Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemiczek...

Problem z chrzestnym.................................

Polecane posty

Gość problemiczek...

Nie wiemy, kogo poprosic na chrzestnego dla drugiego dziecka :-( Z kobietami nie ma problemu w sumie, ale z facetami tak. Bo nie chcemy kogos z rodziny, kto mieszka daleko, a w miejscu zamieszkania, to jest tylko moj kuzyn, ktory jest juz po 40, wiec chyba za stary :-O A moze kolege poprosic??? Doradzcie, prosze...

Gość problemiczek...
Tylko jeden?????????????

Gość jeśli to dobry kolega
to nie widzę problemu, przecież chrzestnym nie musi być nikt z rodziny

tak teraz moze byc tylko jeden . idz i sie zapytaj u waszego ksiedza. moja znajoma jest teologiem i mi mowila

Gość no cóż ...
matką chrzestną córki jest moja przyjaciółka. Mamy "deficyt" w rodzinie kobiet, które mogłyby być matkami chrzestnymi - brat kawaler, drugi brat ma tylko cywilny ślub, więc ani on, ani bratowa nie mogą być chrzestnymi, żona szwagra też z pewnych względów odpada. Ja mam samych kuzynów, którzy mieszkają bardzo daleko, tylko 3 z nich ma żony, ale mieszkają zagranicą. Jedynie mąż ma kuzynkę, ale ta z kolei mieszka 250 km od nas

Gość bukaaa bardzo madrze napisalas
brat kawaler nie moze byc chrzestna :-P

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvvvv
Przyjaciela może jakiegoś. Z drugiej strony czy nie mogą być to dwie kobiety?

Gość lilife
a czemu kawaler nie moze...czy panna tez nie? u mojej corki chrzestan jest panna a chrzestnym rozwodnik, zyjacy w nieformalnym zwiazku....i jest ok...

Gość allegro to lubie
Co ma piernik do wiatraka...a ślub cywilny ?Znajdz mi przepisy które nie pozwola na to?A kawaler?No proszę...mój brat był kawalerem zostając ojcem chrzestnym mojego syna...

O tym, że rozwodnik czy majacy tylko ślub cywilny nie może być chrzestnym to słyszałam, ale kawaler????

Gość vods
jej chodziło o matkę chrzestną! Brat jest kawalerem czyli nie ma żony-kobiety, która mogłaby zostać chrzestną jej dziecka

Gość jaki problem....
chrzestna moich dzieci byli rodzice ;)

może być również dwóch chrzestnych czyli facetów moja sasiadka ma dla dziecka swojego brata i szwagra mozesz wziac rowniez jakas bardzo dobra koezanke

myśle ze kolega/znajomy... jak najbardziej moze być chrzestnym..., straszy kuzyn też jak najbardziej.... o jednym rodzcu chrzestnym nie słyszałam... ale co zrobic jak mąż chce na chrzestną swoją siostre, której ja nie trawie .....?????

Gość z tym kawalerem to dobre
:))) Ja bylam chrzestna juz w wieku 19 lat i jakos mezatka nie bylam :) Nie jest grzechem byc panna, albo kawalerem. Wiec spoko, moze byc :)

Gość tinturintu
czytajcie dokladnie a nie co drugi wpis.. NIE MOZE BYC CHRZESTNĄ KAWALER!

Gość no cóż ...
sprecyzuję - chrzestnym był szwagier, a nie miałam kogo zrobić MATKĄ CHRZESTNA. Kawaler jak najbardziej może być chrzestnym , ale nie może być matką chrzestną ;) potrzebowałam KOBIETY :D he he he :) natomiast moja bratowa nie mogła być chrzestną, bo ma z bratem tylko ślub cywilny. W oczach kościoła żyją w grzechu, dlatego ksiądz z ich parafii nie wystawi im zaświadczenia potwierdzajcego możliwość bycia chrzestnym, tak stanowi prawo kanoniczne i na to wpływu się nie ma

Gość co wy tu wypisujecie
przecież autorka szuka chrzestnego, nie chrzestnej! i to ona się pyta, czy ten kuzyn może być chrzestnym? a od kiedy to jest granica wieku??? gorzej, gdybyś brała babcie albo dziadka, a wiek 40 za stary????