Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

złośnica77

mdłości poranne

Polecane posty

Pomocy. jestem w 4 tygodniu ciąży i zaczęły się mdłości. Przy pierwszej ciąży nie odczuwałam ich prawie wcale, a teraz nie mogę sobie z nimi poradzić. Póki coś jem, piję jakoś funkcjonuję. Mija parę minut i zaczyna się z powrotem.

Gość Eliza82
Mnie pomagał imbir. Wąchałam kawałek imbiru, albo ścierałam na tarce i zaparzałam i potem piłam wywar, albo też żułam cieniutki plasterek. Imbir jest bardzo ostry ale mnie pomagał. Herbatniki też mi pomagały. Trzymaj się!

Serdeczne dzięki za informację. Muszę wysłać męża do sklepu. Jak długo trzymały Cię mdłości? Ja mam je dopiero 3 dni a już wyprowadzają mnie z równowagi.

Gość ewela1777
migdaly. wiem co to znaczy:( straszna sprawa i przeszly w 14 tygodniu ma nadzieje ze ciebie opusci wczesniej czego ci zycze. Kup sobie migdaly a z rana w lozku jedz krakersy albo sucharki. nie jedz za duzo kwasnego

Gość Eliza82
W sumie to przy pierwszej ciąży odczuwałam je jakieś półtora miesiąca. I tylko nazywają się poranne, niestety było mi niedobrze o dowolnej porze dnia. W drugiej ciąży żadnych mdłości nie było, za to nie mogłam dotykać surowego mięsa, a jego zapach tak mnie odrzucał, że mąż przez jakiś czas gotował mięso sam, albo zadowalał się pierogami, na które ja miałam apetyt non stop :) Ale z mdłościami jest różnie, niektóre dziewczyny mają je dłuuugo. Staraj się pić dużo wody, żeby się nie odwodnić, i idź do lekarza prowadzącego. Są łagodne leki antywymiotne, które nie zaszkodzą dziecku.

Gość hgfhgfj
Ja miałam mdłości ale wieczorne i nic na nie nie pomagało i trwały tak do 12 tyg. Życzę zdrówka

Gość ewela1777
zadnych lekow wyiotnych, natura wie co robi nie skrzywdzi nas widocznie tak musi wygladac ciaza, a moze nasz organizm nie toleruje akurat tego co zjadlysmy i kaze nam to zwymiotowac. Dasz rade

mnie sie zaczely w 5-6 tygodniu same mdlosci, po tygodniu samych mdlosci doszly wymioty, poczatkowo kilka razy dziennie, potem przez 3 tygodnie kilkanascie razy dziennie, teraz znowu kilka razy dziennie. Koncze juz 15 tydzien. Fakt, sa slabsze ale to tez zalezy od dnia. Dzis np od rana znowu wisze na kiblu. Mnie nic nie pomaga, biore czopki na wymioty ale one chyba tez nie pomagaja. Najlepiej mi jak spie. Wtedy ich nie odczuwam. Ewentualnie dobry jest banan i herbatniki ale wszystko po malu ;)

Podniosłyście mnie na duchu dziewczyny :) Ta ciąża była bardzo wyczekiwana. Po roku prób wreszcie się udało, więc nie chcę niczego zepsuć. Mąż śmieje się ze mnie, że za pomocą mdłości chce go zmusić do przejęcia części obowiązków. U mnie na razie wymiotów nie ma, ale samo wejście do kuchni, zapach kawy, mięsa............Tragedia. A mam jedną kuchnię z teściową, więc ona gotuje a zapachy idą w górę do mnie....

ja gdzies wyczytalam, ze nim wstaniesz z lozka powinnas cos zjesc. Kawalek suchara czy banana wiec zawsze wieczorem cos kladlam na stoiliku. Pomagalo :D Migdaly, imbir i inne mi nie pomogly. Po okolo 14 tyg minelo bezpowrotnie :)

15 minut temu zjadłam kawałek gorzkiej czekolady. Dziewczyny pomogło !!!!! Jeszcze herbata imbirowa i może się okaże, że znalazłam sposób na swoje mdłości :)