Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani ktora potrzebuje pomocy

FInanse domowe- jak ludzie oszczedzacie ile wydajecie?

Polecane posty

Gość i co z tego jaka ona jest
nie kazdy jest idealny! mozna ja lubic albo nie to sprawa indywidualna i nie TY bedziesz mi mowic kogo moge lubic a kogo nie powinnam!!

Gość rafifaffi
cóż, prawda jest taka że jeśli chcesz jeść zdrowo to nie ma szans na oszczędzanie, ja na "dwuosobowy zespół domowy" wydaję tygodniowo ok 250zł na samą "wieczorną sałatkę"...... los, to biurokrata --------------------------------------------------------------------------------------------- zbieram chętne na wspolne spacery z dzieckiem http://naspolke.pl/ogloszenia/widok/27

Gość fanka anka
A mnie smiesdzy jedna rzecz jak były podawane topiki o freydis o tym jaka jest to kazdy prawie pisał ze oszukuje a teraz freydis sie pojawia i kazdy pisze jaka ona fajna.

Gość bo jest fajna.
i nie kazdy.. co to ma do tego czy jest fajna czy oszukuje? a gdyby nie oszukiwala to juz byscie ja wszystkie lubily? to jak zyje to jej sprawa.nie moja.

Gość jak bedziesz kreciła na nodze
zyjemy własnym zyciem, ochłoń kobieto,każdy czyli ty pod piecioma nickami?

Gość a tu dalej nie na temat.....

Gość mentalek
Myślę, że zaoszczędzić można na kosmetykach - wiele polskich odpowiedników jest tak samo dobra, czasem lepsza niż te zagraniczne. Przykład? Kiedyś szukałam podkładu, który byłby dla mnie dobry. Myślałam, że im droższy tym lepszy. W rezultacie od roku używam polskiego za 13 zł, który jest na przykład świetny. Można też w taki sposób: http://www.youtube.com/watch?v=hldD-l2mHGg&feature=channel :)

Gość kosmetyki to akurat ja uzywam
te luxusowe- ale oszczedzam raczej na chemi do sprzatania i na jedzeniu bo kupuje dobre ale mniej i nie przetworzone.

a co według ciebie znaczy dobre kosmetyki??poczytaj sklad markowego produktui porównaj ze skladem polskiego kremu .Myslisz,ze jak pisze garnier to lepiej usuwa zmarszczki??

a co według ciebie znaczy dobre kosmetyki??poczytaj sklad markowego produktui porównaj ze skladem polskiego kremu .Myslisz,ze jak pisze garnier to lepiej usuwa zmarszczki??

Gość Akurat garniera nie uzywam
Jak mam kupic byle co to wole wcale nie miec. a zmarszczek to nic nie usuwa.

Gość Ach no i polskich kremow nie
Bo w Polsce nie mieszkam. dlatego ze oszczedzam na czyms innym cos lepszego mam wzamian. nie mozna osczedzac na wszystkim bo to bez sensu....

Krem na zmarszczki Garniera ma byc luksusowy... buuuuaaahhhhaaa :D. Luksusowe kosmetyki to sa m.in Dior, Chanel, Prada, Lancome... ja rowniez tylko takich uzywam. Z tym Garnierem to ktos naprawde przegial :D

Gość Zamiast kupowac luxusowe plyny
Do podlog lepiej inwestowac w siebie. I myslec przy tym!!!

Gość ella babsztylu wredny
cieko ci pojąć, że dla kogoś kto liczy każdy grosz, kupuje raz na jakiś czas krem za 5 zł w kiosku, kupno pudełka kremu garniera za 50 zł to luksus??? ile osób tyle sytuacji i czasami życie zmusza do skrajnych form oszczędzania, nie rozumiem celowości wyśmiewania osób oszczędzających na topiku o oszczędzaniu , za to że dla nich luksusową marką jest marka powiedzmy średniopółkowa!!! punkt widzenia zależy od punktu siedzenia!

Gość Ale kupujac tanie kremy
Wyrzucacie pieniadze w bloto. Mowie o takich za 5zl. Mnie np.nie stac na taka rozrzutnosc

Gość fanka anka
wezcie pod uwage ze nei kazdy moze uzywac kremu za 5 zł. Sa osoby które maja cere skłonna do podraznien i taki tani krem narobi wiecej szkód. Z drugiej strony drogi krem nei oznacza ze jest on bardzo dobry. moja mama całe zycie uzywała kremu nivea teraz przezuciłą sie na ziaje i cere ma naprawde bardzo ładna jak na 50 lat. Zmarszczek prawie nie widac, cera jedrna, nawilzona.

propo kremów garniera, ostatnio oglądałam program o testowaniu kremów na zmarszczki przez 80 kobiet, kremów było 5 , każdy innej marki. 4 z nich to były naprawdę luksusowe kremy typu lancome i inne, częśc nieosiągalna w Polsce. Dla kontrastu został postawiony krem Garniera, jako ten z najniższej półki. Rezultat okazał się zaskakujący bo jedynym działającym kremem, okazał się ten najtańszy Garniera, który pozornie nie miał żadnych szans, wygrał definitywnie, po innych \"luksusowych\" kremach nie było ŻADNYCH rezultatów.

Gość mentalek
Moim zdaniem jest wiele tańszych, polskich, kosmetyków, które są dużo lepsze niż te drogie, czy luksusowe. Trzeba tylko dokładnie wszystko przemyśleć i przeanalizować, nie kupować pod wpływem reklamy tylko właściwości, które sprawdziliśmy na własnej skórze lub ktoś sprawdził za nas wcześniej. Ja podejmuję decyzję dot. kupna kosmetyków często dzięki opiniom na kafeterii.

ella jestes tak irytujaca ,ze az zal cie czytać. Dla mnie krem za 50-80 zł jest kremem drogim i spadaj jesli ci sie to nie podoba.Jak juz ktoś zauwazył ten topik nie jest dla takich tandetnych paniusiek jak ty.A poza tym dam głowę,ze udajesz tutaj tylko taka luksusowa lady a w domu jest jak jest.W koncu przecież zajrzałas na taki a nie inny topik nieprawdaż. A co do polskich kremów ja lubię firme dax cosmetic seria perfekta cena ok 18 zł. Na noc odkryłam rewelacyjny krem p zmarczkowy ziaja sopot spa ujedrniający cena ok 12zł. Moja znajoma bardzo chwali sobie kosmetyki firmy eveline jakos za przystepną cenę.A ze firma nie musi wydawac kolosalnych pieniedzy na reklamę tym samym cena produktu jest zadowalajaca.

ella jestes tak irytujaca ,ze az zal cie czytać. Dla mnie krem za 50-80 zł jest kremem drogim i spadaj jesli ci sie to nie podoba.Jak juz ktoś zauwazył ten topik nie jest dla takich tandetnych paniusiek jak ty.A poza tym dam głowę,ze udajesz tutaj tylko taka luksusowa lady a w domu jest jak jest.W koncu przecież zajrzałas na taki a nie inny topik nieprawdaż. A co do polskich kremów ja lubię firme dax cosmetic seria perfekta cena ok 18 zł. Na noc odkryłam rewelacyjny krem p zmarczkowy ziaja sopot spa ujedrniający cena ok 12zł. Moja znajoma bardzo chwali sobie kosmetyki firmy eveline jakos za przystepną cenę.A ze firma nie musi wydawac kolosalnych pieniedzy na reklamę tym samym cena produktu jest zadowalajaca.

Gość mentalek
Ja na przykład uwielbiam podkład matujący AA - jest świetny - nie robi maski, ma właściwości przeciwbakteryjne, świetnie trzyma ię na buzi i pozwala oddychać, wg mnie dużo lepszy od tych za 60 zł, a kosztuje tylko 15 zł

Witam! Ja polecam szczreze blyszczyk z firmy EVELINE z serii FRUITS GARDEN-sa w takich chudych , wysokich tubkach i sa rewelacyjne!!Kupilam bo wpadla mi w oko wlasnie opakowanie i kosztowal zaledwie 7 zl a jest baaardzo wydajny i naprawde idelany na cieple dni:) Ja bardzo lubie nasza poslka Dr Irene Eris i jej kosmetyki...odnosnie podkladow to jakis czas temu skusilam sie na serie z firmy Soraya czyli baze silikonowa i podklad sceniczny i przyznam szczerze ze bylam i jestem bardzo ale to bardzo zadowolona:)Polecam szczerze. A tak odnosnie tych kosmetykow znanych marek to z reka na sercu moge polecic kosmrtyki firmy CLINIQUE - drozsze ale warte ceny....od podkladu Dior\'a dostalam kiedys mega wysypki i omijam ta firme szerokim lukiem...pozatym mam pewne mylny obraz ale firma ta kojarzy mi sie ze starszymi mocno rozpastwionymi kobietami;)) :D:D A ja dzisiaj caly dzien na salatce;)) Przepis bardzo prosty Zielona salata pomidor czarne oliwki\\ ser feta kukurydza Bez o9leju , oliwy ...sosu salatkowego:)Tak poprostu:)))) Pozatym pojawily sie juz moje ukochane owoce czyli arbuzy:)))Kupilam sobie dzisiaj takiego pysznego a wazyl prawie 5 kg i zapewne zjem go calego;))Taki zarlok arbuzowy ze mnie;)))Pozdrawiam

Ja od zawsze uzywalamdogich (czytaj: ponad200zl) kremow i mam swietna cere nawet jak bylam ciazy to nie mialam zadnych plam ani przebarwien tylko piekna i swietlista cere , tak mi wszyscy mowili. A moim zdaniem wyglad skory jest wazniejszy niz samo ubranie. Piszcie sobie co chcecie ale tak mysle. Z tanich kosmetykow oprocz produktow do higieny ciala uzywam maseczki wlasnie Garniera z miodem akacjowym jest naprawde rewelacyjna !!! Ale zeby uzywac caly czas jakiegos tandetnego kremu ? Mowy nie ma!!! :)

ELZUNIA2589** - polec dokladnie z nazwy , serii i firmy kremy za ktore warto zaplacic 200zl:) Bo ja juz sie kilka razy sparzylam i poptem sloiczki oddawalam a to dla siostry a to dla kolezanki. Nie szkoda mi pieniedzy na perfumy , kosmetyki kolorowe bo to musi byc zawsze dobrej a nawet bardzo dobrej jakosci:)Ostatnio dostalam bardzo zachwalana przez kobiety Euphorie Calvina Kleina i przyznam ze zapach taki sobie i nietrwaly...przynajmniej moim zdaniem... Pozatym kiedys dostalam od kolezanki ktora mieszkan na stale w Usa baze silikonowa firmy Olay- REWELACJA!!!W Polsce niestety taka niedostepna a szkoda bo byla cudowna! Pozatym 200zl za krem to juz tez nie jest taka astronomiczna suma.....sa przeciez kremy za 1500zl i wiecej:)Taklich nie uzywalam i raczej uzywac nie bede bo moim zdaniem szkoda pieniedzy:)

oj elka smaruj sie nawet wyciagiem z krowich wymion twoja sprawa,jednak nawet krem za jakoby 200 zł nie zmieni twojego wrednego,chamskiego charakteru

Gość pipii
wiecie co to mialbyc topik o oszczedzaniu a zrobilo sie towarzystwo wzajemnej adoracji "bogaczek".... byl okres w naszym zyciu, ze nie moglismy sobie na duzo pozwolic np. sezonie truskawkowym ani razu nie kupilismy sobie truskawek, nie mowiac juz o cwiartce arbuza, a co dopiero o calym 5 kilowym.... zalozcie swoj wlasny topik, albo wypowiadajcie sie na temat

pipii - za 5 kg arbuza zaplacilam 11zl wiec nie przesadzaj i nie pisz nic o burzulazji itp....truskawki w sezonie kosztuja ok 3 zl/ kg wiec pytam kiedy ludzie maja kupowac te owoce? Zima gdy sa w smaku drewniane i cena za kg to ok 20 zl? Owszem jest to topic o oszczedzaniu ale nie o glodowaniu i totalnym biedowaniu.....Mozna oszczedzac i mozna jesc wszystko to co zdrowe i bardzo dobre..nie wiem dlaczego ale ludziom na samo stwierdzenie oszczedzanie kojarzy sie z wielka bieda i problemami etc etc. Pozatym uwagi o kosmetykach , wymiana pogladow opinii sa rozniez baardzo przydatne bo mozna sobie zaoszczedzic kupna bubla i tym samym nie traci sie pieniedzy na darmo...takie moje zdanie:) Kiedys pisalo sie tutaj tal na luzie teraz trzeba uwazac , wazyc slowa by aby kogos nie urazic bo zaraz wezma Cie za zadufna bogaczke..ludzie co sie z wami dzieje?!!Jakos nie widze zadnych fajnych przepisow tylko od kilku tygodni ciagla walka i zwacanie uwagi kto jest ok a kto nie....zenada straszna....i szczerze to odechciewa sie zagladac tutaj....:(((

popieram Cię dokładnie tak :) ja może zbyt często nie udzielałam się na tym topiku, ale czytałam go z przyjemnością, a teraz ...

Gość pipii
dla ciebie 11 zl moze to byc nie majatek, ale jak mialam wybierac pol chleba za 3 zl, a truskawki to w tamtym czasie wybieralam chleb... no niestety punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia :(