Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

edycia86r

e coli- escherichia coli

Polecane posty

witam moja córka ma 7tyg i wykryto u niej tą właśnie bakterie, jak miała miesiąc dawaliśmy jej nifuroksazyd 3 x 2,5ml i myślałam że ta bakteria sobie poszła ale zrobiłamposiew kału i znowu to paskudztwo jest : (( czy któras z mam miała taki problem z takim małym dzieckiem??? bo jak ten nifuroksazyd nie pomógł to nie wiem czy można podać jej jakiś inny antybiotyk bo ona jest za mała. do lekarza idziemy jutro ale może któraś z mam sie wypowie??? pozdrawiam Edyta

Gość fgggstre
moja corka miala ostanio ta bektarie ale w moczu....

no właśnie w tym problem że często na forum pojawia się w moczu ale ja jej nie badałam moczu, musze zbadać. wiem że w moczu gorzej jest niż w kale :(

pisalas wczesniej ze idziecie do lekarza, no i jak tam? co powiedzial? bo E. coli nalezy do bakterii kolonizujacych naturalnie przewod pokarmowy, tylko niektore jej szczepy sa chorobotworcze zreszta poczytaj tutaj http://pl.wikipedia.org/wiki/Pa%C5%82eczka_okr%C4%99%C5%BCnicy

lionne miałam iść do lekarza ale okazało sie ze dopiero w piatek moge, wiem że może to pojawić sie normalnie ale nie mam pojęcia jaki to szczep :( i wiem od lekarza że jeżeli nie ma żadnych objawów to nie powinno sie tego leczyć, natomiast drugi lekarz twierdzi żeby sie nie zbliżać do małych dzieci bo to jest zaraźliwe i trzeba leczyć. sama nie wiem. u nas objawy są: biegunka wcześniej zielona teraz troche bardziej żółta, nie wiem czy to są ulewania czy też wymioty ale mimo tego że sie jej odbije to dużo potem ulewa nawet 2-3 godz po jedzeniu i boli ja brzuszek takie jakby surcze. dawaliśmy przez 7 dni nifuroksazyd to brzuszek jej nie bolał to myśle że to przez bakterie. dzieki za link ja już po necie wyczytałam wszystko tylko chciałam wiedzieć czy ktoś był w takiej sytuacji