Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fanka modelu 2+2

O rodzinach z jednym dzieckiem

Polecane posty

Gość fanka modelu 2+2

Nie rozumiem takich ludzi. Hajtają się, płodzą jedno dziecko i zarzekają się, że już więcej dzieci nie chcą. W moim otoczeniu jest kilka takich par : mają jedno dziecko (kilka z nich to efekt wpadki - ślub wzięli dla dziecka) i mówią, że już więcej nie chcą. Rozumiem ludzi, którzy starają się długo i mają to jedno upragnione dziecko i więcej nie mogą. Albo z powodów finansowych. Ale tutaj tak: budują sobie dom (dla 3 osób? dla mnie to snobizm i głupota), mają samochód, dużo kasy. Wg mnie głupotą jest zakładanie trzyosobowej rodziny (z wyboru). I te dzieci, takie smutne, bo jedynaki. Masakra.

Gość anita765765
0/10

Gość fanka modelu 2+2
wg mnie wydawać pieniądze na wesele, na budowę domu dla JEDNEGO dziecka to głupota. zakładanie rodziny dla 1 dziecka to głupota. co to za rodzina? i tylko krzywdę dziecku się wyrządza, bo mama już więcej nie chce przy porodzie cierpieć,, ani w pieluchach siedzieć, bo takie ich tłumaczenie. to niedojrzałość.

Gość alison11
a co Ty tak ludziom zagladasz do łóżka i do portfela. Pilnuj swojej dupy

Gość szla g mnie trafia jak czytam
a co cię to obchodiz, ile kto ma dzieci i pieniędzy?? jakis kompleksik>..??

Gość w ramach protestu
machnij piątkę, co tam. Dwoje to też za mało, nie rozumiem takich ludzi jak ty, którzy egoistycznie poprzestają na dwójce, he he he

Gość fanka modelu 2+2
rany, ludzie. porozmawiać nie można? co za dauny

Gość zakłada sie rodzinę dla siebie
bo mężczyzna i kobieta tego chcą a czy z tego będa dzieci czy nie to ich sprawa prowokatorko!!!!!!!!!!!!!

Gość no no sorry
a mi dobrze z jednym dzieciem i co? Moj wybor, a Ty mozesz miec nawet piecioro i nic mi do tego.

no to ruszaj do boju i rób sobie gromadkę a tak to nie potrzebnie czas sobie zajmujesz na takim forum. Jak dobrze pójdzie to za 11 lat będziesz mieć drużynę piłkarską. więc zmiataj stąd

Gość fanka modelu 2+2
no no sorry - a zdajesz sobie sprawe jaka krzywde swojemy jedynakowi wyrzadzasz? a moze to tez twoj wybor. swiadomie skazujesz dziecko na cierpienie, bo to lubisz.

Gość fanka modelu 2+2
co za prymitywny sposób rozmowy. no ale ok :) jesli inaczej nie potraficie :)

a ci co nie moga miec dzieci niech adoptuja cale domy dziecka................................ niech adoptuja hurtowo, calymi gromadami

Gość fanka modelu2+2
Nie rozumiem takich ludzi. Hajtają się, płodzą jedno dziecko i zarzekają się, że już więcej dzieci nie chcą. W moim otoczeniu jest kilka takich par : mają jedno dziecko (kilka z nich to efekt wpadki - ślub wzięli dla dziecka) i mówią, że już więcej nie chcą. Rozumiem ludzi, którzy starają się długo i mają to jedno upragnione dziecko i więcej nie mogą . Albo z powodów finansowych. Ale tutaj tak: budują sobie dom (dla 3 osób? dla mnie to snobizm i głupota), mają samochód, dużo kasy. Wg mnie głupotą jest zakładanie trzyosobowej rodziny (z wyboru). I te dzieci, takie smutne, bo jedynaki. Masakra. wg mnie wydawać pieniądze na wesele, na budowę domu dla JEDNEGO dziecka to głupota. zakładanie rodziny dla 1 dziecka to głupota. co to za rodzina? i tylko krzywdę dziecku się wyrządza, bo mama już więcej nie chce przy porodzie cierpieć,, ani w pieluchach siedzieć, bo takie ich tłumaczenie. to niedojrzałość. Wg mnie rodziny z jednym dzieckiem to POZERY. Ohajtały się urodziły na pokaz. Żeby ludzie nie gadały. Prawdziwa kobieta nie poprzestaje na 1 - chyba że chora.

Gość wedw
dla mnie posiadacze 2 dzieci to sku rwy syny, bo nie myśla o przyszłości naszego narodu.!!! Kto będzie na nich pracował?? 3-4 dzieci to dopiero stanowi rodzinę. Dwójka to namiastka :O

Gość nie obrażaj mnie bo nie zyczę
sobie !:O

Gość yjivhvhjv
jesli to nie prowokacja to autorka jest poprostu idiotka . Jedynacy nie sa nieszczesliwymi dziecmi . sama jestem jedynaczka i kurwa dobrze mi z tym . To ze ty chcesz miec 10 dzieciaków to twoja sprawa a kurwa jak ktos ma jedno i chce wychowac go na porządnego , wykształconego człowieka to chuj ci do tego ?! Bardziej mi szkoda krów rozpłodowych mających po 4 i wzwyż dzieci :O A to ze dla 1 dziecka szkoda budowac domu - nie mam słów by wyrazic jaka jesteś tępa kobieto .

Gość wstydzesie pod czarnym
a ja nie chcę mieć ani jednego pasożyta

Gość lecz się kobito..

Gość mam jedno i jedno pozostanie
i nie czuje aby mojemu dziecku działa sie krzywda ...chodzi do przedszkola czesto spotyka sie ze swoim kuzynem i jest baardzo rozsądnym dzieckiem !Właśnie skończyliśmy budowe domu ...co złego w tym ,ze chcemy wygodnie żyć ?! ty faktycznie masz jakies kompleksy ... ps poród wspominam jak straszny horror -ledwo z zyciem uszłam i jak slysze takie gadanie to mnie trafia!!!!! -a moze twoja druga ciąża to wpadka i teraz tak tylko piszesz ?!

Gość mam jedno i jedno pozostanie
AA DODAM JESZCZE TYLKO,ZE SAMA POCHODZĘ Z RODZINY WIELODZIETNEJ ...MAM 4 RODZENSTWA I JEDNAK WOLE MIEĆ JEDNO DZIECKO

a ja byłam jedynaczka i wcale tak suuuper nie było dlatego mam dwójkę w nieduzym odstepie czasowym :-)

Gość he he
a ja mam 3 rodzenstwa i wcale nie bylo za ciekawie w domu pod wzg. finansowym wiec zamiezam miec jedno ( no gora 2 , ale z odstepem min. 5 lat) i dla tego 1 bedziemy budowac dom ... a nie mam zamiaru cisnac sie po katach z gromada dzieci , martwic sie ze nie mozemy pojechac na wakacje lub nie stac nas na dobra szkole albo zajecia pozalekcyjne dla dziecka

Gość he he
a porod dopiero przedemna i wale sie go nie boje.......

Gość też mam jedno i duzy dom
nad morzem ...nie będę miała więcej ale to dlatego ,ze póżno urodziłam i nie będę już rodzic w wieku 40 lat bo dla mnie to już głupoTA

Gość dzis to chyba od rana
same prowokacje. co nie wejdę to jakis bzdurny topik.😴

Dawno nie czytałam wpisu tak durnej baba jak załozycielka topicu.Żal. Zaznaczam, że akurat ja będę ułaskwaiona w oczach tej mądrej kobiety bo mamy 2ke dzieci:)Czasem zastanawiam się ,czy takie baby piszą serio czy to tylko prowokacja.Nawet nie chce się tłumaczyć takiej , żeby na przyszlosc nie obnosila sie ze swoim genialnym przekoaniem przy ludziach, bo sobie wstydu tylko narobi.Ograniczona osoba o wąskich horyzontach ze światopoglądem"to co ja robię jest najlepsze i właściwe, jeżeli ktos zyje inaczej niz ja jest gorszy,zły itp".... Ech,biedne te dzieci niektórch mamuś( i to niekoniecznie mamuś majacych 1 dziecko:) )