Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jania wzór do naśladowania

Podpisałam apel przeciwko metodzie in vitro. Szanujmy ludzkie życie! Bez odbioru

Polecane posty

No właśnie, Złoty :D A ty pomarańczo nie nazywaj dzieci z domu dziecka gorszymi - one wcale nie są gorsze :) Gdybyś naprawdę kochała dziecko, wzięłabyś z domu dziecka, ale nie... tobie musi być najlepsze, najpiekniejsze :O A jak z tej probówki urodzisz dziecko kalekie, to co, wyrzucisz? :o Oddasz do domu dziecka i następne weźmiesz z tej probówkowej fabryki? :o I proszę mi tu nie obrażać Księdza i ludzi wierzących :) Tylko to, co stworzył Bóg, jest dobre :) .

Gość hehhehhehehehhee
Nie no nie mogę! Nie ma chyba aż tak tępych ludzi! Jania a nie przyszło Ci do głowy, że może ja nie chcę wychowywać dziecka alkoholików, albo narkomanów, albo jakiejś innej patologii? Nie mówię, że tamte dzieci są gorsze, bo NIE SĄ! Ale ja im pomogę inaczej - wpłacę jakąś darowiznę na dom dziecka, albo oddam część swojego podatku. Ale nie będę naprawiać błędów jakichś pseudorodziców, którzy takim dzieciakom wypatrzyli psychikę, a ja będę to potem do końca życia odpokutowywała:O I zbierała żniwa. Albo takich rodziców, którzy na początku rozwoju takiego malucha nie zadbali o jego odpowiedni rozwój fizyczny. Ja nie jestem siostrą miłosierdzia, aby zbawiać świat! Jestem normalną kobietą, może zbyt słabą na to aby podjąć aż takie adopcyjne wyzwanie nie wiedząc jakie będą tego konsekwencje w późniejszym czasie. Ja chcę WŁASNE dziecko. I różnie może być - może być zdrowe, albo chore - decyzję o jego poczęciu podjęliśmy świadomie i z pełną odpowiedzialnością. I nawet badań prenatalnych nie robiłam - będzie co ma być - nie usunęłabym go przecież i i tak bym je kochała. I tak będę je kochała. Już je kocham - od pierwszych chwil, od dnia kiedy lekarz ginekolog oznajmił mi, że oto właśnie moje dzidziusie są w mnie i mogę już zabrać je ze sobą do domu. Z Tobą to nawet nie warto dyskusji prowadzić, ale normalnie jak czytam teksty takie jak Twoje, to nóż się w kieszeni otwiera:O Cały czas wierzę w to, że sama nie jesteś aż tak prymitywna jak poziom Twoich wypowiedzi. To chyba niemożliwe. Porównywać wychowywanie dzieci do wychowywania chomika:O A ile na tego swojego chomika miesięcznie wydajesz - 10-20zł? Ile kosztuje paczka ziarenek i jakiś smakołyk dla takiego zwierzaka? Wiesz co masz rację - Ty nie myśl o kolejnych dzieciach - ani własnych ani adopcyjnych - wychowywanie ich przez Ciebie w takim duchu jaki prezentujesz to byłaby dla nich wielka krzywda, wypaczająca ich psychikę i całą osobowość. Pozostań przy chomikach i...białych myszkach.

Gość Ale brednie
Chciałam sprostowac: To nie ja nazywam dzieci z domu dziecka Gorszymi -Bo tak nie jest to sa cudowne dzieci, które zostały pokrzywdzone przez dorosłych!! Tylko z tych świętych wypowiedzi wynika ze ci co nie moga miec w naturalny sposób dzieci, moga się pocieszyc dziecmi z domu dziecka.A prawda jest taka ze czasami zwykli ludzie maja dwoje swoich dzieci i adoptują inne, tylko dla tego ze maja ku temu powołanie. A ty święta idź do koscioła i posprzataj. A może kobieta która rodziła przez cesarskie cięcie też powinna byc potępiona bo nie urodziła naturalnie?? Tylko sprzeciwiła sie losowi i poddała sie działaniom lekarzy .Szkoda sie tu wypowiadac , naszczęscie takich ludzi jak ty jest mniejszosc. Prawdziwy katolik jak wie na czym polega grzech to nie wytyka drugiemu błęgów bo to przecież grzech

Wiesz co, moje wypowiedzi wcale nie są święte, lecz życiowe i moralne :) I to mnie cieszy, bo chcę być dobrym czlowiekiem, wzorcem osobowym, a nie jakąs zabląkaną owieczką :O Nie powinna być potępiona kobieta rodząca przez cesarkę, lecz nie jest to dobra metoda, zaraz ci wytłumaczę :o W roku 1994 rodziłam naturalnym sposobem i syn jest okazem zdrowia, jest też osobą porządną :) Sześć lat temu rodziłam w 26-tygodniu, bo popchnęła mnie jedna baba i upadłam, a ci beznadziejni lekarze nie pozwolili mi rodzić normalnie, tylko na siłe zrobili cesarkę, choc się broniłam :O I co? Okazało się, że córka umarła przy tym nienormalnym porodzie, tym konowałom to zawdzięczam :o Tak więc nie jest to dobra metoda... Nie należy słuchać lekarzy :o .

Gość rosablue
Janiu, czy przeczytałaś artykuł, który Ci wczoraj poleciłam? Chyba nie, bo nadal piszesz o adopcji jak o... kupnie bułki w sklepie. Czytujesz coś w ogóle, czy tylko księdza słuchasz? Bo mam wrażenie, że tylko to drugie. A teraz przypomnij sobie swoich wychowanków i odpowiedz sobie szczerze, czy wszystkie dzieci podobały Ci się i lubiłaś je jednakowo? Czy byłabyś gotowa adoptować KAŻDE z nich i pokochać bezwarunkowo? Bo kandydaci na rodziców adopcyjnych nie dostają katalogu ze zdjęciami i opisami dzieci, nie jadą do domu dziecka, żeby sobie wybrać syna czy córkę. Oni dostają telefon i jadą spotkać się z wybranym przez panie z ośrodka adopcyjnego dziecko.

Gość vcxc
szczerze pierdolic kosciol i jego zabobony, co powiesz milionom ludzi ktorzy bez inwitro nigdy nie beda rodzicami? no sory

Gość vcxc
Jania wzór do naśladowania jestes popierdolona i tyle z tymi pogladami i opierasz swoja cala wiedze na 1 przykladzie ktory odstaje od reguly, idz sie lecz

Nie wszystkim przeznaczone jest byc rodzicami, co i do tego... :o Tak zdecydował Bóg, a to co Bóg ustalił jest mądre :) Gdyby to ode mnie zależało, miałybyście te swoje wymarzone dzieciaki :) Z drugiej strony... hm, może niektóre z was usuwaly kiedyś ciąże i to jest przyczyna ich bezpłodności :) Jest kara, to musiała byc i wina :O Tak, ja każdego ze swoich wychowanków mogłąbym zaadoptować i wychowywać :) Trzeba miec wielkie serce :) Kupiłam kiedyś chomika, który mnie gryzł :o Zapewniam cię, że wcale go nie wyrzuciłam, dochowalam go az do końca... A teraz w nagrodę trafił mi sie bardzo miły chomik, którego choćby caly dzien mogę nosić w kieszeni i głaskać :) I nigdy mnie nie gryzie :) :)

Gość rosablue
A więc nie czytasz. Nie czytasz nawet "Gościa Niedzielnego". Wiesz, to mnie nawet tak nie martwi jak ten Twój ksiądz. Bo albo on jest nieoczytany i dlatego takie głupoty gada albo... celowo kłamie. To bardzo ładnie Janiu, że byłabyś gotowa "zaadoptować i wychować" każde dziecko. Kto wie, może nawet byłabyś gotowa je pokochać? Choć nie piszesz o tym wprost :-( Tylko wiesz, porównanie dziecka do chomika jest tu "trochę" nie na miejscu. I zapewniam Cię, że z takim podejściem do adopcji żaden Ośrodek Adopcyjny nie przyznałby Ci dziecka. I jeszcze jedno. Piszesz: "Tak zdecydował Bóg, a to co Bóg ustalił jest mądre", "Jest kara, to musiała byc i wina". Czy Bóg zabierając matkom dzieci czyni mądrze, czy też za coś je karze?

Gość Ale brednie
Jania, Ty chyba sama nie wiesz co piszesz, siądź spokojnie i przczytaj swoje wypowiedzi i sama zobaczysz jakie głupoty piszesz. Kobiety które od 5lat walczą o dziecko (zapweniam Cię )w 99% nigdy nie poddawały sie aborcji więc jest to kara ale nie za ich grzechy _co za głupi sposób myslenia A druga sprawa to przestań juz z tym chomikiem -bo współczuje twojemu dziecku jesli masz gp za małego gryzonia, którego można wyzucic do kosza. I właśnie dla tego tak sie różnisz od wszystkich noermalnych kobiet, te które walczą o dziecko wiele lat, nie podejmuję tak byle jak decyzji o adopcji dziecka. Ale gdy sie juz zdecyduja to kochają je z całego serca i nie maja zamiaru go wyrzucac na smietnik .Ty po prostu nie wiesz co to jest zycie tylko chrzanisz jakies wyuczone farmazony,Kobieto zastanów sie .Podejrzewam ze gdyby to forum było jawne i należało by podac swoje dokładne dane to bys takich głupo nie pisała .

Gość jania jeszcze nie masz dość

Gość Colop
Nie wierzę poprostu nie wierzę Janiu że masz takie poglądy ( jeżeli to można nazwać poglądami). Dla Ciebie Bogiem i miernikiem wszystkiego jest Twój ksiądz.Nie posiadasz własnych poglądów i jak możesz pisać że jeśli ktoś nie może mieć dzieci to jest to kara.Skoro tak to czemu obwiniasz lekarzy o śmierć córeczki , może to też kara-nie rozpatrywałaś tego przypadkiem w tych kategoriach?

Gość ipsia
Jania ty chyba jesteś nawiedzona ,daj se spokój

Gość ojjj Janka
Droga Janinko... A nie mówił ksiądz , że internet to zło!!! Że to dzieło szatana powiększa się z każdym klinknięciem??? I nie wolno korzystać bo to grzech????? Jeśli nie powiedział to na pewno dlatego że zapomniał i nie podejrzewał , że taka bogobojna Janinka tu zagląda..... Więc droga Janinko, w obawie o Twoją duszę i zdrowie psychiczne innych forumowiczów, proponuję żebyś nigdy więcej nie zasiadała przed komputerem, a swoje poglądy głosiła wśródk koleżanek i w towarzystwie księdza!!!! Nie zaglądaj tu bo szatan zawładnie twoją dusza!!!!! Paszła stąd!!!!!!! Idź i nie grzesz więcej!!!!!!!!!!!!!!!! Do reszty Gości: takie osoby należy traktować jak każdą inną upośledzoną społecznie, życiowo i intelektualnie osobę!!! Bądzcie zyczliwi!!!

Gość skoro Bóg tak chciał...
to ja jestem przeciwko ratowania wcześniaków - to tez zabawa w pana boga. Jestem tezprzeciwko wszelkim operacjom, leczeniom, wszsytkiemu temu co ratuje ludzkie życie bo to tez działanie przeciwko bogowi. skoro bog dał chorobe, wczesny porod to znaczy ze czas umierac. koniec. kropka. A i jeszcze jestem za tym aby nie bylo ani sadow ani policji. bo widocznie bog chcial aby kogos zamordowano czy zgwalcono wiec jak mozna ingerowac w boski plan? trzeba sie cieszyc ze mam y takiego cudownego boga ktory ludziom zyczy jak najgorzej i chce aby ludzie ciepirli, umierali i byli krzywdzeni.