Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezła mamuśka

Karmienie a alkohol?

Polecane posty

Gość niezła mamuśka

we wrześniu szykuje się wesele mojej siostry, ja będe 1,5 m-ca po porodzie i zastanawiam się czy moge wtedy wypić piwo bądź wino? ściągnęlabym wcześniej mleko i tak karmilabym dziecko mlekiem wcześniej ściągniętym...ja wiem że zaraz mnie tu co poniekórzy zaszczekają, ale mi naprawdę chodzi o ludzką odpowiedź, taką rozsądną, bez przesady w jedną czy w drugą stronę....jeśli to ma coś zaszkodzić, to oczywiście nie będę pić wcale, stąd pytanie.

alkohol do mleka matki przenika w takim samym stopniu jak do krwi czyli w niewielkim... nic sie dziecku nie stanie jak napijesz sie piwa badz wina w niewielkiej ilosci na jakies 3-4 godz przed karmieniem... malo tego watroba gdy juz przetrawi alkohol z krwi trawi pozniej alkohol z mleka matki wiec nawet w zasadzie po kilku godzinach nie trzeba go nawet odciagac bo sie przefiltrowalo i jest wolne od alkoholu i normalnie mozna karmic...

Gość niezła mamuśka
o to dla mnie pocieszenie ze nie tylko ja się zastanawiam:-D

Gość niezła mamuśka
a co jeśli odstawi się dziecko od cycka powiedzmy na dwa dni, a daje się mu jakiś substytut, przecież matki, które wcale nie mają mleka, musza sobie też jakoś radzic i karmić go syntetycznym, więc w gruncie rzeczy przez dwie doby można dziecko karmić nie swoim mlekiem i wypić spokojnie browarka:)

Gość Q26Q
Mi lekarka powiedziala, ze powinno sie 24 godziny odczekać - alkohol dlugo jest we krwi. Ja sobie odpuściłam - wypilam tylko łyk szampana. Dziecko najwazniejsze niż moje przyjemności... przyjdzie czas

Gość to sa właśnie mamuski
ŻAL MI CIEBIE GŁUPIA PUSTA KOBIETO

Gość niezła mamuśka
zadałam pytanie i bez inwektyw prosze, to moja sprawa, jeśli się dowiem, ze dla dziecka to straznie szkoldliwe, to nie będe pić piwa, ale trochę rozsądku do wszystkiego trzeba:-o

Gość wiesz co ja też mam
wesele we wrześniu i moja siora tez niedługo rodzi. w tej chwili kiedy ma ochotę na alkohol to drę się na nią, i nie pozwalam pić. ale na weselu nie będe miała nic przeciwko temu. przecież zawsze moze po wypiciu nakarmić malucha z butli, a jak alkohol się ulotni wrócic do cyca:) myślę ze pierwszy toast mozesz spokojnie wypić. moze sciągaj pokarm przed weselem i zamroź, w trakcieimprezy i po nmiej będziesz miała gotowe;)

moje dziecko spi od 20:30 do 6:30 lub 7:30zdarza mi sie okazjonalnie wypic piwo a nawet drinka, po polozeniu dziecka spacdo rana nie ma po alko sladu ;]

Gość niezła mamuśka
no własnie tak sobie myślę, ale zastanawiam się co by się stało, jakby dostało mleko syntetyczne dla matek, które nie mają pokarmu? przecież to nie zaszkodzi, a ja nie musze się martwić, ze na drugi dzień coś zostało dla dzidziusia szkodliwego

Gość niezła mamuśka
ja nie wiem jak moje dziecko będzie spać, ale ściągne mu mleko na zapas i tyle:)

pewnie, ze nic sie nie stanie, jak ten raz dostanie sztucznemusisz tylko wczesniej sprawdzic, czy wypije z butli, bo wiele piesiowych dzieci nie umie a nawet nie chce, bo inna technika ssania i inny smak mleka

Gość niezła mamuśka
noooo aż mnie dziwi, ze tak długo cisza, ale wiecie co, nie wyobrażam sobie weselicha mojej kochanej, jedynej siostruni, zeby nic nie wypiła, po takiej oabstynencji to pewnie wiele mi nie będzie trzeba:-D zaznaczam, że w ciąży nic nie piję,tu jestem twarda, bo jednak dziele się z dzidziusiem wszystkim, a z mlekiem to mozna zakombinować. a wcześniej po prostu przetestuję czy z buteli będzie chciało ciągnąć:)

moj pierwszy alkohol po ciazy to bylo pol piwa, poszlooo w leb ;]

Gość niezła mamuśka
hihihihhi ja już się nie mogę doczekac, normalnie mi ślina kapie jak pomyślę o piwku, więc jak przez całą noc zajmę sie piwkiem lub szampanikiem, to niezly szumik mogę mieć i o to chodzi na weselach przecież!:-D

Gość jeszcze was nie zjadły
idealne matki - Polki?:P

Gość niezła mamuśka
no nie wiem kurna chata co się dzieje, chyba je zatkało ofd tych herezji, które tu wypisujemy:-D

e tam, jeszcze w szkole siedzą ;) taka godzina ;))))))te idealne matki polski to zazwyczaj ani matki, ani idealne ;)))

Gość lojejkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
nie wolno!tyle ci powiem!i jest bez inwektyw chociaz az sie cisnie na usta co nieco!

Gość w ogóle to nic wam nie wolno
:classic_cool:

nawet moja pediatra i doradca laktacyjny twierdzą, że 1 piwo albo lampka wina i kilkugodzinna przerwa w karmieniu = całkowity brak %ów w mleku ;)więc te "nie wolno" mija się z prawdąproszę o linka do badań naukowych zanim coś głupiego wyciśnie ci się na te usta ;)))

ale zaraz sie dowiem, że moja pediatra jest lekarzem do d..y b o taka dziwna tendencja jest, że kafeteriuszki zawsze wiedzą lepiej, choćby na bakier z wynikami badań to było :D

Gość niezła mamuśka
a czemu nie wolno, skoro nie będę go karmić mlekiem z cyca po wypiciu alkoholu, częsć jak mówiłam ściągnę wcześniej, a potem dam sztuczne, no i gdzie tu problem? a są matki, które w ogóle nie mogą karmić, bo nie mają czym, moja mama na przykładprzy mojej siostrze straciła pokarm po 2 tyg. i siostra w pełni zdrowa, wiec nie widze problemu, oprócz tego, ze nieladnie wygląda, nie pasuje, kłuje w oczy nasze społeczeństwo, któremu notabene wszytsko przeszkadza co tylko trochę odbiega od normy;-o

Gość nie przejmujcie sie
tutaj to tylko wypisują ciągle czego nie wolno kobietom w ciaży, potem czewgo nie wolno tym co karmią itp. same zakazy. nie ma to jak opierać sie na "fachowych poradach" kafeteriuszek.:p

Obawiam się, że nie dowiesz się czemu nie wolno. Musisz więc przyjąć, że nie wolno, bo nie wolno, b o ktoś tutaj pomarańczowy wie lepiej.Taki nasz los, matek karmicielek ;)))

Gość lojejkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
haha ale najlepsze to sa te co sie tak poklepuja po pleckach!tak tak!wolno ci w ciazy pic taka tak!wolno ci w czasie karmienia!jakby tak bylo wolno to by wszystkie chlaly palily itd!

Gość niezła mamuśka
no a wiedziałyście, ze nie wolno spać z chłopem przed ślubem???!!! ciekawe ile z tych mamusiek popełniło ten ohydy występek!!! a ile z nich ma dzieci nieślubne????? O MATKO!!!!