Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

Czy warto być wrażliwym człowiekiem?

Polecane posty

Gość

Jak widzicie takich ludzi?

Gość
Z jednej strony tak, a z drugiej nie za bardzo, zależy od sytuacji i okoliczności

wrazliwy czlowiek nie zastanawia sie czy warto chyba :p niewrazliwy nie pojmie dlaczego warto wrazliwy wie dlaczego nie warto jesli mowa o wrazliwosci na cos procz siebie

Gość tokay
z pewnoscia nie ciezko z tym zyc dzis trzeba przepychac sie lokciami zupelnie jak Dulska

Gość
Myślę ,że warto, sama to czuję.

Gość 87326jhgdsj
niestety ale w dzisiejszch czasach chyba nie warto, ja jestem wrazliwa wszyscy mi mowia ze nadwrazliwa, trzeba miec mocne nerwy i twarda dupe ! niestety wrazliwym gorzej sie zyje bo wiecej sie przejmuja zycem ale tez wiecej rzeczy dostrzegaja, sa wady jak i zalety...

Gość a hmmmm...
czy warto? to co nasz odroznia od innych istot to chyba wlasnie ta wielka umiejetnosc odczuwania. uczucia, emocjie maja na nas wielki wplyw. zwroccie uwage na fakt, ze gdy ktokolwiek chce abysmy cos zrobili to tak naprawde odwoluje sie do naszych emocji. dzziecko placze i odwoluje sie do naszych emocji. agent chce sprzedac ubezpieczenie -odwoluje sie do emocji. nie uczysz sie w szkole -nauczyciel straszy ze nie zdasz (emocje). czy warto? kurcze zyjemy w takich czasach ze osoby ktore potrafia sie od tego odciac maja latwiej. podejmuja decyzje racjonalnie a nie emocjonalnie. szkielko i oko zamiast serce:P problem w tym ze takie podejscie powoduje ze zycie staje sie coraz bardzziej puste i nudne. nic cie nie bawi (bo radosc to emocja). w pewnym momencie zaczynasz sie zastanawiac nad celem egzystencji. po co skoro na niczym mi nie zalezy, bo nie odczówam. wiec powiem tylko tyle. dzis trzeba miec naprawde 'twarda dupe', ale WARTO :D

Gość
Nie każdy tak potrafi być twardy i silny :), ludzie potrafią się maskować, na zewnątrz udają twardzieli, w środku są wrażliwi, boją się swoich słabości.

Gość a hmmmm...
ja potrafie :D i dlatego nie polecam innym.

Gość
Lepiej być sobą :D, nie udawać przebojowego i energicznego człowieka, bo widać to.

Gość a hmmmm...
gorzej, gdy zabrniesz w tym tak daleko ze dochodzisz do wniosku ze nie ma juz ciebie. wyobraz sobie ze obracasz sie w kilku srodowiskach z ktorych ludzie sie nie znaja. w kazdej z tej grup masz inna opinie. nigdy nie klamiesz i nie kolorujesz, ale potrafisz swidomie budowac swuj wizerunek bo np o niektorych rzeczach nie wspominasz. ogolnie nikt tak naprawde cie nie zna, ale kazdy ma o tobie dokladnie takie zdanie jakie ty chcesz azeby mielil. uwierz ni, da sie to zrobic :P

Gość a hmmmm...
czy to jest zle?

Gość a hmmmm...
chodzi mi raczej o to ze nikt tak naprawde cie nie zna

to juz zalezy od tego, czy ci ktorzy ciebie otaczaja potrafia dostrzc wiecej, niz ty chcesz pokazac dobranoc

Gość
Lepiej być w gronie zaufanych przyjaciół :), gdzie człowiek może mówić co myśli, a ludzi z pracy mam gdzieś :-p

Gość nie warto
nie warto zawsze to odbije się na Tobie. Ludzie wykorzystują czyjąś wrażliwość, a potem dostajesz po d..ie.

Jeszcze jedno -------z tym się trzeba urodzić .:)

Gość
Można mieć 2 oblicza, ale zdarza się popełnić błąd udając zupełnie kogoś innego :)

Ale jeżeli chodzi o wrażliwość --------ta sztuczna kiedyś się zdemaskuje :)

Gość
Powiesz do kogoś bardzo brzydko, ten człowiek , który ma inne zdanie o tobie jest w szoku.

Gość nie warto
mnie zawsze bolało...ilekroć się otworzyłam, pokazałam swoje karty...oberwałam teraz postanowiłam wytworzyć sobie skorupę :) i być sobie wrażliwą w środku, bez żadnych oznak zewnętrznych

Gość
Może trzeba założyć taką szkołę, żeby radzić z tą nieśmiałością. Ja się ratuję poczuciem humoru :)

Ja nie umiem bez oznak zewnętrznych -taka natura :)

Gość nie warto
ja narazie też nie umiem prędzej czy później wychodzi, przeważnie prędzej ale postanowiłam pracować nad sobą