Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psia mamaaa

Czy pies smierdzi?

Polecane posty

Gość psia mamaaa

Mnie osobiscie pies pachnie ;-) No chyba ze wytarzal sie w gownie albo jest mokry, ale tak ogolnie to lubie zapach psiej siersci, choc duzo ludzi uwaza, ze psy smierdza.Moze dlatego, ze jak moja mama byla w 8 mieiscu ciazy to trzymala naszego kundelka- szczeniaczka jeszcze wtedy- w autobusie pod plaszczem na brzuchu w ukryciu przed kanarem. podejrzewam, ze wtedy slyszalam bicie psiego serca i od tego momentu bylam stracona ;-)

Gość tak jak dupa pachnie
:O

moja pumka nie smierdzi,,, no chyba ze sie wytarza w jakiejs padlinie, gownie itp.. albo po deszczu...:P zaraz do lozeczka i pumeczka pod kolderke idzie:D

Gość wkurwiona jestem
odkąd się urodziłam w moim domu był pies. w towarzystwie psów przeżyłam ponad dwadzieścia lat i jeszcze żaden mi nie śmierdział. jak się o psa dba to się ma ładny zapach. wolę zapach psa niż śmierdzącej fretki, które ludzie potrafią w domach trzymać.

Gość jhbjgjkgkuk
no niestety pies ma specyficzny zapach, dla jednych to smród dla innych perfumy:)

Gość psia mamaaa
ale lepszy niz ten od obszczanych niewykastrowanych kocurow, feee!

Gość psia mamaaa
a ja lubie jak te, co maja plaskie nosy (boksery, mopsy) wydaja takie fajnie odglosy przy oddychaniu, to jest takie urocze :-)

Gość terrorystan
ja uwielbiam zapach psich uszu, uczepiłam się ich już jako dziecko i do dzisiaj mi nie przeszło :D i w ogóle kocham psy, więc dla mnie wszystko jest w nich urocze.

Ja miałam kiedyś psa, wiele lat temu, to był młody bokser i nie śmierdział. Miał taki specyficzny zapach, ale nie nazwałabym tego smrodem, po prostu pies, ale pies mojej koleżanki... 😭 tak mu z pyska śmierdzi, jakimi popsutymi, surowymi rybami, że aż na wymioty bierze i nie sposób nie wykrzywić twarzy jak tak chuchnie czasem :O Myślę, że to zależy od tego czym karmi się psa i w jakim stanie są zęby psa, czy nie ma na nich kamienia, bo zapach od sierści, to wystarczy utrzymywać ją w czystości.

Gość kkkkkkm
Koty wysterylizowane są absolutnie bezwonne. Psy przy nich mają jednak charakterystyczny zapach.

Gość ibiubbipiuo
ja mam syberiankę husky i ona nigdy nie śmierdzi! zawsze jest czysta nie wiem jak ona to robi ale nawet ja wrócimy ze spaceru po błocie to nie ma nawet łapek brudnych! taka super rasa :)

To tez zależy od psa, niektóre wydzielają bardziej nieprzyjemny zapach, inne mniej. Dobrze by było od czasu do czasu kąpać takiego psa, albo przynajmniej używać suchego szamponu, nawet chyba ta druga opcja lepsza. Można dodatkowo używać olejku herbacianego - on neutralizuje nieprzyjemny zapach i jest bezpieczny dla zdrowia psa.

Ja też raczej jestem psiara i według mnie psy nie śmierdzą. Ale nie mogłabym w domu trzymac fretki, ich zapach jest dla mnie nie do zniesienia :-)

Gość ar-en-a
No napewno nie pachna ;) Ale przeciez jest teraz strasznie duzo wszelakich odświeaczy jak chociazby ten nowy Ambi Pur Freshelle,który najpierw eliminuje nieprzyjemny zapach a później zastępuje go przyjemną wonią.Wiec mozna sie jakos wspomagac.

Dużo zależy od żywności też :) No i jak się psa za często kąpie to będzie śmierdzial wbrew pozorom ponieważ każdy pies wydziela swój zapach, zostawia zapachowe ślady na spacerze itd. jeśli jest często kąpany, zmywa się z niego zapachy, produkuje tego więcej i intensywniej. Mój pies nie śmierdzi wg mnie. Jak przychodzi ktoś do mnie, kto nie ma psa w domu to też nigdy nikt nie powiedzial, że czuć psem w domu. Natomiast moja mama ma shih tzu i jak do niej się wchodzi to nawet ja czuję nieprzyjemny zapach :o inni ludzie też że psem śmierdzi a ona nie czuje tego.

Gość whipeciara
pieski nie śmierdzą ... mają swój zapach tak jak i ludzie go mają ale jak się o psiurka dba to nie śmierdzi !!!