Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstyd

ladny wstyd bylam dzis u dermatologa

Polecane posty

Gość wstyd

i stwierdzil ze mam swierzb! a zarazil mnie moj maz tym o dziwo ktory jest strasznym czyscioszkiem. boze masakra

Gość wstyd
ktos mial to swinstwo?

Gość wstyd
bo jego wczesniej zaczelo swedzec cale cialo.

Gość ja zaraziłam się
podczas urlopu w dobrym zagranicznym hotelu :P

Gość zdradzil cie i zarazil
od tej dziwki

Gość wstyd
i jak sie wyleczylas?

Gość sdfghjk
no niewiem swierzb najpierw pojawia się na rękach ,dziwne--idz zesz do apteki kup taki plyn specjalny i posmaruj sobie tam gdzie cie swedzi

Gość wstyd
heh no moze ;P

Właśnie znalazłam w necie artykuł o świerzbie - czeka Cię kuracja maściami więc to nie takie straszne, Wszyscy domownicy muszą być leczeni i dodatkowo wszystko praktycznie trzeba wyprać.

Gość wstyd
mam masc siarkowa przepisal nam to lekarz i sie smarujemy tym. to jest okropne a mam 3mies dziecko:(

Gość ja zaraziłam się
to było z 10 lat temu, całą rodziną smarowaliśmy się od stóp po szyję jakimś oleistym smarowidłem, chyba po tygodniu wolno się było wykąpać, potem sterylizacja całego domu, na szczęście nie było nawrotów choroby.

Gość wstyd
wlasnie tylko jak to "cos" przetrwa gdzis na ubraniu to z powrotem mozna sie zarazic i tak w kolko:(

Gość wstyd
sterylizacja czyli? cifem umyc wszystko czy goraca woda?

"Leczeniu musi być poddana cała rodzina przebywająca w danym mieszkaniu. Należy również przeprowadzić pranie oraz prasowanie ubrań oraz bielizny pościelowej wg schematu zleconego przez lekarza. Zmiany skórne oraz świąd szybko ustępują bez pozostawienia śladu." Znalezione w necie

Wszystko do gotowania i prasowania. Majtki, skarpetki, koszulki, posciel. Są na to paskudztwo dobre maści.

Gość wstyd
akurat mieszkam tylko z mezem i dzieckiem to luz. ALE GDZIE ON TO MOGL ZLAPAC??????

Gość tez kiedys mialam to
cholerstwo :o Nie pamiętam dokładnie leku ale to było w butelce jak syrop i strasznie śmierdziało, było tłuste. Lekarz również zalecił codziennie kąpiele w gorącej wodzie i mycie tylko i wyłącznie samym mydłem, po niecałym tygodniu swędzenie i krosty znikły ale dalej smarowałam według zalecen lekarza

Gość ja zaraziłam się
po kuracji musisz wyprać i wyprasować wszystkie ubrania, pościel, ręczniki, firanki, wyczyszczenie dywanów, kanap, foteli, umycie wszystkich mebli, drzwi, klamek, podłóg itp. w płynach dezynfekujących np. domestos i nie zaniedbaj tego, bo świerzb może wrócić

"Do zakażenia dochodzi najczęściej poprzez kontakt bezpośredni, ale ponieważ pasożyty przeżywają do 72 godzin poza organizmem człowieka, przedmioty użytku codziennego tj.: ręczniki, pościel i pluszowe zabawki również mogą stać się źródłem zakażenia. Od zakażenia do objawów infekcji upływa okres 3-6 tyg. U dorosłych zmiany w postaci grudek pojawiają się przede wszystkim na skórze między palcami rąk i stóp, w okolicy pępka, łokci, okolicy narządów płciowych i brodawek sutkowych. Objawem najbardziej dokuczliwym jest świąd, który szczególnie nasila się w nocy. U dzieci zmiany skórne występują zazwyczaj na stopach, pośladkach i owłosionej skórze głowy, a świąd jest mniej nasilony. Rozpoznanie potwierdza fakt występowania podobnych objawów u wielu członków rodziny." To że u niego objawy wystąpiły wcześniej nie znaczy, że to On Cię zaraził. Poza tym jest tyle możliwości zarażenia że nie ma sensu dochodzić kto kogo i kiedy zaraził

Gość tez kiedys mialam to
świerzba można złapać nawet przy podaniu ręki :o Wygotować pościele, ręczniki i wszystko wyprać!

Gość wstyd
JA MAM WYKLADZINE DYWANOWA W POKOJU:-/ BOZE XXI WIEK A TU SWIERZB! :-I

Gość wstyd
A JAK TO SWEDZI TO JEST NIE DO OPISANIA. MAM NADZIEJE, ZE MI TO SZYBKO PRZEJDZIE

Gość ja zaraziłam się
świerzbowiec to taki robak, który w skórze ryje sobie korytarzyki i leczenie polega na tym, żeby go zadusić, stąd te oleiste mazidła, w tym czasie nie wolno się kąpać, wychodzić do ludzi ani nie przyjmowac gości, a tobie jakie zalecenia lekarz dał?

Gość wstyd
PIERWSZE 3 DNI 2 RAZY DZIENNIE SMAROWAC SIE MASCIA, PO 3 DNIACH KAPIEL I WYPRANIE I WYPRASOWANIE POSCIELI I UBRAN. BOJE SIE O SYNKA ZE SIE ZARAZIL

Gość ja zaraziłam się
dziecko też masz smarować tym samym lekiem?

Gość wstyd
NARAZIE MOWIL ZEBY NIE SMAROWAC

Gość ja zaraziłam się
to może w ramach profilaktyki wyprasuj i codziennie zmieniaj mu pościel , wszystkie ciuszki i ręczniki, którymi go wycierasz.

Gość wstyd
CIUSZKI RECZNIKI ITP CODZIENNIE MA SWIEZE NO ALE JA GO CZLY CZAS DOTYKAM BO JAKBY MOGLO BYC INACZEJ TO PEWNIE SIE ZARAZIL

Gość ja zaraziłam się
może nie, u nas jeden syn nie miał żadnych objawów ale ja go profilaktycznie też smarowałam, miał wtedy 6 lat