Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemczemutakjest

Dziewczyny pomozcie, czemu moje wlosy tak wygladaj??

Polecane posty

ten jedwab to też doba sprawa, ja go właśnie używam a jakoś zapomniałam o nim napisać :) mam jedwab farouk, tylko on jest tłusty wiec kropelka na wilgotne włosy i na końcówki dobrze ci zrobi

Gość Zuzanna153
Na wzmocnienie włosów w aptece tabletki skrzyp z pokrzywą ,polecam.

Gość pocykacz
A ZNASZ LEKARZA KTORY POSTAWI DIAGNOZE NA FORUM BO JA NIE. WAX MOZESZ SPROBOWAC ALE WYBIERZ KONIECZNIE DO SWOJEGO KOLOERU WLOSOW I BEZ HENNY

Gość Anq
Po pierwsze szampon: skoro przesuszaja ci sie konce a przy skórze przesuszaja to musisz uzywac dwa szampony. Przy nasadzie do wlosów przetłuszczajacych sie a na reszcie szampon nawilzajacy. No i tutaj jedna zasada włosy wysuszone zabiegami a suche i łamliwe z nantury to dwie rózne sprawy. Koniecznie kup szampon o silnych wlasciwosciach nawilzajacych. Z wyciagiem z aloesu, kokosa, siemienia lnianego. Do skóry cos z wyciagiem z cytrusów, winogron. W Twoim przypadku potrzebna jest odzywka, nakladaj ja na konce. Silnie nawilzajaca musi byc. I raz na tydzien maske do wlosów suchych (ale nie zniszczonych zabiegami bo to nie to samo!!!!).Skoro wlosy sa suche to znaczy ze odparowuje z nich wilgosc. Kwasna odzywka domknie luski i zabezpieczy wlosy przed utrata wilgoci. Co do jedwabiu to ok. fajny jest na koncówki ale tak naprawde mocno przesuszone wlosy brzydko wygladaja jak sie nalozy jedwab. Lepiej kup sobie serum na koncówki i smaruj na noc. No i zasada podcianania, podcinanie przy tak dlugich wlosach o mniej niz 1,5 cm nie ma sensu, bo nadal beda sie rozdwajac. I zalecałabym podciecie porzadnie o jakies 10 cm. i potem co 1,5 miesiaca wlasnie o te 1,5 cm. No i koniecznie u fryzjera, dobrego, z dobrymi nozyczkami. Bo kiepskie nozyczki wiecej szkody robia. Raz w miesiacu nałóż tez specjalny zabieg na włosy. U fryzjera sa strasznie drogie ale mozesz kupic na allegro i sama nalozyc. Swietne sa ampulki power density z loeala. twoje wlosy sa prawdopodobnie suche z natury bo brakuje im budulca nadajacego elastycznosc. Jedz duzo galeretki lub łykaj suplementy diety (ale na efekty trzeba poczekac ze trzy miesiace). Ogolnie polecam sklep fryzjerski, salon, allegro lub jakis sklep fryzjerski on-line i zakup profesjonlanych kosmetyków. Przeczytaj informacje i wybierz cos odpowiedniego. Takie kosmetyki wcale nie sa masakrycznie drogie, jak przeliczysz objetosci. tu masz przykladowe sklepy http://www.e-hairstyle.pl/-c-78.html?osCsid=512090cd61e81c95f299e247cc86b86a http://www.sklepfryzjer.pl/index.php?cat_id=110 http://www.uradka.pl/

Gość Anq
I szczerze mówiac badz madrzejasza od fryzjera i sama po skaldzie wybierz preparat. Bez obrazy dla branzy bo sama z niej jestem...ale w salonach wciskaja bo maja z tego zysk...i nie koniecznie daja to czego potrzebujesz...do tego z okropna marżą dla szefowej... Wypróbuj te ampulki. To jedne z najsilniejszych dostepnych na rynku, wnikaja rowniez do rdzenia wlosa...a mało ktore sa tak silnie dzialajace. Do tego maseczka na wlosy + goraca woda do miski i nachyl sie nad nia i przykryj glowe recznikiem, taka sauna czyni cuda. Szczotkuj wlosy dobra szczotka (naturlane wlosie lub ceramiczna np. olivia garden) i dziewczno podetnij wlosy, po co ci takie do pasa???? przeciez to nawet ladnie nie wyglada! Sama mam bardzo dlugie wlosy ale max do konca lopatek. I odzywka koniecznie. Jezeli to nie pomoze to zostaje jedynie wizyta u trychologa.

Gość alamala
ja mam maskę z firmy Wella do włosów suchych.Dosyć droga bo 80 zł.ale polecam.Kupiłam w salonie fryzjerskim.

Ktoś tam napisał, że po Waxie wypadały.... Pamiętaj, tego sie używa raz na 5 dni najczęściej, możesz raz w tygodniu. Jak nie będziesz dobrze spłukiwała, to skóra głowy nie będzie miała czym oddychać, i zaczną wypadać włosy. Poza tym na początku te stare włosy mogą wypaść, by zrobić miejsce nowym, mocniejszym. Ale WAX jest super. Ja mam Wax Honey treatment. Możesz spróbować też jajko, ponoć włoszki oliwę z oliwek stosują jako maskę, nafta kosmetyczna, ocet... Różne są metody...