Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biorezonans

biorezonans na rzucenie palenia

Polecane posty

Gość gość
Idę na biorezonans za kilka dni.. Chcę rzucić palenie więc mam nadzieję że mi to w tym pomoze. Znajoma po tym rzuciła i już nie pali kilka lat. Sporo słyszałam opini od znajomych że to faktycznie pomaga. Cóż zabieg 100 zł ale paczka fajek codziennie to 13 zł. Więc nie jest to jakiś duży koszt.:) pozdrawiam i odezwę się za jakiś czas

Gość gość
Zabieg antynikotynowy: przebieg Przed przystąpieniem do zabiegu należy zapalić papierosa, który następnie zostaje umieszczony w elektrodzie kubkowej zintegrowanej z aparatem Bicom. Osoba poddawana terapii podłączana jest również do urządzenia za pomocą elektrody. Następnie po włączeniu odpowiedniego programu, w organizmie zachodzi reakcja mająca na celu wygaszenie głodu nikotynowego, który powinien ustąpić w przeciągu 2 - 12 godzin. Gdyby jednak głód nikotynowy pojawiał się w dniu terapii, absolutnie nie wolno wprowadzać nikotyny do organizmu, ponieważ osłabi to znacznie efekt terapii i może spowodować niepożądane reakcje, na przykład. biegunkę, wymioty. Nie zaleca się stosowania środków wspomagających zawierających nikotynę (gumy, plastry). Rzeczą bardzo istotną dla palaczy jest fakt, że nie ma znaczenia staż palenia i ilość wypalonych papierosów. W ciągu najbliższych dni pozostaje opanowanie odruchowego sięgania po papierosa, w czym niewątpliwie pomaga uczciwe wyzbycie się papierosów z bezpośredniego otoczenia. Jednym z ciekawszych doświadczeń jakie obserwujemy jest brak potrzeby zapalenia nawet w towarzystwie palących. Bierne palenie nie stanowi zagrożenia, lecz pierwszy aktywnie wypalony papieros w przyszłości - choć nie smakuje, powoduje „wpisanie” głodu na nowo. Najczęściej równa się to z powrotem do nałogu. W tej sytuacji należy zabieg powtórzyć. Druga funkcja jaka zachodzi w organizmie, to detoksykacja, innymi słowy oczyszczanie organizmu z toksyn. Proces ich usuwania zachodzi przez skórę, nerki i jelita. W ciągu kilkunastu godzin po zabiegu należy wypić od 1,5 do 2 litów wody, aby ułatwić proces ich wydalania. Po zabiegu obserwuje się wzmożone pragnienie, niekiedy zwiększoną senność i potliwość. Zalecane są również częstsze kąpiele. Prosimy pamiętać, że bez odrobiny woli rzucenia palenia, nawet najlepsze metody nie odniosą oczekiwanego efektu. CENNIK Zabieg antynikotynowy (15 min.) - 100 zł. Zabieg wyciszający (15 min.) - 100 zł. (Masaż na łóżku nefrytowym GRATIS)

Gość gość
Tato palił 30 lat, nie pali już 10. Na niego zadziałało. Jadę w lipcu. Mam nadzieję, że i mi się uda.

Gość gość
ja po tym biorezonansie dostałam taką ochotę na palenie jak nigdy w życiu. po tym zabiegu marzyłam tylko o tym żeby zapalić. mam wrażenie że zadziałało odwrotnie niż wynika z założenia. masakra.

Gość gość
Mojemu bratu bardzo pomogli uwolnić się od nikotyny w Vitanea. Wszystkie metody zawiodły, więc szukał czegoś innego i tak trafił na ten gabinet. Mają skuteczne i naturalne sposoby na odczulanie. Brat rzucił palenie i to bez skutków ubocznych – nie zaczął tyć, nie zrobił się też nerwowy.

Gość gość
NIe wiem czy to tak działa, ale ja poddałam się biorezonansowi żeby sprawdzić czy nie mam pasożytów. I wyszło że mam, udało się ustalić nawet jakie :) Każdy z nas ma jakieś pasożyty i każdy powinien się przebadać. Można to zrobić tutaj

Zeby rzucic palenie to trzeba miec silna wole, a nie zabiegi, tabletki i inne cuda :) p.s nie pale od 5 lat :)

Gość gość
Sprawdziło się! Skorzystałam z tego typu usługi, gdy miałam poważne kłopoty z paleniem. Całe szczęście z pomocą przyszli http://www.lalimed.pl/ , gdzie byłam poddawana tego typu terapii aż w końcu się udało. :)

Gość gość
Bez decyzji o niepaleniu żadna kuracja nie pomoże. Nie pale od 6lat. Ostatnia skuteczna próba zerwania z nałogiem była właśnie związana z biorezonansem. Uważam jednak ze bardziej skuteczna jest elektropunktura na uchu. W moim przypadku całkowicie usunęła glos nikotyny. Lecz nawyk wtedy zwyciężył i wróciłem do palenia.

Gość gość
Bylam jakis czas temu na takim zabiegu i faktycznie nie odczuwalam glodu nikotynowego, bardziej brakowalo mi odruchu palenia i przyzwyczajen typu wyjsc na przerwe w pracy i zapalic, ale i do tego mozna sie przyzwyczaic, niestety pewnego dnia bardzi sie zdenerwowalam i odrazu o czym pomyslalam to papieros, pomyslalam ze jeden nie zaszkodzi no i nie zaszkodzil bo reszte dnia nie odczuwalam checi zapalenia no ale pomyslalam skoro kupilam juz paczke zapalilam jednego to i od kilku nic sie nie stanie no i poszlo pale znow juz miesiac, ale dzis ide powtorzyc kuracje wiem jakich bledow mam juz nie popelniac ;D oczywiscie wazna rzecz trzeba jeszcze chęci, wiadomo kazdy pali bo poprostu tez to lubi, ja juz kiedys sama z siebie rzucilam papierosy, raz nawet na rok z dnia na dzien, niestety wtedy tez mialam silne nerwy, coz zrobic :D Duzo osob mowi ze nawet jesli sie rzuci nie widac tych pieniedzy, uwazam inaczej ja np. wydawalam na slodycze 10zl na dzien zamiast papierosow i bylam barfziej zadowolona, zreszta w czasach gfzie paczka kosztuje 15zl na dzien to tydzien nie palenia i mozemy sibie kupic naprawde cos ladnego. Polecam wszystkim ta metode, chodzby nie palic miesiac zawsze to jakas ulga dla naszego organizmu i portfela, zabueg mozna powtarzac kosztuje on 60zl.

Gość gość
Biorezonans ma szerokie zastosowanie w chorobach przewlekłych skóry (trądzik, AZS), chorobach układu krążenia, układu pokarmowego i układu ruchu. Ja nie palę, wiec nie wiem, ale w takim wypadku bardzo prawdopodobne, że na palenie też pomoże, spróbuj. Ja chodziłam w Warszawie do http://www.biorezonanswarszawa.pl/ , polecam.

Gość gość
Absolutnie polecam na normal wszystkie dolegliwosci jako wsparcie leczenia tradycyjnego. Szczegolnie w SUNSHINE HEALTHCARE (Krakow, Warszawa, Starachowice I Zakopane przyjmuja). Bylam 3 miesiacu temu pierwszym razy (na pewno nie ostatni:)), zastosowalam sie do wszystkich rekomendacji Pani Dietetyk I czuje ogromna roznice w sposobie oddychania, na plucach duze lzej, kaszel wieloletni praktycznie zanikl! Swietna disagnoza takze z hormonami tarczycy! Teraz pozadnie oczyszczam organizm wg zalecen Pani Dietetyk I wyraznie zaluje, ze nie odnalazlam Jej wczesniej! Wy mozecie na www.quantumwellness.pl. Polecam biorezonans szczegolnie taki nakiego uzylam ja w SUNSHINE.. - NlS bo to najnowsza i najbardziej zaawansowana technologia ! Pozdrawiam!

Gość gość
No więc byłem 3 dni temu na leczeniu z nikotyny. Był to zabieg trwający ok 1 godziny. Głód nikotynowy kompletnie znikną. Byłem ciekawy jak to będzie w pracy gdzie mam najwięcej stresu. Właśnie w pracy po jedzeniu i po kawie szczególnie lubiłem zapalić. Puki co jestem wolny od nikotyny. I wierzę, że tak zostanie chyba, że się złamię i zapalę pierwszego papierosa. Najgorsze są początki rzucania bo człowiek się męczy gdy brakuje nikotyny. W tym wypadku kompletnie mnie nie ciągnie i o to mi chodziło. Potem z biegiem czasu będzie tylko łatwiej. W którymś momencie papierosy zaczną mi śmierdzieć. Byłem też kiedyś na akupunkturze w celu rzucenia palenia. - Też potrafi wyłączyć ciąg. Cała sztuka polega na tym aby nie zapalić pierwszego papierosa. Trzeba sobie wbić do głowy, że to decyzja na zawsze. I nie ma odwrotu.

Gość Daria33444
Mnie pomogło! Po 15 latach palenia w końcu na mnie zadziałało! Teraz gdy pomyślę jak mogłam palić przechodzą mnie dreszcze.. Wszystkim zainteresowanym z Warszawy i okolic mogę polecić osobiście przeze mnie sprawdzoną placówkę http://instytutsztukizdrowia.pl/ , nie zastanawiajcie się zbyt długo szkoda życia na palenie :) Terapia antynikotynowa wykonywana jest najnowocześniejszym aparatem MORA V.

Gość gość
Mój mąż palił prawie dwie paczki dziennie. Próbował kilka razy rzucić, ale bez skutku. Stwierdził, że palenie ma wpisane w egzystencję i nigdy nie uda mu się rozstać z nałogiem. Postanowił raz jeszcze spróbować i skorzystał z biorezonansu, nie pali już ponad 3 miesiące, a co najważniejsze, twierdzi, że nie czuje głodu nikotynowego i nie myśli o zapaleniu papierosa.

Gość gość
Polecam.W 2006 roku o tej porze poszedl na ten zabieg i o dziwo udalo sie.Od tamtej pory nie zapalilem nic a minelo juz 12 lat.Jakims dziwnym trafem podzialalo na mnie ale sam tez bardzo chcialem rzucic wiec obie rzeczy sie nalozyly.

Gość Putin

Bylem przedwczoraj...ogólnie to nie wierzylem w dzialanie tego urzadzenia. Ale musze przyznać że to działa ...albo to dobre placebo które kosztuje 120 pln. W każdym bądź razie zabaczymy za jakiś czas co bedzie sie dzialo.

Gość ada222

Serdecznie polecam panią Lidię z Dobregobiorezonansu !!