Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam27

nie ochrzcze dziecka

Polecane posty

Gość owieczkarejestrowa
palaca - jesli jestes chrzescijanka oddaj Bogu co boskie a cesarzowi co cesarskie. Podobnie ja Ty wierze ale w sposob inny niz zaleca kosciol kat. Wladza swiecka zas wymaga rejestrowania dzieci w kkat wiec rejestruje. Alternatywa jest skazanie dziecka na pietnowanie i szykany. Nie ze strony innych dzieci ale urzednika - katechety. Nie kloci sie to z przekazywaniem dziecku wiary chrzescijanskiej.

Gość paląca
Ja nie wiem czy chce by moje dziecko chodziło na religie bo jak sobie przypomne te bzdury jakie nam wciskano a teraz jakie sie wciska mojemu bratu to naprawde poza wiara w Boga nic nie przemawia za chrztem.

Gość clit lover
cytrynkowa......a ty myslisz idiotko ze szatan ma tylko te typowe oblicze:rogi ,kopyta i ogon??? myslisz ze szatana nie ma????on jest i ma sie dobrze dzieki idiotom takim jak ty!!! on ma twarz faceta z twojego banku,on ma twarz wielu ludzi......

Gość co za ludzie1
ja to w szoku jestem jakie macie postawy wobec wiary i boga. i dziwic sie tym wszystkim zlym rzeczom ktore sie na swiecie dzieja...jak lusdzie sa niewierzacy, nie bvoja sie Boga...matko....ja nie wiem jak wy nie boicie sie stanac po smierci przed Bozym obliczem

Gość bardzo podoba mi sie
to co napisała 77777777777777777777 🖐️

Gość tak czytam i czytam
i powiem tyle - co niektózy wcale nie są lepsi od tych moherów, ktorych tak krytykuja - tak samo brak wam tolerancji i szacunku wobec odmiennych przekonan!!!!!!!!!!!!!!:o

Gość paląca
clit lover co ty bredzisz? Ja kobieto nie mam czasu na ogladanie telewizji ani nawet tego nie lubie. Wcale moje zycie nie jest puste tylko dlatego ze nie chodze do kosciola i nie oddaje hłdu wszystkim kiedzom. Wierze w boga ale nie w księzy i w instytucje kosciola.

Gość paląca
sorry hołdu wszystkim księżom

Gość 77777777777777777
> paląca a kto ci każe wierzyć, a zwłaszcza "w instytucje"? już wasze wypowiedzi świadczą o poziomie Nie chcecie nie wierzcie - ale chociaż MYŚLCIE! ---> owieczka rejestrowa a od kiedy Ursynów to taka Warszawa? Prawdziwi Warszawiacy wyginęli w znacznym procencie w Powstanie, wielu wywieziono... Resztki ostały się mieszkając wcale nie na Ursynowie, Tarchominie czy Jelonkach. Tu mieszkają ci "najprawdziwsi", bardziej niż ci powyżej i to właśnie oni są "świętsi od Papieża"... Prawdziwi Warszawianie potrafią odnaleźć się w każdej sytuacji, to oni (głównie) w niedzielę znajdują drogę do Kościoła, a nie do Centrum Handlowego, to oni znają swoje miejsce, mają głęboko zakorzenione poglądy - w przeciwieństwie do tych, którzy w sobotę rano tworzą korki na trasach wyjazdowych ze stolicy... Pseudowarszawiak wyrzuci bułkę do śmietnika, a warszawianka (ta, co głodna była w Powstanie) wyjmie ją i da ptakom. Prawdziwe wartości nosi się w środku, tych nie da się zagłuszyć prostactwem, prymitywizmem, pogonią za groszem w imię jego samego. Im gorsza "bida" tym większa "nowoczesność" w postaci poglądów w stylu "XXI w." etc. Tak, tak macie rację Pan Bóg nazywa się "kasa", tak trzymać!! :(

Gość do palącej
ale zapewne okreslasz sie mianem katoliczki?😴 skoro masz gdzies instytucję kościoła to bądź konsekwentna we wszystkim i nie bierz ślubu kościelnego, nie obchodź świąt itp.

Gość do palącej
dokładnie 777777777777. wychodzą małomiasteczkowe kompleksy, w koncu trzeba sie pokazać jakim to jest sie super-trendy, nowoczesnym itp.

Gość 77777777777777777
---> paląca - "wierząca - nie praktykująca" bredzisz kobieto - nie ma czegoś takiego, jedno wyklucza drugie - jeśli wierzysz postępujesz zgodnie z tym w co wierzysz (tylko pytanie jaka ta wiara?)....

Gość he wierzaca niepraktykujaca
wierzyć sobie oczywiscie mozesz w co chcesz ale na pewno w tym momencie nie jestes katoliczką bo to wiąze sie z tym, ze respektuje się nauczanie Kościoła.

Gość paląca
wcale sie nie okrelam mianem katoliczki, slub mam cywilny mimo wszyskich wczesniej przyjetych sakrementow bo jak pisalam moi rodzice zadbali o to bym miala chrzest, komunie i bierzmowanie tylko co z tego jak moi rodzice nie chodzili do kosciola dlatego zastanawim sie nad chrztem czy to ma wlasnie sens, a co do wiary to nie zarzucajcie ze nie wierze bo nie jestem ateistka bo jestem wierzaca.

Gość ciekawe.....
tylko w co ty wierzysz

Gość paląca
wierzę w Boga, ale czy to ma oznczac ze mam chodzic co niedziela do kosciola i zgadzac sie z niektórymi poglądami kleru ktore dla mnie są nie do przyjecia?

Gość cytrynkowa pomarańczka
ej clit ja Cie od idiotow nie zamierzam wyzywac wiec wyluzuj, opsss nawiazujac do Twojej wypowiedzi miales racje,zle moce sa wsrod nas :D jestes szataneeeeem łooooooooo :D masz co bys sie zrelaksowal i zawalu czasem nie dostal :D

Gość jakaś wojenka religijna by
się przydała, taka noc św Bartłomieja, krew by się oczyściła. Tyle tej frustracji w narodzie.

Gość duuuoaaaaaaaaaa
Ja np Ochrzczona jestem .Komunie przyjmowałam.Do bierzmowania nie poszłam i nie mam jak na razie zamiaru Po pierwsze w planach nie mam narazie ślubu kościelnego..To dla mojej matki jest ważny ślub kościelny nie dla mnie... Do cywilniaka można iść bez bierzmowania .Jeśli zdecyduję się na Kościelny Ale z decyzji mojej i mego partnera wtedy wezmę bierzmowanie(raczej dam kasę w rękę dla księdza haha) i będę w pełni katoliczką..Pieniądze teraz wszystko robią...A my stajemy się potworami i nie ciągniemy z życia korzyści

Gość 77777777777777777
---> paląca WIERZYĆ to oznacza ZNAĆ zasady wiary, żyć i postępować zgodnie z nimi choćby cały kler, całe duchowieństwo żyło inaczej (nawet źle!) To ty masz wiedzieć co jest dobre i co masz ze swoim życiem zrobić. To ty masz wiedzieć po co Bóg pozwala chodzić ci po świecie, po co cię na ten świat powołał. Nie ksiądz!. Ten może ci w tym pomóc - jeśli zechcesz. Wierzymy nie w Kościół, księży tylko w Boga! Jeśli zachodzi taka potrzeba to nawet ty możesz być lepszym wierzącym niż niejeden duchowny. Nie mam czasu rozwijać tematu.. Dobrego dnia!

Gość 77777777777777777
---> duuuuoooo co za bełkot????!!!!!

Gość ponawiam......
7777 iść się przespać

Gość duuuoaaaaaaaaaa
Czyżby taka wierząca jesteś a nie umiesz poszanować czyjegoś zdania (hahaha) no wiecie co dzisiejsze czasy mnie rozwalają niby wszyscy są tolerancyjni itp... a na tym forum to totalna jadka jest...Ja tu tylko swoją opinię wyraziłam tak jak każdy inny i ich nie osądzam tak jak ty... a z tego co przeczytałam to miałaś już spierdalać z tego forum a nie siedzisz i w krzesło pierdzisz

Gość paląca
jeżeli ktos jest pewien ze zyje zgodnia z przykazaniami i ogólnie z naukami koścola to gratuluje i podziwiam. Ja nie zyje zgodnie zgodnie ze wszystkimi naukami kosciola i nie zamierzam bo pewnych pogladow nie akceptuje i nie bede wcielac ich w swoje zycie.

Gość owieczkarejestrowa
Palaca odpusc. Nie przegadasz inkwizytora 777 ktory lepiej wie jak nalezy wierzyc. Inkwizytorom takim jak 777 polecam przemyslenie czym kosciolowi grozi urawnilowka i przymus w takich sprawach. Wczesniej czy pozniej nawet biedacy z 3 swiata zmadrzeja i co zostanie ? Puste liczby takich jak ja owieczek rejestrowanych szantazem wobec dzieci.

No i dobrze w końcu masz tak samo prawo nie ochrzcić dziecka jak katolicy mają prawo je ochrzcić albo żydzi obrzezać Jak będzie chciało to się samo, świadomie, w przyszłości ochrzci i przynajmniej wtedy zostanie świadomym praktykującym katolikiem

Gość bycza krowa
Moje dzierlatki również nie ochrzczone i co gorsza całkiem dobrze się trzymają.

Gość 77777777777777777
---> ponawiam cywilizowani ludzie śpią w nocy.... ---> duuuoaaaaa "poszanować" można "czyjeś zdanie" jeśli trzyma się kupy...ja mogę je jedynie łaskawie znieść, bo na nic więcej nie zasługuje... ...gdy zaś chodzi o tolerancję, to jeśli znasz znaczenie tego słowa powinnaś wiedzieć, że jest to znoszenie cudzej odmienności, także w zakresie jego poglądów - jeśli oczywiście potrafi je sformułować i wyartykułować, a nie wybełkotać. Tolerancja nie jest obowiązkowa, ja jestem umiarkowanie - w granicach rozsądnej percepcji, w ŻADNYM WYPADKU nie jestem w zakresie głupoty, ignorancji, prostactwa jakie prezentujesz ty zwłaszcza w tolerancyjnym sformułowaniu zakończenia postu z 9.55. Tolerancja to nie to samo to akceptacja... ---> paląca to jak żyjesz i co akceptujesz to twój problem ---> owieczkarejestrowa bardzo ci współczuję ograniczonych poglądów tudzież braku własnego zdania i konsekwencji O jakiej "urawniłowce i przymusie" raczysz się wypowiadać - chyba rzeczywiście Ursynów to nie Warszawa...Masz pecha trafiłaś na wyjątkowego katechetę, czy to twój jedyny kontakt z tą grupą społeczną, że tak uogólniasz? ---> Brzydki, niski, beznadziejny, bycza krowa wasze poglądy są trochę takie jak....wasze nicki..."co gorsza dobrze się trzymają"....hm inteligentnie powiedziane..:(

Gość paląca
777 a Ty zyjesz zgodnie z przykazaniami i naukami kosciola? Bo jesli nie to z Ciebie tez zaden katolik.