Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barbarj

czy waszym 2 - latkom też żółkna zęby?jaką paste najlepiej uzywać?

Polecane posty

Gość barbarj

Nasz synek ma na szczescie piekne biale zabki.... ale sa problemy z ich myciem :-O tez mamy elmex...

Gość barbarj
staram się myć często, ale mała nie chce myć...

Gość mama misi
Też mam straszny problem z ząbkami, do tego moja 2-letnia córka je w nocy mleko i nie chce myć ząbków. ostatnio kupiłam jej szczoteczke elektryczną dla dzieci i jest troche lepiej, ale do doskonałości to jeszcze daleko....

Gość ojej to mleko odstaw
bo nie dobrze

Gość mama misi
A ile razy to ja próbowałam te mleko odstawić. Od ponad 2 lat nocy jeszcze całej nie przespałam. 1-2 razy w nocy musi byc mleko, inaczej pół bloku ją słyszy.

Gość a czy Wasze dzieci potrafią
wypluć pastę po umyciu? mój prawie 2-latek wciąż połyka pastę, używamy elmex, nakładam Mu naprawdę niewiele. no i drugi problem, że On własciwie wciąż gryzie tą szczotkę zamiast ładnie myć

Gość mama misi
Woda nie przejdzie, próbowałam kilka razy. Musi byc ciepłe mleko i koniec kropka. Do tego dochodzi drugi problem- skaza białkowa. Nie je zadnych jogurtów, serków itd. a w ciągu dnia mleka nie chce pic tylko w nocy. I sama nie wiem co gorsze, na siłę próbowac odstawic te mleko nocne i wtedy zostaje bez mleka i problem z ząbkami czy lepiej jednak zeby zjadła w nocy te mleko.

moja skończy 2 l w lipcu i też mamy problem z myciem zębów. Tzn myje jej 2 razy dziennie, ale ona zamyka buzie i nawety nie wiem czy jadę jej po zębach szczoteczką. Zauważyłam, że zaczynają jej jedynki górne żółknąć. Sama też nie potrafi umyć, tylko tak jak pisała koleżanka wyżej. Gryzie tę szczoteczkę

ja u mojej ostatnio zauważyłam jakby psuły jej się zęby na końcu i muszę się z nią wybrać do dentysty, moja córeczka uwielbia myć zęby i bardzo dobrze jej to wychodzi ale ma już 3 lata

my rowniez mamy elmex i szczoteczke elektryczna dla dzieci, od momentu zakupu tej szczoteczki nie ma problemu z myciem zebow. najpierw myje mu ja, potem on sam, jedynie przy plukaniu potrafi wypic troche wody.

Gość najlagodniejsza pasta
u nas tylko neodent

Gość moja prawie dwulatka
uwielbia myć zęby ale nie umie wypluć pasty. Mamy jeszcze tą bobodent dla niemowląt do polykania. Też ma żółte ząbki bo mimo ze je szczotkuje naprawde dlugo to nie robi tego dokladnie, nie ma jeszcze takich sprecyzowanych ruchów. Też chcę kupić elektryczną szczoteczkę.

mojej zołkna co jakis czas gorne jedynki, ale to wiadomo ze od niedokladnego mycia, dlatego pomimo ze ona sama w wannie sobie myje i juz co raz lepiej bo myje ze mna i nasladuje, to ja ja zawijam po kapieli w recznik, rozsmieszam i sama myje jej zabki, tak szybko co by po wszystkich przejechac i jest odpukac puki co ok

Moja myje sama bo lubi,pózniej ja wkraczam do akcji.Na razie zęby białe.Co do plucia......idzie jej nawet nie żle.Co najmniej na pół metra:) Nauczył ją starszy brat.............