Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nattka2

Jak sie zabezpieczac w stalym zwiazku bez tabletek ANTY???

Polecane posty

Gość Kocyk
Dla mnie tak. Podwiazanie jajowodow na pewno ma wiele skutkow ubocznych i konsekwencji zdrowotnych. Nie ma.To jest świetna opcja, która śni mi się po nocach,no ale w PL nierealne,a nawet za granicą trzeba spełnic okreslone warunki,żeby sie wysterylizować. po to nam antura dała cykl, zeby z tego korzystać. Kobietka z mojej rodziny,wywodząca się z części mega ortodoksyjnej, radośnie stosuje metody naturalne.Bilans jest taki:ona nie pracuję,mąż zarabia 1000 zł,mają 6 dzieci Zajść można nawet w pseudo bezpiecznym czasie miesiączki więc o czym my mówimy.

Gość dziewczyny owulacja trwa
demonizujecie swój cykl :) ale oczywiście jest tyle możliwości, że każdy wybierze coś dla siebie Chyba ze nie wybiera nic i ma 6 dzieci z wpadek

Gość nattka2
Hehehehe, najlepsza metoda SZKLANKA WODY ZAMIAST To jest dopiero drastyczna metoda:D

Gość olga1005
Myślę, że osoby które nie chcą mieć dzieci powinny bardziej się zabezpieczać niż tylko prezerwatywą. Żadne zabezpieczenie nie daje 100 % pewności, ale prezerwatywa jeszcze mniej.

Gość Kocyk
Chyba ze nie wybiera nic i ma 6 dzieci z wpadek :P Nie nic,nie nic,bo napisałam,że owa pani stosuje polecane i tu METODY NATURALNE :D Obserwacja sluzu,temperatury i cokolwiek jeszcze tam istnieje.Może po 7 dzieckuzrezygnuje z radosnych nauk kościoła i wejdzie na drogę tabletek i prezerwatyw :P

Gość Kocyk
Żadne zabezpieczenie nie daje 100 % pewności, ale prezerwatywa jeszcze mniej. Nie zgadzam się.Co prawda prezerwatywa ma mniejszy wskaźnik skuteczności niż tabletki,ale wiaże się to głównie z tym,że kiedy dzieciaki rozpoczynają współzycie to choćby chciały-nie umieją się gumą do końca posługiwać ;) Mi przez 7 lat prezerwatywa pękła jeden jedyny raz i nie ot tak,sama z siebie,tylko po ugryzieniu(co mi do głowy strzeliło :D)

Ja też nie biorę pod uwagę możliwości wpadki i prezerwatywa nie dałaby mi takiego komfortu jak tabletki anty.

Gość rany ja nie mówię o metodach
naturalnych tylko - ale o łączeniu obserwacji organizmu i gumkach niczego sobie nie odmawiamy kochamy się prawie codziennie, czasem częsciej :) ale fakt - jesteśmy małżeństwem, więc kolejne dziecko nie będzie tragedią zyciową z byle kim

Gość rany ja nie mówię o metodach
najważneijszy jest komfort psychiczny Jeśli odczuwać spokój jedząc tabletki anty - ok Jeśli spokój daje Wam zapas gumek - też ok B oseks ma być przyjemny

Gość olga1005
Kocyk nie tylko dzieciom pęka prezerwatywa, ale także dorosłym ludziom. Nam nigdy nie pękła. Natomiast znajomym nie pękła, ani nic się z nią nie stało, a jednak mają ślicznego synka.

Gość nerwuskinka
mi pękła. ale usłyszałam i wyjęłam z siebie :) na szczęście wytrysku nie było ;)

Gość Kocyk
Mówiąc dzieciaki miałam akurat na mysli osoby,które rozpoczynaja dopiero współzycie ;) Sama miałam 13 lat jak zaczełam i najchętniej tą prezerwatywe do środka bym sobie wtedy włożyła :P Tak czy siak-faktycznie,przyczyny wpadki w gumie moga być różne,ale zazwyczaj wina leży po stronie uzywających.Chociażby sucha pochwa,przechowywanie w nieodpowiednim miejscu czy używanie wazeliny jaki lubrykantu.

Gość olga1005
A także mogą być uszkodzenia fabryczne.

Gość nattka2
Jestesmy dorosli i gumkami poslugiwac sie potrafimy;) Jak gumka peknie, to mam w domu Postinor, takze ciazy nie bedzie.

Gość olga1005
Dlatego uważam, że człowiek rozpoczynający współżycie powinien liczyć się z ewentualną ciążą i ponieść konsekwencje.

Gość nattka2
Katis, tabletki daja komfort psychiczny, ale tak naprawde kobiety nie zdaja sobie sprawy jak wplywaja one na organizm i rownowage hormonalna(lekarze czasami tez nie).

Gość Kocyk
A także mogą być uszkodzenia fabryczne. Nooo,ale to naprawdę mało prawdopodobne. ponieść konsekwencje. Konsekwencją to może być jedynka dostana w szkole.Dziecko-konsekwencja miałoby raczej marny zywot.

Gość Katrin.84
seks w gumce to nie jest przyjemność, dużo lepiej jest bez gumki.

Gość olga1005
"Dziecko-konsekwencja miałoby raczej marny zywot. Konsekwencja czyli urodzenie i wychowanie. Oczywiście zawsze można oddać jeżeli ktoś nie chce dzieci. Więc nie rozumiem dlaczego twierdzisz, że marny żywot ?

Gość zuzia82
To kobiety czują różnice z gumką lub bez ? Jaka jest różnica w przyjemności, jakieś inne doznania ?

Gość Katrin.84
faceci też odczuwają róznice

Gość Kocyk
Więc nie rozumiem dlaczego twierdzisz, że marny żywot ? Bo ilość adoptowanych dzieci nie jest taka sama jak ilość porzucanych. Ale nie wypowiadam się,to dla mnie obce tematy. Jaka jest różnica w przyjemności, jakieś inne doznania ? Jak dla mnie nie.Jedyna różnica dla mnie była taka,że kiedy chłopak raz spuścił się we mnie bez prezerwatywy to skończyło się prawie wymiotami z mojej strony,ups :D

Gość Katrin.84
w gumce ni e ma takich doznań, a bez o wiele większe

Gość zuzia82
No rozumiem, że facet czuje różnice, choć nie zawsze bo jak jest naprawdę cienka prezerwatywa to jest porównywalnie jakby jej nie było. Ale kobiety nie czują różnicy, bo niby jak się objawia ta różnica ? Chyba po prostu mają jakieś inne nastawienie psychiczne.

Gość Katrin.84
to chyba jak kto lubi, ja wole bez bo mam wtedy jakies odczucia a tak nie czuje nic.

Gość Kocyk
w gumce ni e ma takich doznań, a bez o wiele większe Ale opisz może konkretnie,bo ja np nie czuje żadnej różnicy i na chłopski rozum taka różnica w odczuciach kobiety raczej nie powinna istnieć.

Gość zuzia82
Wymiotami ?