Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jania wzór do naśladowania

Podpisałam apel przeciwko metodzie in vitro. Szanujmy ludzkie życie! Bez odbioru

Polecane posty

Gość do jani
Chyba nie wiesz kto poddaje sie zapłodnieniu in vitro i jaką ciężką drogę do tej decyzji przeszedł. MAryja tu juz nie pomoże. Lepiej poczytaj porozmawiaj z osobami które to przeszły , to może w tym głupił łbie Ci sie przejasni, Z tą modlitwa to tak jakbys modliła sie na pustyni o śnieg

Frosta, zgadzam się z Tobą :) Jest tyle dzieci w Domu Dziecka, one powinny znaleźć dom, lecz \"dzięki\" in vitro domu mieć nie będą... :o Nie rozumiecie, że robicie krzywdę tym dzieciom? :o A może dlatego Bóg niektórym paniom nie dal własnego dziecka, by adoptowały? :) By była równowaga :) Ktoś pisał o mojej córeczce :) Mam córeczkę... lecz w niebie :) W życiu ziemskim mam tylko syna :) Powiem wam tylko, że po śmierci córeczki (zmarła w chwilę po porodzie) straciłam na jakiś czas wiarę :o To dlatego, między innymi, przestałam pracować jako katechetka :o Jednak od niedawna wiarę odzyskałam :) Teraz chcę nadrobić stracony czas i nauczać, nauczać, nauczać... :) Co zrobiłabym, gdybym nie mogla urodzić sama? Adoptowałabym :) To jest dobre rozwiązanie i dla kobiet, i dla osieroconych dzieci :)

Jeszcze jedno :o Na forum są dwie Janie wzór do naśladowania :O Jedna z nich jest czarna i dobra (to ja), druga - pomarańczowa; ta używa wulgaryzmów i w dodatku jest facetem :O To jakiś bałagan na forum, ale faktem jest, że są dwie Janie... :o

Gość hehhehhehehehhee
Ty chyba faktycznie cierpisz na schizofrenię paranoidalną kobieto:O Bo osoba zdrowa psychicznie, nawet gdyby miała nieco odmienne od reszty poglądy nie wyrażałaby ich w tak infantylny sposób. To jest jakieś chore! Jeżeli sama wierzysz w to co piszesz, to sorry ale nie mam więcej pytań. Najpierw wizyta u ełckiego psychiatry a potem zbijanie bąków na kafe:O

frosta spadaj na spotkanie kółka różańcowego bo jeszcze się spóźnisz :classic_cool: janka nie potrafisz zrozumiec że niektórzy po prostu nie byliby w stanie pokochać nie swojego dziecka? ja uważam że adopcja to super sprawa, ale w odróżnieniu od Ciebie potrafię zrozumiec i przyjąć do wiadomości fakt, ze dla niektórych w grę wchodzi tylko WŁASNE dziecko. a skoro medycyna poszła tak do przodu (i chwałą jej za to) i wynalwziono metodę in vitro to dlaczego z niej nie korzystać? wiem janiu droga, że jesteś klasycznym moherowym beretem, ale postaraj sie mieć bardziej otwarty umysł...

Janiu Ja jestem osoba wierzącą moze nie praktykujaca bo nie mam zamiaru sluchac ksiezy ktorzy robia gorsze swinstwa niz normalni ludzie:/ Janiu sama mialas corke i masz syna ...a wyobrazasz sobie nie miec wlasnego, wspolnego ze swoimi ukochanym dziecka?? masz jedna zycie i nie chcialabys bys nosic pod sercem wasze male szcezscie??? jestes katechtka a gdzie twoja wiara w ludzkie szczescie?? to ty tez grzeszysz bo twierdzisz ze ludzie ktorzy sie poddaja in vitro to krzywdza swoje przyszle dzieci??? czym ?? ze daly mu zycie??? a moze twierdzisz ze to nie dzieci tylko bahory z probowki?? bo tak zazwyczaj ludzie bez serca twierdza....... Jania nie powinnas moim zdaniem byc katechetka i uczyc moralnosci dzieci bo ty nie wiesz co to moralnosc....pisalas wczesniej ze bog nie zeslal choroby bo to jest przez ludzi.... a to ze kobieta lub meżczyzna jest bezplodny to jest przez ludzi czy przez boga?? bo jak przez ludzi to twierdzisz ze choroby mozna leczyc bo jestes za medycyna a leczenie takiej choroby to jest pomoc kobiecie i danie jej upragnionego dziecka...a jak przez Boga to gdzie jest Bóg w takim razie?? jezeli ludzi ktorzy nie chca dzieci i sa zdolni do aborcji to Bóg ich za wszelka cene(chodzi mi o to ze sie ludzie zabezpieczaja) obdarowuja ich dziecmi a ludzie ktorzy pragana dzieci i sa zdolni dac dzieciom wszystko to bóg ma ich gdzies??? to pytam gdzie jest Bóg???????????????

Janiu ludzie podpisywali ta liste tylko ci ktorzy maja juz wlasne dzieci bo watpie ze podpisywali ci ktorzy wiedza ze sa bezplodni i maja swiadomosc ze nie beda mogli miec dzieci wlasnych.

Gość eeeeeeeeeeehhhhhhhhhhhhhh
Jania idz juz idz i nie głoś herezji bo się cisnienie podnosi:O

ja tu wyczytałam ze Jania ma dzieci!!! Jezu,to na niej ta paronoja i prostactwo sie nie skoncza??? ta nietolerancyjna,obłudna,zadrosna,zabobona kobieta posle w swiat swoje \"NAUKI\" , Boza , a TY widzisz i nie grzmisz? Jestem za in vitro i poznajac Janie za aborcja

Gość frużelina
zakaz in vitro

Kontrowersyjna instalacja złożona z kosmetyków wyprodukowanych z ludzkiego tłuszczu, która miała zostać dzisiaj pokazana w CSW \"Łaźnia\" w Gdańsku, została wycofana z programu wystawy - dowiedziało się radio TOK FM. Taką decyzję podjęła dyrektor placówki Jadwiga Charzyńska. Powodem mają być głosy oburzenia pod adresem artystki Alina Żemojdzin i porównanie jej projektu do nazistowskich eksperymentów z produkcją mydła z ludzkiego tłuszczu/

Gość ika888888
jestem katoliczka ale takze jestem jedynaczka. jak wspomne dziecinstwo jak bardzo bylam samotna zazdrosna o rodziny wielodzietne to ... poprostu nie mam za duzo milych wspomnien z dziecinstwa mama mowila ze jestem cudem bo mnie wymodlila ja cale zycie modlilam sie o rodzenstwo teraz jestem dorosla nie stosuje zabezpieczenia od 2 lat i nie wpadlam, martwi mnie to w przyszlosci spobowalabym kazdej metody any tylko miec przynajmniej 2 dzieci ! in vitro jest takze metoda leczenia z bezplodnosci! a w koncu kazdy z nas chodzi do lekaza! Nie walczymy z bolem sami, nie poddajemy sie zadnym chorobom chodzimy do lekarza wiec tak samo walczymy z bezplodnoscia z lekarzem i z modlitwa!

Ludzie, nie karmcie tego trolla... ta k...retynka ma wyprany mózg na skutek słuchania papcia muchumorka - jakoś biskupom przeszczepy nie przeszkadzają bo sami mogą potrzebować, jeżdża samochodami a przecież stwórca gdyby chciał żeby człowiek jeździł to dałby mu koła zamiast nóg??? A biskupi niech nie wtrącają się, bezpłodność jest coraz powszechniejsza, kto będzie ich utrzymywał gdy ludzi zabraknie? Do pracy pójdą???

Ludzie, nie karmcie tego trolla... ta k...retynka ma wyprany mózg na skutek słuchania papcia muchumorka - jakoś biskupom przeszczepy nie przeszkadzają bo sami mogą potrzebować, jeżdża samochodami a przecież stwórca gdyby chciał żeby człowiek jeździł to dałby mu koła zamiast nóg??? A biskupi niech nie wtrącają się, bezpłodność jest coraz powszechniejsza, kto będzie ich utrzymywał gdy ludzi zabraknie? Do pracy pójdą???

Nie jestem trollem :O Musze też powiedzieć, że nie ze wszystkimi naukami Kościoła w głębi duszy się zgadzam :o Popieram np. eutanazję wuzasadnionych przypadkach :O A dlaczego? Bo pracując w hospicjum widziałam, jak niektórzy cierpią, widziałam też obojętność lekarzy i pielęgniarek :o Pielęgniarki nie spieszą się, by choćby przewrócić na drugi bok takiego obolałego pacjenta, wolą siedzieć w dyżurce i narzekać na małe zarobki... (bmblondyn coś o tym wie, prawda?) :o Rozumiem pragnienie kobiet, by mieć dzieci, sama je bardzo kocham, oczywiście te grzeczne :) Ale właśnie, na ile wolno ingerować w plany Boskie czy też z naturę? :O Lepiej wziąć dziecię z sierocińca - będziecie zadowolone... :)

taaaa... ingerować w plany boskie.. to po co leczyć raka, trąd czy inne choroby??? może to też "plany boskie" żeby ludzi wytłuc??? Ludzka inteligencja pozwala na leczenie wielu chorób a bezpłodność nią też jest, poczekaj może znajdą lek na głupotę i jańci też pomogą.. na razie jańca pomódl się ...

fakt-jest to ingerowanie w naturę, nie da sie zaprzeczyc. ale jest to samo dobro, szansa, nadzieja, wiara w cud...:) jak można to negować? nie rozumiem takich ludzi... zacznijcie otwierać umysł zamiast słuchać tych głupich księży we wszystkim

Gość rosablue
Janiu droga, jeśli o czymś nie masz pojęcia, to proszę Cię nie wygłaszaj kazań. Czy Ty zdajesz sobie sprawę jak długie są kolejki po dzieci z Domów Dziecka? Czy wiesz, że na takie dzieci czeka się nawet trzy lata? Czy orientujesz się, że Domy Dziecka są przepełnione, ale przepełnione dziećmi bez uregulowanej sytuacji prawnej? Że sądy wolą pozostawić władzę rodzicielską rodzicowi, który odwiedza raz w roku dziecku tylko dlatego, że jest rodzicem biologicznym?