Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość początkująca allegrowiczka

aukcje na allegro, początki, wskazówki...

Polecane posty

Witajcie! Założyłam na allegro moją pierwszą aukcje i w związku z tym mam prośbę, czy mozecie powiedzieć co o niej sądzicie? https://item578358804_rekawiczki_bez_palcow_mitenki_rekodzielo.html Nie ukrywam, że chcę siebie zareklamować ale także chciałabym usłyszeć od Was co można w niej poprawić, by zachęcić do licytacji.

Gość Grana
o samym produkcie nie bede sie wypowiadac, jednak moge Ci podpowiedzieć, żebyś poduczyła się HTMLa i stworzyła sobie bardziej profesjonalny szablon który mogłabys wykorzystywać do tworzenia aukcji na allegro.

Masz rację, że przydałby się profesjonalny szablon, szczególnie,że chciałbym inne swoje wyroby sprzedawać, więc jednolita forma wskazana. to mamy jedno! czekam na inne wskazówki, a później jakoś to sobie usystematyzuję i mam nadzieję wyciągnę wnioski.dzięki.

a co do wyrobu, to tez się wypowiadajcie, w końcu są różne gusta. Może macie jakieś sugestie, jakie rękodzieło mogłoby się sprzedawać?

Moim zdaniem szablon nie jest potrzebny. Jak na 1 raz bardzo dobrze, aukcja jest czytelna. Zdjecia nie najgorsze, produkt fajny :) Na Twoim miejscu sprobowalabym zmienic tytul, zeby przyciagal uwage. Tresc: piszesz "rozmiar uniwersalny" i "idealnie przylegaja do dloni" - mam wrazenie, ze te 2 informacje sie wykluczaja. Umiesc na aukcji pierwsze zdjecie przez szablon Allegro, a pozostale wgraj na darmowy serwer www.fotosik.pl (linki do zdjec dodajesz w trybie tekstowym/html szablonu aukcji) - oszczedzisz pare groszy.

dzięki, bo niby te 80gr to mało, ale jeśli więcej aukcji ktoś robi to już trochę może się uzbierać. A z tym rozmiarem, to naprawdę jest uniwersalny i przylegający.

Szablon nie jest potrzebny. wg mnie jest ok. najwazniejsze jest dobre zdjecie, opis najlpeiej zeby byl krotki ale rzeczowy, nikomu nie chce sie czytac steku bzdur w stylu polecam, u mnie najtaniej, u mnie jedyne na allegro, wyjatkowe itp. Jesli chcesz to zerknij na moje aukcj i sama zobacz :)

obejrzałam sobie, fajne niektóre ciuchy, szkoda że na mnie zbyt małe :p

Gość anxipanxi wg mnie zdjęcia
spodni robisz tragiczne :O wcale nie widać jak one leżą od kiedy to patrzy się na coś z góry? a tym bardziej na spodnie:O ale te bershki super:P skusiłabym się gdyby pokazane były w normalnej pozycji, jak faktycznie wyglądają założone

Gość ghmjfgmh
anxipanxi ...sprzedajesz świetne ciuszki, na razie nie mam kasy, ale na pewno za jakiś czas na coś się skuszę:) Mnie akurat nie przeszkadzają fotki spodni z góry;)

Gość anxipanxi wg mnie zdjęcia
no ale przecież nie widzisz realnie jak one wyglądają:O zresztą niekiedy sprzedawcy na allegro robią z siebie bałwanów zamieszczając tragiczne niemal fotki na których nic kompletnie NIC nie widać a w opisie aukcji po oczach bije REWELACYJNY ZESTAW :D haha

Zdjecia robie jakie robie, w 3 sekundy bo nie mam czasu sie w to bawic, ale na zyczenie zawsze dosylam na plasko. Tyle ze rzadko zachodzi taka koniecznosc, wiec jednak kupujacym to nie przeszkadza :)

A co do spodni, to rurki!!! wiec co ma byc widac? Nawet na zdjeciu od gory widac ze spodnie so dopasowane od bioder po kostki :)

haha, ale za te zdjecia to nie opdowiadam na pewno: http://allegro.pl/item574692511_n_stradivarius_cygaretkipolyskujace_czarne_skiny.html http://allegro.pl/item574688280_orsay_biale_paski_retro_vintage_38.html http://allegro.pl/item574686113_orsay_tunika_sukienka_szara_a_form_vintage_szara.html Bo to aukcje mojej siostry i nie raz pytalam sie jej, czy nie moglaby zrobic chociaz troche lepszych zdjec, ale jej sie nie chce i dlatego te rzeczy wisza miesiacami.

Gość a działalność gospodarczą masz
??? Sprzedajesz na szeroką skalę, w tym nowe rzeczy, których chyba nie przetrzymywałaś 6 miesięcy, he? Jeśli posiadasz działalność to zamieść podstawowe informacje na temat firmy(nazwa firmy,adres firmy,nip, regon, krs), bo bez tego będziesz miała ciepło jak dostaniesz wezwanie do US na kontrolę.

Gość anxi panxi te zdjęcia
słuchaj jak byście miały troche oleju w głowie to współnie zrobiły bbyście te zdjęcia:O powielacie siebie nawzajem, robicie podobne zdjęcia tych spodni :O i nie rozumiem tego dosyłania zdjęć na mejla:O jakby normalnie raz a dobrze nie można było wkleić do aukcji porządnych:O myślisz że chce mi się prosić o zdjęcia po prostu omijam taka aukcję, ba nawet omijam takiego sprzedawcę jeśli widzę powielanie schematów w każdym opisie i uwierz mi nie piszę tego złośliwie, bo sądzę, zę więcej miałabyś klientek i ty i siostra:) powodzenia:D

Dziekuje za cenne wskazowki, ale poki co nie narzekam na brak chetnych do zakupu :) A co do powielania opisu. No jesli to sa rurki typu skinny obcisle od bioder po kostki to nie bede w kazdej aukcji ubierac tego w inne slowa, to nie pisanie wierszy ;)

Gość oj anxi
ale może wyjdź naprzeciw tym bardziej wymagającym klientkom:) ps opisy masz naprawdę super:) takie jakie powinny byc, bez zbędnych słów i dupereli:) pozdro

A co Ci tak zalezy na moich aukcjach, co? Ponoc omijasz takie szerokim lukiem, jak wczesniej napisalas ;) Naprawde nie musisz mi niczego na sile udowadniac, bo jesli bede potzrebowala szczerej opinii to poprosze o nia rodzine badz najblizszych znajomych a nie obcych mi ludzi w sieci.

Gość haha akurat rodzina będzie
szczera:D nie zależy mi na twoich aukcjach absolutnie, pisze tylko jakie nie powinny być, bo ty założycielce tematu polecałaś swoje jako wzorzec:O No daruj , kobieto:O trochę samokrytyki jednak trzeba mieć:O i nie mów, ze jednak masz klientki, bo ja jakos szału nie widzę , zeby waliły drzwiami i oknami no ale, jak się nie słucha potencjalnego klienta, tylko twardo stoi przy swoim, to jest jak jest

Gość mała007
**aukcji mialo byc;)