Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezła mamuśka

Karmienie a alkohol?

Polecane posty

Gość nie przejmujcie sie
jak widac co niektóre (m.in.łoooojejkuuu) widzą tylko albo czarne albo białe - albo całkowita abstynencja albo chlanie na umór.:P:P:P

Gość niezła mamuśka
nikt tu nie pisze o piciu w ciąży, my tylko zadajemy pytanie czemu nie wolno wypić symboliczną lampkę czegoś tam nie karmiąc dziecka mlekiem z cyca później, albo moze tak zadam to ptanie: czy matka nie mająca pokarmu może pic alkohol? zapewne nie:-o bo jej przez skóre przejdzie na dziecko, albo nie daj boże zaczadzi oddechem, prosze we wszystkim o umiar:) matki też chcą żyć!

Gość pewnie lojejkuuuuuuuuuu
ma problemy z alkoholem, albo nie pije nic, albo wpada w ciąg, wiec pisze o temacie bliskim jej sercu, jak zaciągnie toooooooo....ho ho ho:-D

Gość alaala123
pij ile chcesz nawet całe wesele, twoje dziecko i tak nie bedzie mądrzejsze od ciebie:-)

Gość oho kolejna
:classic_cool:

Gość alaala123
idiotko lampke mozesz to oczywiste bez zadawania takich głupich pytań;-)

Gość neneneneneiki
alaala123 pij ile chcesz nawet całe wesele, twoje dziecko i tak nie bedzie mądrzejsze od ciebie.a no wlasnie! a ty tam wyzej zastanow sie co piszesz i do kogo!moze dbam o siebie moze nie moge z jakiegos powodu pic?lepiej nie pic niz pic i potem zalowac ze to sie zrobilo...zastanowcie sie czasem kobiety!tylko krytykowac potraficie te co maja inne zdanie!

Gość bozeeee
kobiety sa gotowe na odciaganie jakiegos mleka bog wie co jeszcze byle by wypic symboliczna jak twierdza ilosc alkoholu, po co to wam? a pozniej taka cudowna mamusia bedzie chuchac na dziecko oparami alkoholu. a skad wiecie hjak na was zareaguje ten alkohol? pozniej bedzie sie taka jedna z druga podpita dzieckiem zajmowala. tu bardziej chodzi o trzezwosc umyslu a nie mleko... glupie baby

Gość alaala123

Gość czy któraś czuła sie podpita
po lampce wina i sie zataczała?:D:D:D

Gość nivka
podobnie jak nglka pilam piwo karmiac piersia, syn ma 12 lat i tryska zdrowiem oczywiscie nie codziennie

Gość bozeeee
ktoras pisala ze ja pol piwa wzielo... obrzydliwe babska. na takie malenstwo chuchac alkoholem...bleee

Gość alaala123
widac ile mozna zrobic zeby sie napic nawet cały dzien mleko odciagac ;-) to trzeba miec rozum w D :-) acha kup sobie dojare wiecej odciągniesz:-)

Gość bozeeee
sie masz nivka czym chwalic... :-

Gość no jasne chcuchac
specjalnie biorą dizecko i chuchają na nie. :P

Gość ale po co odciągać
po lampce wina czy piwku raz na jakis czas przecież nic sie nie stanie.

Gość bozeeee
ciekawe gdyie bedyie tryzmala to mleko na weselu, w torebce moye hehehhe

Gość bozeeee
no na pewno podczas calego karmienia kobieta bedzie oddech wstrzymywac ....

Gość lojejkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
na reszcie wypowiadaja sie normalnie zdrowo myslace kobiety a nie tylko te co poklepuja z aprobata autorke po plecach!

Gość niezła mamuśka
no nareszcie!!!! jazda w końcu jest:) a po co wy się pindrzycie, smarujecie tonami pudrów i podkładów? do czego te kobiety są gotowe, zeby się spodobać chłopowi, zniszczą sobie cerę, zeby zrobił im dziecko, zeby potem mogły udawać matki polki hehe:-D

Gość no tak zaczadzi oddechem
dziecko...i co jeszcze wymyślicie idealne mamuśki?:p

Tak tak, wypiłam pół butelki piwa i od razu wzięłam, zbudziłam dziecko, by na nie pochuchać i ryzykować upuszczenie z rąk, jutro pójdę, kupię butelkę wina i wypije jak stoję = bo wg niektórych z was to prosta droga do chlania i patologiiDZIEWCZYNY, pomijając te inwektywy, które rzucacie w naszym kierunku - bez żadnych dowodów naukowych na szkodliwość lampki wina w przypadku kilkugodzinnego niekarmienia - pomyślcie trochę, zanim napiszecie - myśenie nie boli ;)Prosiłam o dowody naukowe. Przeliczyłam się, wolicie wyzywać i paplać jęzorem bez opamiętania ale żadna nie umie poprzeć własnych racji.żal.pl ;)

Gość bozeeee
to powiedzcie mi idealne mmusie czemu macie takie parcie na odrobine alkoholu, czemu zabieracie dzieclo ktolr karmicie piersia na wesele i co zrobicie w czasie imprezy z mlekiem. ? nie boicie sie podawac dziexku takiego mleka z dnia wczesniej?

1. Podanie mleka z dnia wcześniej nie daje powodu do obaw, gdybys poczytała trochę, to bys wiedziała. mleko matki może stać w lodówce od 24 do 48 godzin (zamrożone w temp. poniżej 18 stopni - nawet do roku). Niejednokrotnie podawałam takie mleko z różnych powodów (miałam spore problemy z karmieniem piersią na początku, po porodzie).2. Jestem człowiekiem i jak mam ochotę napić się piwa kiedy dziecko śpi, to mam do tego prawo, bo nie szkodzę, dlaczego mam się więc nie napić? Bo Ty uważasz, że nie wolno? nie ma sprawy, udowodnij, pokaż wyniki badań - a nie będę. tak się składa, że zanim się napiłam, przedyskutowałam temat z Pediatrą, doradcą laktacyjnym i przewertowałam sieć - więc wiem, że nie szkodzę.

Gość alaala123
trzeba miec rozum orzeszka zeby zabierac niemowle na wesele ew mozna do koscioła to na tyle ;-)

Gość wiele razy na weselach
na których byłam były niemowlaki i nikt nie robił z tego powodu pronblemów, ktore uwielbiaja wynajdywac fanatyczne matki_Polki.:P

Jak się nie masz Ala czego czepić, to się czepisz co znajdziesz. Taka prawda. jak się okazało, że Twoje zarzuty dot. alkoholu, gdy odciąga mleko - są nietrafne - to wzięłaś się za obrażanie Autorki, bo bierze na wesele.Co będzie kolejne? Wyśmiejesz jej nicka, żeby się dowiartościować?Właśnie.. jednak żal.pl/

Gość lojejkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
alaala123 trzeba miec rozum orzeszka zeby zabierac niemowle na wesele ew mozna do koscioła to na tyle.tiaaaaa jak ja nielubie malych dzieci w kosciele!lubie dzieci ale kosciol to nie jest miejsce dla rozwrzeszczanego rocznego dziecka,na przyklad!

Gość bozeeee
Ja nawet matka nie jestem... I w ktorzm momencie powiedzialam ze troche tam alkoholu moze zaszkodzic dziecku? raczej bawi mnie to ile kobieta jest gotowa zrobic zeby pojsc na wesele i pic. zaciagnie ze soba male dziecko mleko bedzie odciagac i podawac z butli dziecku karmionemu do tej porz cycem... a gdzie bedziecie trzymac to mleko na imprezie? w torebce? przeciez to obrzdliwe i niehigirniczne.... jak wyparzycie smoczek przed podaniem mleka? a co jesli mleka braknie a dziecko wciaz bedzie glodne?

Na kazdym weselu jest lodowka. Mleka mozna wziac taki zapas, ze nawet dla dwojga nie zabraknie. Na wszystko jest recepta. Ja nie bralabym Malej na wesele, bo moja nie lubi zgielku ale nie potepiam tych, ktore biora i robia to z glowa, myslac wczesniej o wszystkim, czyli jedzenie, spanie, ew. powrot do domu.