Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misheeela110

4 miesiąc karmienia i antybiotyk / będę mogła jeszcze karmić jak odstawie antyb

Polecane posty

będę mogla jeszcze karmic jak odstawie antybiotyki ??? :( prosze napiszcie mi kto jest zorientowany!

zyrafa-dluga antybiotyk nazywa się Amotaks , biore go bo mam straszliwą anginę która przechodzi mi na uszy dlatego nie mogłam go nie przyjmować. Lekarz powiedział, żebym odstawiła dziecko od piersi na czas przyjmowania antybiotyku, to odstawilam... a tak bardzo chciałam karmić piersią przynajmniej do roku :(

mnie lekarze kazali przestac karmic.mialam problem z zebem:O moja malutka miala 3 mce i tydzien:( strasznie mi szkoda ze musialam przerwac.. a teraz i tak musze brac inne leki po ktorych nie wolno karmic, wiec tak czy tak musialabym przerwac:( duzo zalezy od dziecka, niektore na pewno chetnie wracaja do cyca

Daffodile dzieki 😍 mi też właśnie strasznie szkoda że musiałam małego odstawić od tego cyca i teraz boje sie ze juz nie będę mogła karmić.. tfu.. no ale będe dobrej myśli, zobaczymy.

mnie uczyli w szkole że antybiotyk nie jest przeciwwskazaniem do karmienia piersią. gdyby to był np. ropień piersi i z tego powodu przypisali by Ci antybiotyk - wtedy rzeczywiście, odstawiasz pierś ale tylko jedną. tak powiedział Ci internista, ale oni nie znają się na karmieniu piersią. jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości, wyszukaj numer telefonu do konsultanta laktacyjnego (w szpitalu, w którym rodziłaś powinien taki być) bądź przy szkole rodzenia, albo do swojej położnej środowiskowej - zapytaj, powie Ci to samo, co ja. przy antybiotyku na anginę można karmić piersią.

zyrafa-dluga dziekuje Ci :) jutro postaram sie zasiegnąc informacji u tego konsultanta albo położnej. Teraz próbowałam sie dodzwonic do położnej ale niestety nie odbiera. Jeśli tak jest to cudownie :) internista powiedział, że antybiotyk przenika do mleka i stanowczo nie mogę karmić ;/

To prawda że antybiotyk przenika do mleka, ale bakterie które były Twoim organizmie też przenikały do mleka i otrzymało je dziecko. Z tego powodu antybiotyk nie jest dla dziecka szkodliwy - też zadziała na bakterie które dostało od Ciebie dziecko.

Kiedy moja mała miała 2 miesiące miałam anginę i też brałam antybiotyk. Lekarka po konsultacji z pediatrą przepisała taki, przy którym mogłam karmic. O ile dobrze pamiętam był to augumentin.

ostatecznie przeciez mozna odciagac pokarm jak by sie karmiło i utrzymac laktacje a poza tym ja zawsze prosiłam o leki bezpieczne w czasie karmienia...

ja sciagalam pokarm...u mnie to nic nie dalo..czasem jest tak ze dziecko nie chce piersi i koniec. ale na pewno warto walczyc!

misheeela110, nie wiem co to za durny lekarz, ale z całą pewnością możesz brać ten antybiotyk jak karmisz i jestem PEWNA tego co mówię. Amotaks to inaczej Amoxycylina, antybiotyk który można podawać kobietom w ciąży, karmiącym i malutkim dzieciom (jestem dość chorowita i brałam w każdej ciąży i parę dni po porodzie). Nie ma potrzeby odstawiania dziecka. Niektórzy lekarze to kretyni. Pozdrawiam

Zgadza się można brać ten antybiotyk i karmić wiem co mówię bo karmiłam swoje dzieci jedno 2 lata a drugie rok i trzy miesiące a w tak długi czas nie sposób nie zachorować brałam antybiotyki i karmiłam inna sprawa że dzieci mniej chętnie wtedy ssały bo antybiotyk zmienia smak mleka.Ale karmić można na pewno :O

Amotaks jak najbardziej mozna przy karmieniu piersia, tak ze spokojnie... nie ma powodu zeby na razie odstawiac:)

Gość hhh

Wiem że wieku temu, ale mnie szlag trafia jak lekarze nie znając się na wszelki wypadek każą odstawić ssaka. Karmiłam starsza 2 lata 2 miesiące, teraz młodsza 2 lata i 9 m-cy i planuje dalej, przez taki czas chorowałam, leczyłam się i brałam antybiotyki - raz spotkałam się ze starym lekarzem który przepisał mi leki i kazał odstawić dziecko (przy okazji kto karmi cycem powyżej dwóch lat olaboga) na szczęście mam ogarniętego pediatrę! Przy amoksycylinie można! karmić piersią. Koniec i kropka.