Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość symbiolac

ktoś podawał dziecku symbiolac?

Polecane posty

Gość symbiolac

mi zalecił dziś lekarz dermatolog w profilaktyce alergii pokarmowej (dziecko zagrożone ponieważ ja mam silna alergie i azs) dziecko ma 3 i pol miesiaca. czy ktos to podawał?

Gość symbiolac
nikt?

Gość Cala Polska czyta dzieciom
Ja podawalam Dicoflor

Ja podaję Acidolac albo Lacidofil. Ważne żeby to był probiotyk nie hodowany na mleku krowim. Może trafiłaś na dobrego lekarza, bo mało który mówi o tym że probiotyki są tak ważne u dzieci zagrożonych alergią/alergicznych, a szkoda.

Dziewczyny, moje dziecko jest zagrożone alergią, bo ja jestem silną alergiczką - z resztą Mała reaguje skórnie już na kilka produktów. Niestety nikt mi nic nie mówił o probiotykach - jak często je podajecie, w jakiej ilości i od jakiego wieku?

ngLka --> Ja nie podawałam od początku, ale małą karmiłam przez bite 6 miesięcy tylko i wyłącznie piersią a niby to najlepsza profilaktyka. Teraz mała ma prawie 9,5 m-ca i probiotyk daję jej od półtora mn.w. - jeden raz dziennie. Poza tym ważna jest dieta hypoalergiczna dla dziecka, no i dla mamy jeśli karmi. Moja córka ma stwierdzone azs, na "szczęście" nie super duże, ale jednak. DO tego prawdopodobnie skazę białkową. Nie mam pewności, ale dietę trzymamy.

Gość symbiolac
to faktycznie dobry lekarz - dermatolog, alergolog i jeszcze pare innych specjalizacji i wszechstronne zainteresowania m:) prowadzi mnie i moja mame - obie z silna alergia i asz. powiedzial ze symbiolac to najlepszy probiotyk i ze jak najszybciej mam sobie zamówić i podawac ma łemu. jak bede miala to moge napisac jak sie podaje

a jeśli córka ma 6 mcy, nadal karmię piersią i zamierzam karmić, to jest sens podawać probiotyk?może włąśnie dlatego nikt mi go nie zalecił?

o diete się nie martwię bo trzymałam restrykcyjną 3 pierwsze miesiące po porodzie, potem zaczęłam sobie powoli wprowadzać z dobrym efektem, teraz jem wszystko prócz tego, co mnie uczula i jest git

Autorko --> To super trafiłaś, o takiego dobrego lekarza trudno. Jakby przypadkiem był z Łodzi, albo z Trójmiasta, to podziel się namiarami ;) ngLka --> Ja też nadal karmię piersią. na moje oko, to po 6-tym miesiącu, kiedy zaczynasz wprowadzać inne pokarmy, to możesz zacząć probiotyk. Tak sobie kombinuję. Gdybym miała te informacje co teraz, to właśnie wtedy bym już zaczęła podawać.

Jeden dziennie. mam w planie dawać przez jakieś 3 miesiące bez przerwy, a potem zobaczymy. Na razie widz że już pomaga na aktualne zmiany alergiczne.

dziekuje :)skonsultuje to wszystko ze "swoja" pediatra

Gość symbiolac
cyna - niestety, ale lekarz jest z torunia, wiec chyba za daleko dla ciebie :) mysle ze jak karmicie piersia to w zupelnosci wystarczy w momencie wprowadzania stałych pokarmów - ja do 2 miesiaca karmilam moim mlekiem, teraz synek jest na sztucznym