Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maka pezsnna

mąka pszenna jak przygotować??????

Polecane posty

Gość maka pezsnna

hej moja córka ma 5 miesięcy i pani doktor powiedziała żebym jej dawała 3 g mąki pszennej do mleka. w związku z tym mam pytanie: jak jto przygotowac. wiem że mam ją ugotowac na wodzie i później dodac do mleka. ale ile wody mam do tego dać??? i wszystko później wlać do mleka???

Co???????????? A w życiu o takich praktykach nie słyszałam :D Trzeba było się lekarki zapytać jak masz to zrobić :)

Chodzi o wprowadzenie glutenu do diety dziecka. Tak sie teraz robi.Zamiast mąki możesz dodać łyżeczkę albo 2 - kaszy manny.

:) Rzeczywiście muszę przyznać że inaczej było kiedy ja wprowadzałam stałe pokarmy :)

Gość Anialisa
Wlej do gara tyle wody ile potrzebujesz do zrobienia porcji mleka. Nie wiem, 120 ml, 150 ml, 180 ml. Dodaj do tego mąkę, wymieszaj, zagotuj. Jak mieszanka przestygnie do odpowiedniej temperatury wsypujesz tyle miarek mleka, ile wynika z przepisu na tą ilość wody. I już.

Gość maka pezsnna
Anialisa no kurcze że też sama na to nie wpadłam :):):) dzieki! [zgłoś do usunięcia] Princpolo no ja teznie słyszałam żeby dawać mąke pszenna ale skoro lekarka powiedziała żeby dawac to dam. a u niej jak zwykle miałam tyle pytań że już nie pomyślałam jak mam to podac :)