Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem wariatka

Chyba musze sie rozwiesc, bo nie chce wciaz widywac sie z tesciami.....

Polecane posty

Gość jestem wariatka

Pewnie mnie zaraz zjedziecie, ale trudno.... chetnie poczytam wasze opinie..... Od kilku lat jestesmy malzenstwem, mamy 2-letnie dziecki, jestem w 5 tygodniu drugiej ciazy. Jest mi ciagle niedobrze, mam mdlosci i wymioty. Na razie nikomu nie mowilismy o drugim dziecku, chcemy dopiero po usg. W moim zyciu problemem byla, jest i bedzie T E s C i O w A.... Osoba despotyczna, wtracalska, dyktatorska, na dodatek infantylna, zachowujaca sie jak nastolatka :-O Byla u nas niecale 2 tygodnie temu, wczoraj maz mowi, ze mamy zaproszenie na niedziele. W sobote beda u nas goscie, w niedziele chcialam odpoczac, spedzic ten czas z mezem i dzieckiem... Poza tym nie dam rady ujechac 20 km samochodem, bo z 5 razy pawia puszcze. No to maz na to, ze wezmie dziecko i pojedzie sam. A ja nie chce sie na to zgodzic, bo nie ufam tej babie, nie chce by dziecko bez mojej obecnosci sie z nia kontaktowalo, na razie, poki jest male. jest tam kot, ktorego ona ubostwia i traktuje jak corke, a ja sie boje, ze moze zrobic dziecku krzywde, bo to jest takie agresywne zwierze, nieznoszace obcych. Maz mowi, ze dziecko bedzie z nim, ale prawda jest taka, ze on ma gowno do gadania przy mamusce. Dziecko pytane, mowi, ze nie chce tam jechac. Maz mowi, ze chce by maly mial kontakt z jego rodzicami i pojedzie z nim. Ale przeciez ma kontakt. Co ze mna i moimi planami spokojnej rodzinnej niedzieli??? Czy tesciowa ma prawo narzucac sie ze swoja osoba tak czesto??? Mam wrazenie, ze moje dziecko traktuje jak maskotke i kaprys jej musi byc spelniony - chce sie pobawic, nie ma przebacz... Mysle o rozwodzie......

Gość ddddddddddd....
chyba za mało wiem o tobie i twojej sytuacji żeby sie wypowiadać.Z tego co tutaj napisałaś to jesteś wariatka:o

Gość nie zgodzilabym sie
na wyjazd męża z dzieckiem teraz wy jestescie rodziną.

Gość ddddddddddd....
prawda jest taka,że nie chcesz tam jechać a nie dlatego ,że nie przejedziesz 20km:D a druga prawda,że babci nie zależy na kontakcie z tobą tylko wnukiem ja do teściów też raczej nie jeżdżę,ale często w niedziele kidy zjemy juz obiad wysyłam męża i dziecko na 2 godz do babcie.Ja odpoczywam sobie po obiedzie a babcia sie cieszy.Wracają i spędzamy reszte niedzieli razem pewnie teściowa zalazła ci za skórę ni jeden raz stad twoja niechęć,ale nie izoluj dziecka od babci jeśli ona chce z nim kontaktu.Nie wiesz jak to jest przykro kiedy dziadkowie mają wnuka w dupie Wtedy dopiero człowiek ma żal:(

Gość ffdfdffds
oim zdaniem trochę przeginasz. Dziecko nie chce tam chodzic byc moze dlatego, że ty się z niechęcia wyrazasz o wizytach tam i o dziadkach. Pomysl, czy nie byłabys zła, gdyby twój mąż powiedział, ze nie możesz pojechac do mamy z dzieckiem, tylko sama, bo on twojej mamie nie ufa i nie chce, zeby dziecko sie z nia kontaktowało bez niego. Tesciowa nie czyta w myslach i nie wie, ze macie gosci w sobotę. Jak nie chcesz jechac, a do tego masz swoje ciażowe humorki i chcesz z mężem polezeć przed telewizorem, to powiedz, niech zadzwoni do mamy i powie, że jednak nie przyjedziecie, bo w sobote macie gosci i w niedzielę chcecie odpocząć. Skoro wczoraj was zaprosili, to muszą liczyc sie z tym, ze macie juz inne plany. Jak mąż zapomniał - trudno, ale odwołac zawsze można. Nic sie nie stanie. Jak nie chcesz zostac sama, to o tym jasno mężowi powiedz. Że zrobił ci dziecko i teraz masz ciażowe nastroje i chcesz z nim spedzic niedzielę w domu, a nie sama

Gość ddddddddddd....
a poza wszystkim to ja wiem czy widywanie wnuka 2 razy w m-cu to tak często??????????????dla mnie to raczej rzadko

Zdecydowanie, rozwiedź się. I koniecznie z wnioskiem o to , by dzieci zostały z twoim mężem... Twój nick mówi sam za siebie... Totalne wariactwo...

Gość ffdfdffds
Ja myślę, ze ty masz nie tyle problem z teściową, ile z jej synkiem. Że się mamusi nigdy nie postawi, ze jak mamusia gwizdnie, to on juz stoi na bacznosć i was chce targac, a jak ty nie chcesz, to cie zostawi samą, zamiast zostawic samą mamusie. Czujesz się odstawiona na drugą pozycję. Moim zdaniem nie trzeba sie od razu rozwodzic, na początek porozmawiaj szczerze z mężem, co cie wkurza i czego nie zamierzasz tolerować

Gość oxy
wariatko kochana - nie jestem sama :) Takich co mają problemy z teściową jest duuużo więcej - ale jakoś nie widzę powodu, żeby sie przez to rozwodzić - nie za nią za maż wychodziłaś. Po drugie pamiętaj, że teraz, na początku ciąży targają Tobą różne hormony i nie czas na złe myśli i chęć zmieniania swojego świata - teraz potrzeba Ci spokoju i miłości, Dziewczyny mają rację - wyślij męża samego z dzieckiem, babcia się nacieszy, zrób sobie pyszną herbatę, włącz dobry film i spędź miło czas. ...ostatio tak właśnie robię - ukochany do mamusi na obiadek a ja pełen relaks :) My oboje jesteśmy szczęśliwi - teściowa się wkurza, że nie przychodzę, ale przecież....nie zmusi kobiety w ciąży:) A ja omijam wszystkie docinki, zmuszanie do jedzenia, komentarze, że chodzę w szpilkach itp.:)

Gość ddddddddddd....
fdfddfdfd---ale postaw się też w jego sytuacji.Co byś powiedziała żonie kóra na każdą wzmianke o wizycie babci czy u babci wydyma usta i strzela focha?przecież to jego matka,jego dom rodzinny.Chyba nie dziwne,że chce mieć z nimi kontakt?

jestem wariatka a ja ciebie rozumiem:):):):):) niestety moja tesciowa tez jest straszna wtracalska i dopuki nie dopnie swego to bedzie zrzedzic ... ja narazie z nimi mieszkam:(:( i nie moge sie doczekac jak sie wyprowadzimy bo juz tutaj wariuje. ale pozniej to zobaczy mnie raz na jakis czas. bo musze odpoczac od niej psychicznie::P:P:P:P:P

Gość ffdfdffds
dddddddddd- toc przecież napisałam w pierwszej wypowiedzi, ze trochę przesadza, przeczytaj

Gość ddddddddddd....
no wiem wiem:) tak tylko sobie o tym mężu pomysłałam

Gość oxy
ddddddddddd.... - ale nie z teściową sie związała, nie za nią wyszła - i nie ma obowiązku tam jeździć. Oczywiście zgadzam się, że nie powinna zabraniać wnukowi kontaktu z dziadkami. A to, że autorka strzla focha zamiast załatwić to inaczej,sprytniej z mężem to jak dla mnie znaczy, że jeszcze ma trochę do nadrobienia w dziedzinie bycia żoną i kobieta ;)

Gość fwefwef
Hmmm... Jakoś nie ufam osobom które boją się domowych kotów i uczą dziecko takich lęków. Spodziewam się po takiej osobie tak irracjonalnych skojarzeń i zachowań że nie wierzę w efekcie w ani jedno słowo. Dodam jednak swoją opinię: skoro masz niedzielę wolną, autorko tematu, a mąż i dziedkowie będą z dzieckiem, to spędź ten dzien zupełnie sama i wyłącznie dla własnej przyjemności. (Może trochę wyluzujesz i zyskasz przydatnego dystansu do siebie i innych). P.S. Może teściowa cię wkurza, bo jest... podobna do ciebie np w tym wspomnianym infantylizmie?

Gość
no chyba babcia nie zrobiłaby krzywdy wnukowi prawda? ale z drugiej strony to z tesciowa nie wygrasz NIGDY!!!

Gość agnieszkaaaa
Skoro dziecko nie chce jechac to niech mąz pojedzie sam

Gość oxy
Halo - przecież wszystkie wiemy, że w takich sprawach trzeba trochę sprytu i trochę dyplomacji i można to ładnie załatwić - i chyba na te emocje na wpływ to, że nasza autorka jest na początku ciąży!!!

Gość ffdfdffds
Ja też przyznam, że dużo mi powiedziałop to zdanie o kocie. Nie znam żadnego kota, który by sie rzucał na ludzi i chciał ich skrzywdzic. Znam za to koty, które nie lubią, żeby obcy je dotykali, wiec idą sobie w swój kacik i stamtad obserwuja. Jak sie do nich podejdzie i koniecznie chce go zmuszac do zabawy - to tK, MOZE DRAPNĄĆ. Rodzice powinni uczyc swoje dzieci, jak poste;pować ze zwierzetami. Że to nie pluszowe zabawki

Gość ddddddddddd....
ja tam wolę 2 razy w miesiącu wysłać m z dzieckiem na 2 godz do babci i mam z głowy.Wszyscy są zadowoleni.Ja nie muszę jechać a babcia mnie nie nawiedza.Ma wnuczkę i jest szczęśliwa.A ja choćby nie wiem jak mi za skórę zalazła nigdy nic złego o niej przy dziecku nie powiedziałam

Gość ale babsko
to po coś wychodzila za mąż, chyba po to aby nie zostać panna jak nie umiesz sobie poradzić z teściowa. wystarczy powiedzieć teściowej o co ci chodzi, ja jakbym maila mieć taka synowa i się domyślać o co jej chodzi to chromoliłabym taka synową. Wystarczy jak życie da popalić to jeszcze zastanawia się nad fochami synowej. O nie.

Gość atyszczepionkowa
ja to mam szczęście, teściowa się nie wtrąca, nie interesuje i ma nas w dupie, jak sami nie przyjdziemy raz na 3 miesiące to nawet by nie zadzwoniła :o Wybrała sobie innego synusia i baaaaaaaardzo dobrze, bo on ma ją w dupie a ona za nim lata :D to jest porażka ;)

Nie chcesz-nie jedź! Ale zachowujesz się jak wariatka wspominając o rozwodzie .A już szczególnie jak robisz zakazy mężowi. Dziecko jedzie z ojcem więc co Ty wyprawiasz? Mało tego wydaje mi się że dziecko jest chyba negatywnie nastawione na babcie skoro 2 letnie dziecko broni się przed wyjazdem! Sorry ale od kiedy takie dziecko decyduje czy ma jechać czy nie? :P

sory ale ja z opisu nie widze zeby twoja tesciowa byla wariatka..predzej ty ..... co w tymd ziwnego ze babcia cce miec kontakt z wnukiem?

Gość 666sex666
Ja Cię rozumiem. Ale tu trzeba taktu i kobiecych sztuczek. Mówisz że przyjdą znajomi, na imprezkę. Będzie jakiś alkohol ?? Jak tak, to powiesz mężowi że nie pije skoro ma na następny dzień jechać autem z dzieckiem do teściowej. Ciekawe czy dla mamusi się poświęci i zrezygnuje z alkoholu. Albo wersja 2. Dopilnujesz by miał mega kaca na 2 dzień. Też nie pojedzie. Bo też mu dziecka nie dasz i nie pozwolisz prowadzić.

Gość jestem wariatka
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi. Pragne tylko wyjasnic, ze: nie boje sie kotow i nie przenosze lekow na dziecko.... Sama wychowalam sie ze stadem psow, kotow, chomikow i tym podobnych pupilow, dzieci tez beda mialy zwierzaki w domu. Ten konkretny kot jest po prostu agresywny, stary, wynianczony, nie cierpi gosci i juz nie raz pokazal, ze potrafi zaatakowac. Nie chce, by ofiara ataku padlo moje dziecko. A tesciowej w tej kwestii nie ufam, bo ma pierdzielca na punkcie tego stworzenia. Kiedys maz idac szybko przez przedpokoj potknal sie na sliskiej podlodze i przewrocil, kot sie przestraszyl, to tesciowa wziela go na rece (kota, nie meza :-P ), zamknela sie w pokoju, zostawila gosci i uspokajala zwierza przez jakis kwadrans. NAwet sie nie zainteresowala, czy synkowi nic sie nie stalo..... Nigdy nie wypowiadam sie zle przy dziecku o nikim, nie nastawiam. Swoich frustracji staram sie nie przenosic na dziecko. A pytac.. coz czesto pytam dziecko, czy cos chce robic. Wychowuje go w prawie wyboru od malego a nie w nakazach i zakazach tylko.

\"Jestem wariatka\"- nie przejmuj się tymi uszczypliwymi komentarzami. Czytając większość z nich ubolewam nad kulturą naszego społeczeństwa. Poza tym większość krytykantek zapewne nie doświadczyła jeszcze teściowej. Cóż, ja tez jeszcze nie,ale jakoś potrafię wczuć się w Twoją sytuację, a nie od razu wyzywać. Zastanawia mnie też, po ile te wszystkie zarozumiałe pannice mają lat. Zupełna niedojrzałość wypowiedzi. Jak już autorka napisała w nicku, że jest \"wariatka\", to trzeba to powielać bezmyślnie i wyzywać? Trochę ogłady.

Gość marcelina979
Ja tez rozumiem,ze kobieta chce spedzic niedziele z mezem i dzieckiem a tesciowo poczeka.... ,poza tym jest w ciazy i nie dziewie sie ,ze nie ma zamiaru patrzec jak tesciowa tuli kotka :P