Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tym razem to znowu ja/

pytanie do kobiet...dlaczego ntaką wagę przykładacie do dziewictwa?

Polecane posty

wiem jakie jest tło historyczne całej histerii z kobieca cnota ale czemu nadal przesadzacie z ta błonką?...faceci przez wieki wmawiali wam jakąś ideologie do kwestii dziewictwa i nadal w tym trwacie..(mam na myśli trwanie w cnocie do slubu itp) czemu u facetów tak nie ma i nie było? proste... bo nie sposób fizycznie tego stwierdzić. u kobiet da radę więc mężczyźni by kontrolowac swoje kobiety do slubu (kwestia syna z prawego łoża była dawno temu bardzo istotna,wręcz gardłowa) , zmuszać je do czystości i cnoty podczas gdy facet się k**wił na prawo i leweo..zabawne ale to typowe ...oznaka słabości kobiet. słabsza płeć. dała sobie wmówić takie coś... mamy XXI wiek a jak czytam dyskusję o błonie, dziewictwie to czuje sie jak w średniowieczu...

Gość vorrmiak
puknij sie w głowe palancie

Gość vorrmiak
albo usiadz na słoiku pedale

Gość pulchna kobietka
następny 777-X :(

Gość fds cc
"od laski wymagać czystości do slubu a sam wczesniej obracać do woli..?" a nie pomyslales, ze facet sam nie "obraca do woli"?

Wszystko fajnie, ale świata tym nie zmienisz. To prawda, że mężczyźni chcą "zaliczać" a potem szukają dziewicy na żonę :/ Dziewczynki są wychowywane na śliczne, grzeczne i bezbronne istoty , o które starać się mają silni i bogaci panowie :P Idiotyzm, ale tym stwierdzeniem niczego nie zmienię- podobnie jak Ty.

owszem są takie przypadki... ale znasz kogoś, jakiegoś faceta (nie licząć kregów religijnych mocno wierzących a raczej slłuchających zaleceń kościoła) który mając okazje na seks dobrowolnie czeka z tym do ślubu? który może nigdy nie nadejść? bo ja nie znam i nie słyszałem nawet o takim kimś na realu(co ludzie piszą na kafe to średnio wierzę)

Gość do autora topikuuuuuuuu
Masz całkowitą rację, zgadzam się z Tobą a jestem kobietą. Mężczyźni od pokoleń (zresztą nie tylko mężczyźni) wmawiali nam ,że mamy być czyste a sami mogli uprawiać seks do woli. Historia, socjologia, historia religii wiele na ten temat mówią.

lilitka a kto tu mówi o zmienianiu świata?:P po prostu sie zastanawiam czemu tak jest i czemu kobiety dały sobie to wmówić... i ciekawi mnei czy gdyby przez wieki mężczyźni wymyślili i tak skutecznie wmówili kobieta że tak powinno być np hm..że w momencie zaślubin kobiecie ucina się lewe ucho na znak że już żaden inny facet nie może jej tknąc to tez by to kobiety kupiły? a np cudzołożnicom w ramach kary i napietnowania odcinano by prawe ucho:D zapewne tak...

Skoro topik zalozyl facet, widac, ze swiat idzie, mimo wszystko, w dobrym kierunku. A na kafe to takie rozpsasanie teraz, ze wiekszosc kobiet i tak juz nie pamieta, co to dziewictwo ;) I o to chyba chodzi, zeby o tym mowic, zeby kobiety smialy sie w twarz takim macho, co to sobie poszaleja, a potem szukaja dziewicy za zone [co jest jakas paranoja, na szczescie nie poznalam takiego osobiscie].

Gość do autora topikuuuuuuuu
Jasne, że kobiety by się do tego stosowały, ponieważ za nieprzestrzeganie tego "zwyczaju" obcinania ucha byłyby zapewne surowe kary. Zaś w XX wieku w dobie emancypacji, nareszcie zrzuciłyby ten okrutny obyczaj i się wyzwoliły. Z dziewictwem jednak jest inaczej, jest traktowane jako sacrum, kobiety lubiące seks traktowane są zaś jak dziwki. Co za hipokryzja..

Tym razem to znowu ja - bo, niestety, wiele jest jeszcze kobiet glupich, zakompleksionych, ktore zrobia wszystko, by miec faceta. Moze to jakies uwarunkowanie genetyczne, w celu zalozenia i utrzymania rodziny, nie wiem. Ale powoli cos sie zmienia. Kobiety, w wiekszosci, nie sa jeszcze w pelni niezalezne, ale proces ich uniezalezniania trwa relatywnie krotko, i wiele przed nami.

ja tez nie poznałem kobiety z takim nieżyciowym podejściem do cnoty (najlepsze są takie laski co oral i anal mają za soba ale błonka jest na miejscu więc sa dziewicami:D) każda miała zdrowe, normalne podejście do dziewictwa, że chcą w odpowiednim czasię jak będą gotowe i nie z powodu błonki ale dlatego że pierwszy raz często rzutuje na późniejsze zycie seksualne, można się zrazić...itp..dlatego chciały poprostu mieć udany pierwszy raz, w odpowiednim czasie z jak najbardziej odpowiednia osoba.. i już.. ale czytam kafe i mi sie śmiać chce czasami...poza tym przykład z zycia: dziewczyna czeka do slubu ze swoim chłopakiem(on oczywiście prawiczkiem nie jest), dodam że pełna wstrzemięźliwość ..więc koleś jakoś domyslam sie inaczej rozładowuje napięcie, nie wiem nic o zdradach ale wiadomo, perspektywa slubu dość odległa.. i ona niechce wcześniej bo uważa że jej chłopak straci do niej szacunek i rzuci. tak jej do głowy nawbijali rodzice..smutne koleś ja rzuci i będzie wieczna dziewicą. chyba że znajdzie się niecierpliwy i tak na nią napalony że weźmie szybki slub żeby juz móc ja przelecieć:P

Przez wieki kobietom wmawiano, że są gorsze, \"niegodne\" życia jakie prowadzą mężczyźni. Religie wpajały , że kobieta powinna służyć mężczyźnie. Czemu więc się dziwić, skoro religia katolicka uważała, że zarodek staje się mężczyzną 40 dnia po zapłodnieniu, a kobietą 80dnia. Koran mówi: „Wasze kobiety są dla was polem uprawnym. Przychodźcie więc na wasze pole, jak chcecie” (sura 2, wers 223). A tak Islam karze gwałcicieli: \"Jeśli mężczyzna znajdzie młodą kobietę - dziewicę niezaślubioną - pochwyci ją i śpi z nią, a znajdą ich, odda ten mężczyzna, który z nią spał, ojcu młodej kobiety pięćdziesiąt syklów srebra i zostanie ona jego żoną. Za to, że jej gwałt zadał, nie będzie jej mógł porzucić przez całe swe życie. \"

a jak znajdzie i porwie i zgwałci kobietę poślubioną? oj..wtedy jest chyba surowsza kara... w wielu krajach świata najskuteczniejsza metodą walki na wojnie, to zniszczenie komórki rodzinnej poprzez masowe i planowane gwałty na dziewczynkach..bo później ojciec nie dziewicy nie wyda za mąż, więc nie dostanie kasy i nie powstaną nowe rodziny itp itd...takie działanie armii osłabia morale drugiej strony itp itd..

ale ten temat nie jest o tym że kobiety dały się zmusić do takiego a nie innego podporządkowania mężczyźnie bo po prostu nie miały wyboru - mężczyzna silniejszy fizycznie, kobiety się na wszystko zgadzały ze strachu o dzieci, o własne zycie itp..wiadomo. ale że to nadał tkwi w świadomości kobiet(nie mówie o krajach 3 świata) ale o cywilizowanych niby państwach europy takie podporządkowanie i histeria z powodu głupiej błonki?...hm.. pamietam panike jakiejś dziewczyny która przeżywała dramat bo sobie niechcący błonke przerwała i wielkie zmartwienie że teraz jest gorsza i faceci nie będa jej szanować tak jak by szanowali jakby była dziewicą (mimo że dziewicą była tylko bez błonki - przerwała tamponem czy jakoś tak, nie pamietam)

Więc masz odpowiedź na pytanie. To nie kobiety przykładają wielką wagę do dziewictwa. To wymóg mężczyzn i narzuconemu przez nich światopoglądowi. Kobiety traktuje się przedmiotowo w większości krajów.

No i mamy, dobroczynny wplyw religii na ludzka moralnosc i psychike :o Wystarczy biblie poczytac, i juz sie wlos na glowie jezy. Mamy gdzies wlasnie z religii wyniesiony taka potrzebe 'czystosci', tak, jakby czlowiek w momencie aktu seksualnego tracil cala swoja wartosc. To obrzydliwe. A czekanie z seksem do slubu, to dla mnie wrecz glupota. Moze jestem zdemoralizowana ;)

biblia jest jaka jest bo pisana była w daaaawnych czasach, gdzie kobieta miał zero praw! więc trudno sie dziwić. religii bym w to nie mieszał bo jak wiadomo o ile bóg istnieje to KOściół składa sie z elementu niewidzialnego (bóg, aniołki itp) i widzialnego (ludzie. i to ludzie wymyslili nie Bóg... przykazanie: "nie cudzołóż" zosało rozbudowane i interpretowane zgodnie z obowiązującymi w tamtych czasach schematami i zgodnie z rolą kobiety w społeczeństwie.. mimo wszystko zbyt wolno kobiety zaczynaja mysleć po swojemu a nie zgodnei z tym co wmówiono im przed wiekami:P

Tym razem to znowu ja - takich 'zasad' nie da sie wykorzenic tak ekspresowo - zreszta, im wieksza bzdura, tym mocniej sie trzyma, i dodatkowo ma nadal wsparcie kosciolow, ale nie martw sie, to sie zmieni, w glowkach niektorych juz sie zmienilo, i bedzie dalej szlo do przodu.

"religii bym w to nie mieszał " - ale wlasnie religia gra ogromna role, moze najwieksza, przeciez nadal mnostwo ludzi wierzy w Boga, w biblie, bo przeciez od Boga ona pochodzi [swoja droga ciekawe, bog jeszcze wtedy nie wiedzial, ze kobieta to tez czlowiek? ;)

to temat na inna dyskusję ale moim zdaniem Bóg przekazał zasady bardzo ogólne..BARDZO. podstawowe normy tak aby zachowac zasadę wolnej woli jaką nam ponoć dał. przykład 10 przykazań. bardzo ogólne. niema w nich żadnych rozróznień na rase,płeć itp obowiązują KAŻDEGO człowieka. dopiero ludzie zaczeli interpetować przykazania tak jak im pasowało... i aby to potwierdzić rónież ci autorzy niby oświeceni dodawali coś od siebie:P przykłady to chcociażby własnie traktowanie kobiet (mężczyżni "nie cudzołóż zinterpretowali po swojemu"), "nie zabijaj" nie tyczyło się niewolników..itp itd.. przykłady mozna mnożyć. moim zdaniem ludziom zostały przekazane jakieś główne zasady podstawowe + sumienie a co z tym zrobią, ich sprawa:P

"niema w nich żadnych rozróznień na rase,płeć itp obowiązują KAŻDEGO człowieka" - z wyjatkiem 'nie pozadaj zony blizniego swego ;) Ale ja tu jestem fanatyczka, nie wierze, ze biblia pochodzi od Boga [nie wierze w Boga, ale nawet jesli jest, to Biblia to i tak wytwor ograniczonego czlowieka]. Watek religijny trzeba uciac, bo sie rozbestwie - masochistycznie to lubie;) Tylko chce Tobie pokazac, ze przez wieki wmawiano sie kobietom [facetom tez, ale w mniejszym stopniu], ze maja byc CZYSCI, i nadal ponosimy tego ofiary. I kazdy glos sprzeciwu, jak Twoj teraz, jest potrzebny.

http://www.arabia.pl/smf/index.php?action=printpage;topic=6861.0 - to o traktowaniu gwałtów w Islamie i nie tylko. te verde ma rację. Nie można wykorzenić wieków tradycyjnego postrzegania roli kobiety w kilka ,czy kilkadziesiąt lat.Zresztą nie można powiedzieć ,żeby Polska była postępowym krajem jeśli chodzi o seksualność i wprowadzanie tematów seksualności do szkół. Niedawno sama spotkałam dziewczynę, która dziwnymi torami próbowała udowodnić możliwość zajścia w ciążę bez kontaktu z nasieniem.

Smiem jeszcze zauwazyc, ze to jednak raczej faceci przykladaja wieksza wage do dziewictwa - Tym razem to znowu ja/ sam wkleil link do tego topiku na inny, prawiczkowy. A ze nadal sa takie kobiety, ktorym odpowiada, kiedy facet postrzega je przez pryzmat blony...

no jasne że faceci przykładają wieksza wage do problemu dziewictwa!!! bo to jest dla nas bardzo wygodny mechanizm i pod każdym względem dla faceta opłacalny i korzystny. żadnych wad:P jak nie dziewica tzn że "dawała dupy na lewo i prawo i nie warta uwagi"...:P poza tym jak facet ma kompleksy, jest słaby w łóżku, ma małego itp..to sobie znajdzie dizewicę i po problemie, laska bez doswiadczenia i tak nie będzie miała porównania więc nie skrytykuje, nie wyśmieje itp... dlatego jest tak wielu poszukiwaczy dziewic:P

Przyklad z \"dawaniem dupy\" nijak sie ma do dziewictwa. Tym sposobem mozna udowodnic, ze wdowa wspolzyjaca w przeszlosci tylko z mezem po slubie bedzie mniej wierna partnerka niz dziewica. Z tym, ze dziewica po utracie dziewictwa, nawet jesli nastapilo to po slubie, moze zachowywac sie juz, hmmm, roznie. Przyklad - malzenstwo moich znajomych, ktorzy czekali z sexem do slubu. W chwili obecnej OBOJE szukaja okazji do zdrady. Powiem tak - nalezy sie przyjrzec zyciu danej kobiety i: a. jesli nie jest dziewica i nie spala z kim popadnie, prawdopodobnie bedzie sie dobrze prowadzic b. jesli nie jest dziewica i spala z kim popadnie, prawdopodobnie nie bedzie sie dobrze prowadzic c. jesli jest dziewica, cholera wie, jak sie bedzie prowadzic ...i tyle w Tiamacie :P

pogubiłem w czym? tak właśnie myslą niektórzy moji kumple:P nie wiem czy na prawdę takie mają podejście czy tylko tak gadają..a to o kompleksach to czytalem apropo zestawienia portretów psychologicznych gwałcicieli seryjnych szczególnie tych atakujących młode osoby...