Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

mam pytanie. proszę o odpowiedź bo to bardzo ważne. jestem w 7 tygodniu ciąży, dziś zeskoczyłam w szkole z parapetu, dosłownie z wysokości 30cm i poczułam nieprzyjemny bój po prawej stronie w okolicy jajnika. moja obawa dotyczy tego iż od prawie 4 tygodni non stop jest mi niedobrze, nie mam apetytu, czuję dolegliwości żołądkowe a od czasu tego skoku uczucie że mi niedobrze zupełnie ustało, mam normalny apetyt... błagam odpowiedzcie...

Gość dfgth
a po co skakałaś ? chciałaś pozbyc się ciąży ?

oszalałaś? po prostu siedziłam na parapecie z koleżankami, zadzwonił dzwonek i zeskoczyłam... chodzę do 3 LO. ale nie wazne. głupi pomysł wiesz :O mógłby mi ktoś odpowiedzieć?

Gość to jest niemożliwe aby
zrobić dziecku krzywdę przy takim zeskoku. Chyba, że to była ciąża zagrożona, ale wtedy leżałabyś w szpitalu, a nie chodziła do szkoły

poza tym, gdyby to miało być poronienie to już byś miała krwotok

Gość 11111111111111
jak byś poroniła to dostałabyś krwotoku

nie jestem zdrowa a ciąża jak na ten czas jest ok, po prostu zabolało mnie wtedy tak... nieprzyjemnie a teraz to ustanie mdłości... zupełne. to dziwne, bo non stop było mi niedobrze :(

krwotoku żadnego nie było, dzięki za tą informacje, nie wiedziałam o tym. a byłby on natychmiast czy za jakiś czas? strasznie nie chcę stracić tego dziecka, a może i jestem niedojrzała, nie wiem wielu rzeczy- co można czego nie. skoczyłam i od butów do ziemi miałam 20-30cm, gdyby nie ten ból i teraz spokój żołądka nie przejęłabym się. ale nie mam pewności. ma ktoś jeszcze coś do powiedzenia? czy są jakieś inne objawy poronienia? to młoda ciąża, 7 tydz...

no przecież mówię, że poronienie to nagły krwotok i wydalenie zarodka. Jak przestało cię mdlić, to się ciesz, a nie wymyślaj, że to objaw poronienia :):):) Poza tym ciąża to nie choroba i nie cackaj się tak ze sobą. Rozumiem, że byłabyś w 6-7 miesiącu i wyskoczyła przez okno na podwórko, ale zeskoczenie z parapetu na dokładkę siedząc na nim???? Naprawdę popadasz w jakies paranoje

Gość 11111111111111
krwotok jest zawsze a moze zacząc się bólem brzucha-takim jak w czasie miesiaczki,myślę,ze jak by cos sie stało to juz bys to czuła

a ty w ogóle wiesz co znaczy poronienie? Jakim cudem mogłabyś poronić bez krwotoku? Co - ulotniło się dziecko niepostrzeżenie?

Gość kakutalaksk
niedojrzałość :-O

wybacz ale mam 19 lat (już wczoraj mnie tu zjechali od kur... etc) i po prostu nie mam pojęcia co i jak. może się myle ale czytałam tu że kobiety czasami nosiły tydzień czy dwa tu cytat "martwego aniołka". czyli wynika z tego że NIE wydaliły zarodka.

Gość 11111111111111
młoda dziewczyna to może wielu rzeczy jeszcze nie wiedzieć,nie oburzajmy się :o

Gość 11111111111111
sam skok nie może bezpośrednio zagrozic dziecku w sensei,ze ono obumrze,sam skok mógłby spowodowac poronienie ale do tej pory to bys juz o tym wiedziała,że coę się dzieje niedobrego,nie martw sie ale zawsze możesz pójśc do lekarza,na izbę przyjęc gdzie zrobia ci usg i wszystko się wyjasni

obumarcie płodu to zupełnie coś innego niż poronienie. Ja nie mam zamiaru tu cię denerwować, ale jak na 19latkę, to nie wiesz zupełnie nic. Anatomię opuszczałaś w szkole? Jesteś w ciąży a nic o niej nie wiesz? Kobieto - obudź się idź pogadać do gina, poczytaj w necie, albo kup jakąś książkę o ciąży. Chyba najwyższy czas czegoś się nauczyć w tym względzie. Nie uważasz? A z kafeterii od takich samych dzieciaków jak ty, albo jeszcze młodszych, raczej nic mądrego się nie dowiesz

Gość euda
planowana ciąża ?

Gość kakutalaksk
absolutnie nie nazwałam cię kur.. itd. :) daleko mi do tego. Tym bardziej że ja sama urodziłam pierwsze dziecko mając 20 lat. Teraz mam 26 i z perspektywy czasu pamiętam jaka byłam niedojrzała w Twoim wieku. Dlatego tak napisałam. Ale luzik :P

wiem bardzo dużo ale NIGDY w ciąży nie byłam. mogę Cię z anatomii nauczyć troche o bruzdkowaniu, ciałku żółtym, podziale komórek, moruli czy o gastrulacji ale nie przypominam sobie by kiedykolwiek było tam o objawach poronienia :O także nie bądź tak nastawiona, o ciąży czytam teraz mnóstwo i nie na kafe tylko z książeczek które dostałam od gina. tam też mało o tym w jaki sposób można poronić. więc krwawienie nie wystąpiło, dalej czasami lekko mnie kłuje, mdłości nie stwierdzam więc prawdopodobnie nie poroniłam. szkoda że prawdopodobnie. aha- teraz znalazłam artukuł że np może być taka syt że np serduszko płodu przestaje bić (czyli generalnie umiera) a płód ten nie jest od razu wydalony z ciała kobiety.

Gość 11111111111111
od zeskoku z parapetu serce płodu napewno nie przestanie bić nie możesz pójść do lekarza na usg ?

o matko - grunt to "optymistyczne" nastawienie. Co tam jeszcze wymyślisz? Poronienie, brak akcji serca płodu. Może poczytaj jeszcze o innych patologiach, to jeszcze bardziej się zdenerwujesz i urodzisz dziecko z nerwicą. Daj spokój i skoro nic się nie dzieje, to przestań kombinować. A tak swoją drogą to lekarz stwierdził 7 tygodniową ciążę? Mój mówił, że dopiero w 8 tygodniu można z całą pewnością stwierdzić

Gość dziewczyno ty myslisz
że taki zeskok mógłby zagrozic w jakikolweik sposób dziecku??? no chyba tylko wteedy gdyby to była ciaża zagrożona bo normalnie nic sie nie stanie!

Gość 11111111111111
oprócz lekarza sa testy ciążowe

w 4 tyg zrobiłam dwa testy i wyszły pozytywnie a przedwczoraj byłam na USG dopochwowym i widziałam już to maleństwo z bijącym serduszkiem :) ma 11mm. dobra to już się nie martwie, poczekam na kolejny atak mdłości od rana. dzięki- uspokoiłaś mnie.

Gość w 7 tygodniu
już widziałas bijące serduszko????

było wyraźnie widać maleńki biały punkcik bardzo szybko bijący :) lekarz powiedział że wszystko ok. a właśnie powiedzcie jeszcze jak sie liczy te tygodnie dokładnie. bo 1 tydz to chyba nawet jeszcze w ciąży nie byłam. zaczyna się go liczyć od ostatniej miesiączki?