Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smietankaaa

Ile procen musi miec smietania zeby dala sie ja ubic???

Polecane posty

Gość smietankaaa

bo zastanawiam sie ile kupic? no i czy mleko skondensowane nestle 10% nadaje sie na toffi ???

Gość saleminka8
znowu temat nie w tym dziale-NAUCZCIE SIĘ CZYTAC CHOLERA..... SMIETNIK ROBICIE CO MA SMIETANA DO CIAZY ??? NIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość smietankaaa
nie pytania sa 2 pierwsze ile musi byc smietana zeby ja ubic a drugie nie mieszkam w pl i nie mam mozliwosci kupienia innego mleka skondensowanego niz nestle w malej puszcze ma 10% zastanawiam sie czy mozna z niego zrobic toffi gotuja 3 h w wodzie puszke tak jak robi sie z mleka skondensowanego - czy to mleko moze byc to samo czy musi miec wiecej procent

Gość smietankaaa
o kurcze szkoda bo tu najwiecej bylo 10 i 12 % w pl zawsze kupowala wiadomo wiecej a tutaj cholerka nie ma buuu a mam super przepisy na ciasto tylko ze co z ta smietana :-(

Żeby zrobiło się toffi to musisz mieć mleko skondensowane słodzone.Nigdy nie sprawdzałam ile procent ma takie mleko :) .

Ja tez kupuje takie jak Julcia :) Jednak od kiedy są gotowe masy to wole gotową,taniej i szybciej :)

Gość smietankaaa
no ja tez to w pl kupuje ale teraz w pl nie mieszkam a tu tego mleka nie ma probowalam znalezc odpowiednik a nie znalazlam tylko te mleko nestle 10 % skondensowane i nie wiem czy to wlasnie tkaie jest no i smietana do ubijania znalzlam jedynie 10 lub 12 % to sie nie nadaje? mieszkam w de

ja mieszkam w Norwegii i tu kupuję śmietanę kremówkę 38% i tak pięknie się ubija, że szok :) trzeba uważać, żeby masła nie zrobić :) a karmel też kupuję gotowy w słoiczku, bo nie ma tu mleka słodzonego skondensowanego. Także dobrze poszukaj w sklepie, może u Ciebie też jest :)

Gość smietankaaa
to te mleko skondensowane http://www.swistak.pl/a2484927,-MLEKO-SLODZONE-W-PUSZCE-NESTLE-NIEMCY-400G.html wydaje mi ise ze to to samo ???

Gość smietankaaa
a ile najmniej musi miec smietana zeby sie ubic??????poszukam jeszcze gdzie indziej chcialam zrobic ciasto snikers i tort bananowy ze smietana :-)

kup najtłustszą, jaką dostaniesz. No i najlepiej kremówkę a jak nie będzie się chciała ubić, to dosyp do niej taką śmietanę w proszku fix

Gość okokokokokokokokokokokoooooooo
mleka do gotowania nie kupisz w niemczech chyba,że w polskim sklepie ja zawsze robie zapas w polsce ,smietana jest oczywiscie do ubijania 36 % jak ma sie ubic 10 czy 12 % musisz poszukac taka jak u nas gdzie jest namalowana ubita na czyms albo pisze schlagsahne

Gość smietankaaa
dzieki ale co do mleka skondensowanego to wlasnie kupilam i jest te http://www.swistak.pl/a2484927,-MLEKO-SLODZONE-W-PUSZCE-NESTLE-NIEMCY-400G.html

Gość okokokokokokokokokokokoooooooo
mam nadzieje,ze sie ugotuje ,ma troszke malo procent ale to przeciez o cukier chodzi ,powodzenia

Gość chsgidksa
30% dobrze schłodzone, najlepiej ubijaj mikserem