Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niunia_89_ ldz

ile przytylyscie w pierwszym trymestrze????

Polecane posty

bo ja moim zdaniem zdecydowanie za duzo niewiem ile kilogramow dokladnie ale widze w lustrze po ubraniach.....martwie sie strasznie dzisiaj mam wizyte u ginekologa ale najpierw chcialam sie tutaj podpytac

Gość anoula25
Niecale 4 kg... Bo ciaza to nie okazja to nadmiernego obzerania sie...

Gość brzydkie nie reklamuj sie tu
w pierwszym trymestrze w ogole nie przytylam, najwiecej w trzecim :O

Gość bzyku bzyku bzyku riki tiki
2 kg

Gość szla g mnie trafia jak czytam
takie tematy!!!! czy dla was wazniejsze jest nie przytyc, czy urodzic zdrowe dziecko????? ja tam wolałam byc gruba,ale mieć zdrowego synka!! nie przytyłam dużo, bo "limitowe' 13 kg. a dziecko miało 3,800. i najwazniejsze - ZDROWE DZIECKO

Nie daj się zwariować , na smażone możesz sobie pozwolić czasem, jedz to co zdrowe i tak, żebys nie była głodna, jeśli przybierasz na wadze widac, Twój organizm się tak uzbraja na dzidzie, to genetyczne

no to nie czytaj takich tematow ja sie martwie bo moze jest cos nie tak..... a co do tego smazonego....to oduczylam sie jesc:) bardzo rzadko jem jezeli juz to tylko rybka smazona:)

To sie zwaz bo ja mam brzuch jak w 5 miesiacu, wygladam jakbym przytyla, a na wadze w tym momencie minus 0,5 kg

moja mama przytyla w ciazy 30 kg a jadla normalnie jak zawsze.....ale mowi ze nie tak szybko jak ja tylko dopiero pod koniec

tak tak niunia (ale powazny nick...), prawda w oczy kole. wolisz byc szczupła niz mysleć o dobrze dziecka załosne

p.s. nie jestem wcale gruba bo zaraz napiszesz, że zazdroszczę , czy coś... mam 2 letnie dziecko, juz od dawna ważę nawet mniej niz przed ciążą.

"To sie zwaz bo ja mam brzuch jak w 5 miesiacu, wygladam jakbym przytyla, a na wadze w tym momencie minus 0,5 kg" naprawde?? wlasnie jestem w 2 miesiacu a u mnie od razu jak sie spojrzy ze jestem w ciazy. no to chyba jednak sie zwaze

Gość nic nie przytyłam

Ka Ci mówię żebyś się nie martwiła, każda przechodzi ciążę inaczej i tyje tez inaczej, jeśli Twoja mama przytyła 30 kg ale dopiero później, to całkiem możliwe, że u Ciebie te kilogramy "wskakują" wcześniej a potem będziesz przybierała na masie wolniej albo przestaniesz tyć, jedz zdrowo to podstawa, lekarzowi powiedz o wszystkim, może też woda Ci się magazynuje i dlatego czujesz taki dyskomfort

" tak tak niunia (ale powazny nick...), prawda w oczy kole. wolisz byc szczupła niz mysleć o dobrze dziecka zalosne" a wlasnie ze nie nie jestem juz tak szczupla jak kiedys.......jak do cholery nie rozumiesz oco mi chodzi to lepiej nic nie pisz

ale po co kobietki od razu skaczecie sobie do gardeł? kazda ma swoje obawy i dla każdej własne problemy wydają sie najważniejsze, to normalne

powaznie, wlasnie skonczylam 1 trymestr, mama jak mnie zobaczyla to myslala ze przynajmniej z 5 kilo przytylam, a po prostu tak mi brzuch wywalilo ze miesiac temu juz nie wchodzilam w spodnie co byly bardzo luzne w pasie

Gość a ja tyje i tyje
:P

Niunia 89 ldz no pewnie, że masz prawo się bać! :) A jak masz wątpliwości to zawsze sie pytaj i je rozwiewaj, po to sa lekarze, położne, rodzice i nawet fora internetowe :) Ja też na początku bardzo sie przejmowałam, do tego stopnia, że jechałam na pogotowie 3 razy w ciągu tygodnia :) ale wtedy miałam bóle i na szczęście po wszystkim... Wracając do tematu, wystarczy, że powiesz lekarzowi i położnej o wszystkim bo jak pójdziesz na wizyte i i tak Cie wrzuca na wagę i z pewnością okaże się, że wszystko przebiega dobrze :)

Gość anoula25
W pierwszym trymestrze kobieta potrzebuje zaledwie 300kalorii wiecej niz normalnie... Czesto jednak ciezarne obzeraja sie na potege,bo wydaje im sie ze im wiecej sadla tym lepiej dla dziecka... Tak nie jest... tyjac nadmiernie w ciazy szkodzimy i dziecku i sobie.... Jesli nie potrafimy kontrolowac swojej wagi w ciazy to warto wybrac sie do lekarza ktory opracuje nam specjalny jadlospis...

anoula - nie masz racji - o te 300 kcal więcej, o których piszesz, zwiększa się zapotrzebowanie energetyczne w drugiej połowie ciąży, na początku zapotrzebowanie nie ulega zmianie! u mnie po 3 miesiącach na wadze było 2 kg więcej, najwięcej przybrałam oczywiście w trzecim trymestrze ciąży

Gość matyszka77
a ja mysle o tym, zeby nie przytyc - na rowni z dzieckiem. czy szlag kogos trafia czy nie ;P

Gość ja przytylam w 1 trymestrze
1 kg, ale to o niczym nie swiadczy. Teraz jestem w 18 tc i juz widze, ze przybieram na wadze...Juz prawie nie mieszcze sie w azdne ciuchy sprzed ciazy (tylko w jedne spodnie, ktore zawsze byly za duze i w pazr spodnic - tez za duzych), wiec mysle, ze sie niezle zaokgragle :) Ale co tam, najwazniejsze, zeby moj maluszek byl zdrowy, a ja sie za siebie zabiore po porodzie. I dodam, ze nie objadal sie jakos strasznie. Slodyczy nie jesm w ogole, bo mnie nie ciagnie, ale jem czesciej - jakies 5 razy dziennie, ale nie duzo.

ja wlasnie zdrowo sie odzywiam:) nawet dzieki temu malenstwu rzucilam palenie z ktorym juz tak walczylam..... tez jem 5 razy dziennie nie duzo a 1 posilek mam sycacy obiad ale to tylko zupka warzywna wiec dobrze jest:) mam nadzieje ze nic zlego tam w brzuszku sie nie dzieje

W I trymestrze to chyba kilogram schudłam i kilogram przytyłam :D Bardziej zaczełam przybierać na wadze od połowy II :D Poza tym każdy tyje inaczej, jednemu idzie bardziej w brzuch, innemu na boki, także nie martw się...

Gość ja przytylam w 1 trymestrze
Ja tez staram sie jesc zdrowo. Jem duzo warzyw, owoco, chleb ciemny pelnoziarnisty takie rzeczy...ale mimo to rosne narazie glownie brzuch (wiadomo ;) ) , ale i boczki...narazie tylek bez zmian :), ale co tam...to przeciez dopiero 18 tc, wiec wszystko przede mna... Moja mama duzo w ciazy przytyla i nigdy tego nie zgubila, wiec niestety, ale to moze, choc nie musi byc genetyczne.

no i juz wiem wszystko:) na szczescie dzidzi nic nie jest . przytylam 4 kilo....i postanowilam ze nie bede jadla zupek warzywnych bo one sa na bulionie...wiec moze ta sil zatrzymuje mi wode. Ale najwazniejsze ze dziudzius caly i zdrowy:) i nie bylo to zadne zatrucie ciazowe