sie kto im jedzonko przygotuje. nie badzcie smieszne.

Gość twoj maz nieudacznik
dlatego w szpitalu, jesli wszystko przebiega prawidlowa, kaza po porodzie wstac z lozka i zaczac sie ruszac. nie ma co robic z siebie cierpietnicy.... porod-naturalna rzecz.

ja napisze tak-jesli porod przebiegl prawidlowo i matka czuje sie dobrze, nie musi lezec po powrocie do domu-dziewczyny-bez przesady. Mi po porodzie duzo pomagal maz, ale nie wyslugiwalam sie nim we wszystkim-sprzatalam, gotowalam i nie widze w tym nic dziwnego. Ponadto uwazam, ze osoba pod nickiem Twoj maz nieudacznik ma sporo racji.po co od razu zakladac, ze po porodzie nie bedzie sie w stanie nic zrobic-nie musi tak byc. owszem znam matki, ktore w domu caly tydzien w lozku lezaly a dziecko przynoszono im tylko do karmienia-jesli sie ma takie mozliwosci-to prosze skorzystac. ja na przyklad mialam taka propozycje od tesciowej-zeby przez miesiac zamieszkac u niej z noworodkiem-ona by mi pomagala, gotowala a ja bym sobie w lozeczku a moj maz zostalby sam w naszym mieszkaniu i mialby spokoj. W zyciu sie na to nie zgodzilismy, choc byloby to wygodne. Ale to nasze dziecko i sami podjelismy sie opiekinad nim od samego poczatku-oboje wstawalismy do malej, dzielilismy sie obowiazkami, ale glownie sprzatalam i gotowalam sama. Moj maz wystarczajaco sie nameczy w pracy-doceniam to. I nie zgadzam sie z opinia jednej z was ze \" nikomu nie imponuje baba co lata po domu ze sciera i gotuje mezusiowi obiadki bo mysli ze taka ma role w zyciu a pozniej na starosc dzieci maja w nosie jej zdanie, maz to samo bo co ona wie o zyciu, siedziala cale zycie w domku i pichcila \". Co za bzdura-znam wiele rodzin, gdzie zony zajmuja sie dziecmi i domem, mezowie pracuja i nikt do nikogo nie ma pretensji, a kobiety te sa tak samo wartosciowe jak te, ktore pracuja. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Nie uwazam, ze kobieta siedzaca w domu jest kims gorszym-skoro sie w tym spelnia, to niech sobie siedzi. Ja tez na razie siedze w domu z dzieckiem dopoki nie skonczy ono trzech lat-to wspolna decyzja moja i meza i nie czuje sie gorsza-maz tez mnie docenia i wlacza sie w sprawy rodziny. Co do tego, ze facet powinien sie poczuwac do obowiazkow domowych sie zgadzam-ale nie mozna sie facetem wyslugiwac. Co innego, jesli kobieta pracuje i nie ma czasu-wtedy mozna sie podzielic obowiazkami. Ale jak sie siedzi w domu, to uwazam, ze bezczynnosc nie jest wskazana. Po porodzie przeciez autorka nie pojdzie od razu do pracy-porod to nie choroba, a widze ze dla niektorych to fantastyczna wymowka, zeby nic nie robic. Nie przesadzajcie-nie bedziecie miec sily zeby poswiecic te godzinke na przygotowanie obiadu?