Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sssssselavil

Dlaczego ludzie mówią że mąż to najbliższa rodzina! CO ZA BZDURY!

Polecane posty

Gość sssevillll masz jakies
problemy emocjonalne? :D

Gość no wiesz sselavil
z takim podejsciem do małżenstwa to w twoim przypadku na pewno nie przetrwa ono próby czasu. :classic_cool:

Gość jojo...
jak najbardziej popieram autorke. zalozenia swoje, a zycie swoje. traktuje meza jak rodzine, poniewaz jest mi blizszy niz inni, znajac mnie od podszewki, ale nie mam pewnosci, ze bedzie ze mna do konca - tak jak to wynika z zalozenia. dzis jest, jutro moze go nie byc, zalozyc nowa rodzine. te nowa rodzine tez powinnam uwazac za swoja? bo przeciez maz wg was to najblizsza rodzina

Gość no wiesz sselavil
powiedz swojej mamusi i tatusiowi, że sa dla siebie obcy i moga miec jeszcze po 10 żon i mężów.:D:D:D

czy to znaczy że mimo małżeństwa nadal sypiasz z obcym ? I nie wstyd Ci?

Gość sssssselavil
no własnie :-O karmicie się jakimiś złudzeniami a potem lament bo świat się zawalił. O moje podejscie do tej sprawy się nie martwcie, bo z pewnością wyjdę na nim lepiej niż wy

Gość sssssselavil
ale wy jesteście walnięci :-O nie pisałam że mąż to obcy człowiek jak pan żdzisław z ulicy, ale to nie jest nabliższa rodzina! Koniec

Gość wyjdziesz na tym jak
zabłocki na mydle:D

Gość dla ciebie nie jest
ale dla wiekszosc jest.

Gość sssssselavil
śmiej się smiej jeszcze wspomnisz moje słowa :-D :-O

Gość widze ze autorka ma jakies
skrzywienie psychiczne.:P:P:P:P albo zwykła prowokacja!

Gość a pewnie ze sie smieje
malzenstwa rozpadają sie zazwycxzaj osobom z takim podejsciem jak twoje, gdzie mąż/żona niby nie są rodziną.:D:D:D

Gość srrfsf
Nie wiem, o co sieplujecie. Tym, co mówią, że to nie rodzina, nie chodzi o to, że to obcy, nieprzyjemny, nieznany człowiek, tylko ze nie jest spokrewniony

Gość rodzina to nie tylko
więzy krwi ale i powinowactwo! dotarło?????

Gość srrfsf
oraz o to, że można być mężem i żoną, a potem można już mężem i żoną nie być, mimo ze obydwoje żyją A nie da sie zrobic tak, zeby zostac matką, a potem przestac byc matką

Gość nie jest spokrewniony
i dlatego jest mniej ważny od rodziców czy rodzenstwa? to po co taka osoba w ogóle wychodzi za maż skoro tak uważa? chyba nie rozumie istoty malzenstwa.

Gość srrfsf
do mnie oczywiscie ze dotarło, bo sama tu to napisałam - ze słownika

Gość ale jestescie smieszni
czyli idąc waszym tokiem "rozumowania" rodzice i dzieci to nie rodzina? matka i dziecko to rodzina, ojciec i dziecko to rodzina ale już mąż+ żona + dziecko to nie rodizna!hehehe!

Gość srrfsf
KUrwa maz NIE o to chodzi, że jest mniej ważny. Tylko dla nich rodzina to ród, wiezy krwi i maż tam nie nalezy. Co nie znaczy, że jest nieważny, ze jest mniej ważny od tych z rodu itp. Im chodzi o definicję i tyle

Gość sssssselavil
no niestety jest mniej ważna, bo nie jest najbliższą rodziną. A wychodzi za mąż za człowiueka którego kocha i z którym chce mieć dzieci, ale nie jest powiedziane że z chwilą małżeństwa staje się jej najbliższą rodzina, bo nigdy nią nie będzie! Miłęgo dnia!

Gość no to idz do swojego
obcego męża ssselvilll :D:D:D albo nzajmij sie swoim półobcym dzieckiem ewentualnie odwiedź obca babcię albo obcego dziadka:D:D:D:D

Gość ewferfwer
Wiesz, autorko tematu (ktoś cię słusznie głupia cipą nazwał) że jest określenie "założyć własną rodzinę"? Oznacza to dosłownie tyle ile jest napisane. Rodzina do której byliśmy przypisani z urodzenia to nie to samo co z własnej woli znaleźć partnera, stworzyć związek, począć i wychować dzieci. Właśnie dlatego własna rodzina, założona przez siebie samego, z kimś wyobranym jets najważniejsza.

Gość f a c e t
Ale ty głupia jesteś. A znasz powiedzenie "założyć własną rodzinę"? Czym jest małżeństwo? Z punktu widzenia prawa stanowi podstawę rodziny. A jeśli z tego małżeństwa będą dzieci, to rozumiem, że nie będziesz ich traktować jako najbliższą sobie rodzinę?

Gość nie tłumaczcie jej
bo do niej to i tak nie dotrze - laska ewidentnie ma jakies problemy.

ssselavi - bo tak uwazamy , a jak Ci sie to nie podoba - to Ci sie nie bedzie podobalo i mozesz sobie protestowac na Berdyczów.