Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troche zdziwiona

miała byc corka a bedzie syn

Polecane posty

Gość troche zdziwiona

mielismy juz rozowe ubranka, sukieneczki, kocyki rozowe...imie dla coreczki i nagle w 31 tyg ciazy okazalo sie ze jednak bedzie to synek. po szoku i niedowierzaniach staram sie ulozyc wszystko w glowie na nowo. nawet imienia nie mamy a juz malo czasu zostalo. najsmieszniejsze jest to ze imiona: Maks, Filip, Kuba, Kacper - maja psy na moim osiedlu wiec glupio mi sie to kojarzy. poradzcie prosze, ktore wybrac z ponizszych (niby wybralismy Bartosz ale sie wahamy jeszcze): Iwo Fabian Samuel Aleksander Bruno Kryspin, no i Bartosz (Bartek)

Gość likto
kryspin :)

Gość lolka ta od bolka
a jak zachodziłas w ciaze to na forum tez sie pytałas czy mozesz zajsc?

Gość mamaMARTYNKI
Kacper lub Bartosz, nienalezy się przejmowac ty ze ludzie daja tak psą na imie, Kacper to bardzo ładne imie:)

Gość tinturintu
kacper no i u mnie miala byc corka...eh te pomylki

Gość z tych podanych to mi sie
najbardziej Bartosz podoba :)

Gość bez przesadyyyyyy
nie mow ze masz malo czasu! ja na imie sie zdecydowalam tydzien przed porodem, a co do ciuszkow - trzeba bylo kupowac neutralne kolorki, ecru, bialy, zielony.. ;)

Gość no to ja wam powiem a co
Mam dwóch synów starszy Kacper młodszy Bartosz :) hehe

Gość mienta mientowa
kryspin ladne ,szlachetne ale malo spotykane Fajne:)

Gość lolitka daisy
kryspin fajNe

Gość xzcxc
Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby syn był ubrany na różowo. Sukioenki mozecie sobie darowac, reszta spoko może zostać. Co do imion - masz zupełnie inny gust niz ja, ja bym z tych imion nic nie wybrała. Jakies własnie takie ciotowato-pedalskie wszystkie. Imie męskie powinno byc bARdziej męskie. Jesli te psie imiona wchodzą w grę - wybrałabym filipa, tylko najpierw bym sieprzyjrzała, czy to czasem nie jest jedno z popularniejszych obecnie imion, bo w takim wypadku - nie. A z tych dolnych najlepsze jest Aleksander. Iwo, Samuel i Fabian to w ogóle z miejsca do piachu, przewstretne - oczywiscie moim zdaniem.

Gość xzcxc
Nie wiem, co ludzi naszło z tymi Kacprami - znam trzech kacprów w wieku przedszkolnym. Wczesniej tego imienia sie prawie w ogóle nie nadawało-a teraz wysyp. To jest moim zdaniem jedno z najbrzydszych imion

Gość jak dla mnie
Aleksander albo Bartosz

Gość chyba uciekne .......
tez uwazam, ze kacper jest ohydne... moja ciocia miala kota z zaropialymi oczami - mial na imie kacper :-P

Gość mama misi
a jak się okaże że to co widział lekarz między nogami dziecka lekarz to pępowina ?

Gość troche zdziwiona
dzieki za opinie. mam nadzieje ze to pepowina, choc bylo robione na 4D i niby wyraznie widac.ale ten sam lekarz 2 miesiace temu dawal 95% szans na dziewczynke. ale jak bedzie chlopczyk to tez sie bede cieszyc, tyle ze latwiej mowic do brzuszka po imieniu, a nie dziecko, malenstwo :)

Z tych co podalas najlepsze Bartosz. reszte rzeczy kupuj w neutralnych kolorach to nawet jak sie okaze ze jednak dziewczynka to bedziesz mogla uzyc reszte rzeczy.

Gość Everyone
Ja tez tak miałam. Miała byc coreczka a dwa tyg przed porodem urósł jej "ogonek" :)

Kupuj neutralne....bo wiesz.Ja jestem przykładem jak nawet najlepsze USG może sie mylić.Od samego poczatku mówiono mi,że córka.W 32 tyg na USG 4D pokazał się \"ptaszek\".Widać go jak nic............a jednak mam córę.

Gość też tak miałam
byłam pewna przed porodem, lekarz cały czas twierdził że córka, druga bo jedną już miałam w domu więc ciuszków nie kupowałam. Jak urodziłam to okazało się że chłopak, zaskoczenie było, wszyscy w szoku a ja najbardziej Ja bym różowych rzeczy nie ubrała chłopcu, tym bardziej że większość ma kwiatki itd Bartosz bardzo mi się podoba

Zdecydowanie Samuel. To także jedno z imion nad którym ja się zastanawiam ;)

Iwo to imię mojego polonisty z liceum. wspaniały człowiek, sama myślę nad tym imieniem dla syna (jeśli będzie syn - bardzo bym chciała) fabian to imię mojego faceta - więc tym bardziej polecam;) cechuje ich pogodna osobowość:) a na poważnie to uważam ,że trzeba wybrać tak by nie było zbyt pospolicie. Kacper niestety bardzo jest teraz modne, podobnie jak Filip, Kuba, Max itp. chyba lepiej wyróżniać się z masy. byle nie przesadnie np imię Axel - jest dla mnie jakimś kosmicznym wsiurstwem. ja syna chciałabym nazwać Jonasz. ewentualnie Jan Jakub