Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EskiFloreski

Oglądanie filmów bez lektora i bez napisów - pytanie do ludzi ktorzy tak oglad.

Polecane posty

Gość draże białe
Słuchajcie zostawcie klotnie na bok i dajcie lepiej dziewczynie madre rady. Do eskifloreski: ogladnij jakies 50 filmow bez napisow i bez lektora i potem juz tak sie wprawisz ze bedziesz wiekszosc rozumiala. Testowalam na sobie wiec wiem :) Powodzenia!

Gość wlasnie
nie przejmuj sie, kazdy tylko chce tu pokazac wyzszosc nad kims innym. ja wiem, ile pracy kosztuje lingwistyka. trzymaj sie!!! ogladaj duzo filmow, wprawisz sie.

Gość Jorek
Ogladaj z napisami bo to zawsze lepiej

Gość Marcellina
Tłumaczko-Olu... :D Twoja odpowiedź mnie powaliła:D Ale jedno mnie cieszy:zrobiłam swoje studia(zupełnie z angielskim nie związane) i nie studiując angielskiego rozumiem więcej, niż absolwenci:classic_cool: Podbudowałaś mnie:classic_cool:

Gość Barum-Barum
Tak jak radzi ktos tutaj. Musisz ogladnac duzo filmow bez napisow i bez lektora. Po czasie sama zobaczysz ze rozumiesz o wiele wiecej. Polecam taki sposob.

Gość Besamemuscho
Ja mimo ze studiuje f. ang to ogladam z lekotrem bo taki film najbardziej do mnie przemawia.

Gość Ladaccoa-onnna
Kur jak mozna byc po filologii i nie rozumiec filmow? To chyba ta filologie robilas gdzies na jakiejs wiosce. Ja jestem po ekonomii io rozumiem wszytsko. Musisz byc slaba w takim razie.

Gość sssssss
a ja jestem po fil germanskiej i doskonale rozumiem filmy bez napisow lub lektora, moze nie rozumiem wszystkiego slowo w slowo ale rozumiem o czym jest mowa. Duzo daje takie ogladanie, mozna sie osluchac obcego jezyka i wiele nauczyc, duzo daje tez ogladanie filmow z napisami. polecam!!

Gość Lichnko
filmy bez lektora i bvez napisow og;ladam og 14 roku zycia. Teraz mam 18 lat i moj angielski jest rewelacyjna. Zwlaszcza wymowa.

Gość Era telefoni
Radze z napisami po ang a po czasie bez napisow.

Gość a co to znaczy kucie w brzuchu
19:28 [zgłoś do usunięcia] Lichnko filmy bez lektora i bvez napisow og;ladam og 14 roku zycia. Teraz mam 18 lat i moj angielski jest rewelacyjna. Zwlaszcza wymowa. twój angielski do tego stopnia jest rewelacyjna że ty zapomnieć polska języka :-P:-P:-P

Gość szukam tych ksiaxzek
ja ogladnelam ze 20 i przez kilka dni non stop i tak sie przyzwyczailam ze spokojnie wszytko kapuje a moze tez zybko lapie bo mam talent do jezykow i mowie w 5 wiec moze to to ... nie wiem

qale angielski zaja mi troche dluzej czasu np po francusku super szybko pozlo i po serbsko-chorwacku bo mieszkam pol roku we francji pol roku w czarnogórze wiec mam caly czas kontakt z tymi jezykami z kolei po hiszpansku jesze nie lapie wszytkiego ale ucze sie dopiero 2 lata

Gość kkkkkkkkkkyyy7
program BEST PLAYER otwirasz film w tym programi i sam szuka napisow lub lektora.

Gość koalicja matołów
Złośliwość i matołectwo osób na tym topiku POWALA. Czy wy w ogóle rozumiecie, co czytacie, czy też zółć i kompleksy zalały wam ostatnie neurony w mózgu??? Laska pisze, że nie rozumie WSZYSTKIEGO, co mówią w filmie. A osoby bredzące że po 4 latach angielskiego w szkole rozumieją wszystko - no właśnie, bredzą jak potłuczone, poprawiając sobie samopoczucie kosztem innych. Tak pewnie rozumieją, jak znają język osoby co tu na Kafe zawsze rzucają sie do pomocy, jak ktoś prosi o przetłumaczenie czegoś - i walą żenujące, kardynalne błędy. Grunt to dobre samopoczucie niedouczonych matołów. Im ktoś wie więcej, tym rozumie ile nie wie. Im ktoś wie mniej, tym mu się wydaje, że jest najmądrzejszy. Osoba po filologii polskiej może mieć poczucie, że nie mówi dostatecznie dobrze. Matoł mówiący "poszłem" albo matolica na forum pisząca "perfum" NIGDY nie zakwestionuje siebie, a będzie jeszcze szydzi z innym mądrzejszych od niej i dwa razy więcej wiedzących. Ostatnie zdanie dedykuję wszystkim tutaj "nie po filologii" ale świetnie mówiących po angielsku. Wam po prostu do głowy nie przyjdzie zastawić się przed moment nad tym, czego nie wiecie. Nie ma za to jak pojechać po ludziach po 5 latach studiów Fajnie, nie? Od razu lepiej.

Gość pozdrawiam
Pozdrawiam serdecznie wszystkim ze "świetnymi zawodami" i znajomością angielskiego wyniesioną z ulicy. Dzięki wam zarabiam grubą forsę miesięcznie. Bo każdy z was orientuje się w którymś momencie, że nie zostanie awansowany dopóki przestanie walić błędy wywołujące uśmieszki u podwładnych. Taaak, jak przypuszczam, co państwo doskonale rozumieją filmy. I doskonale mówią. Pytanie tylko jak.

ja rozumiem wszytko po angielski bo mowie od dziecka biegle po francusku mowie od 4 lat ale mieszkam na stale we francji i mowie juz biegle wszytko rozmumiem, po serbsko chorwacku podobnie te 3 jezyki mam opanowane perfekcyjnie ale np hiszpanki ucze sie 2 lata i rozumiem ogolnie dobrze pl doslownie pol sens wypowiedzi ale tak naprawde jak sie czlowiek zawezmie to bardzo szybko jest sie w stanie nauczyc

Gość radze sie nie
Mimo tego ze znam angielski na poziomie cae, preferuje filmy z napisami polskimi. Niestety, nie wszytsko jestem w stanie zrozumiec, a czesto tego czego nie rozumiem jest kluczem do filmu. Dlatego ogladam filmy z napisami.