Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DOŻYNKA

co by tu dzisiaj ugotowac?brak pomysłów!mięso odpada!

Polecane posty

Gość DOŻYNKA

jestem w ciazy i jak widze zywe mieso a to padam ze smrodu wiec wolalabym zebyscie mi podali jakis bezmiesy dobry przepis albo pomysl na obiadek!

Gość eeeeeeeeeee
- kopytka - naleśniki - spaghetti - lazania b/ miesa z jarzynkami - kluski ze śliwkami - krokiery b/ miesne

ugotuj makaron rurki (te ścięte na skos i puste w środku), na patelni podsmaż pieczarki, dopraw solą i pieprzem, potem wlej na patelnię rozrobiony sos śmietanowo serowy (ten z proszku, nie pamiętam nazwy). Mieszając poczekaj aż zgęstnieje. Na koniec wrzuć na patelnię ten makaron i wymieszaj, albo jak wolisz polej sobie go sosem. Mam nadzieję że przyda się komuś ten przepis- danie jest proste i szybkie w przygotowaniu. Pozdrawiam i życzę smacznego :)

Gość DOŻYNKA
moze wyprobuje!zobacze inne propozycje!umiem i lubie gotowac ale wypalilam sie poprostu nie mam pomysłów w ogole!

Gość a może rybka
kup pstrągi patroszone -umyj dobrze, w środku posyp troszkę wegetą, daj troszkę posiekanej zielonej pietruszki, koperku, posiekanego czosnku, łyżeczkę masła, z wierzchu posyp ryby solą, zawiń w folię aluminiową i do piekarnika - pychota!

Gość Yaris21
Do Julk Mogłabyś mi napisać, o jaki dokłądnie sos chodzi?? W proszku czy w słoiczku? I jakiej firmy? Mam ochotę dzis przyrządzić twoje danie, bo nie mam pomysłu na obiad. Pozdrawiam

Gość -----uuuuuuu-
DOŻYNKA - ty jesz mieso, ktore jeszcze zyje????!!!

Gość ziemniaki
w mundurkach i śledź z beki

Yaris21 chodzi mi o sos taki w proszku z torebki, do rozmieszania z wodą. Nie pamiętam firmy, ale w wiekszości sklepów powinni go mieć.

Gość kasia pytasiaa
kotlety z jajek jajka ugotować na twardo, ok. 5 sztuk, jak wystygną ugnieść widelcem, dodać starty ser żółty, posiekaną natke pietruszki, wbić jedno surowe jajo, dodać odrobine bułki tatrej, sól, pieprz, wymieszać, formować kotleciki, obtoczyć w bułce i smażyć na złoto.

Gość jesli podpisalas umowe
jajo w sosie musztardowym badz chrzanowym plus ziemniaczki purreeeeeee

to może makaron z papryką w sosie serowym: - makaron rurki - razowy (pełne ziarno Lubella) - jedna duża zielona papryka - rama do gotowania (buteleczka) - 6 plasterków żółtego sera (zwyczajny) - 6 plasterków sera wędzonego (żółty) - mała cebulka wykonanie: cebulkę pokroić w drobną kostę i podsmażyć, po chwili dołożyć paprykę pokrojoną w paski lub kostkę, smażyć ok. 2 minut (można dłużej jak wolisz bardziej miękką paprykę), zalać śmietaną (rama), dołożyć ser (oba) pokrojony w kostkę, trzymać na małym ogniu aż ser się rozpuści, doprawić odrobinką soli i pieprzu. Ugotowany wcześniej makaron polać sosem. Pychotka :)