Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koraaa71

ole ma przecietnie dziecko gdy przestaje chodzic w pampersie?

Polecane posty

Gość koraaa71

Gość koraaa71
no hej ?

Gość 15 roku
1,5 roku

Gość koraaa71
no własnie woedziałam ze ten dwulatek cos za długo w tym pampersie :o

Gość moj 2i pol i jeszcze

Gość głupie gadania
2 latek w pampersie to norma i nie ma co głupio gadać...mało które dziecko poniżej 2 roku zycia jest na tyle rozumne,aby całkowicie wyrosnac z pampersa...

Dokładnie, większość 2 latków jeszcze chodzi w pampersach i nie ma w tym nic dziwnego. Oczywiście są wyjątki w jedną i drugą stronę tzn 1,5 latek może być już bez pampersa jak i 3 latek może być jeszcze w pampersie jednak 2 latek to raczej norma niż wyjątek.

Gość tttttttt
1,5 roku miało moje dziecko ale znam 3 latki z pamperem:o

Gość moja chodziła do
2 lat i 3 mc .w dzien chodzila bez pampka tyko na noc zakładałam do momentu kiedy ukonczyla 2, 5 roku . a to ze dziecko robi do pampkow do 3 roku zycia to nic dziwnego . mnie to osobiscie wkurza jak niektore matki sa tak mocno zszokowane ze niektore dziec chodza w pampersach az 3 roku zycia ( bo ich tylko do 1,5 ) nie ma sie czym chwalic kazde dziecko jest inne i w innych tempie sie rozwija - co nie znaczy sa jest gorsze bo dłuzej robi w pieluche .

Gość okrutnaa
no ale trzylatek?umie zrobić na złosć,mówi,pyskuje nawet i sra w gacie?:oporażka i niedbalstwo rodziców.

Gość mama 25 latka
my od kilku miesięcy odzwyczajamy. Kupka juz za każdym razem ląduje w nocniku. z siusiami różnie bywa

Gość moja chodziła do
to nie jest niedbalstwo rodzicow . niektore dzieci nie panuja nad pecherzem to nie jest ich wina - ale zwykle po 3 roku zycia kazde dziecko wyrasta z pieluch . moja corcia tez juz majac 1,5 roku wszystko rozumiala , mowiala juz calymi zdaniam a jednak robia w pieluchy az do 2,3 . i to nie bylo jakies niedbalstwo z mojej strony bo dziecko czesto sadzalam na nocnik . wiec sie nie wymądrzaj

Gość mama 25 latka
dokładnie !!

2 latek dopiero swiadomie woła na nocnik, wczesniej mozna wysadzac, no ale wysadzac co jakis czas i pilnowac caly czas zeby sie nei zmoczylo, a i tak sie zmoczy... Wiem to z doswiadczenia swojego i znajomych którzy maja co najmniej 2 dzieci

Gość 25 latka

Gość Marta1979....
Moj ma rok i 7 miesiecy i swiadomie wola na nocnik.

Gość jasuytranka
Marta1979... spi bez pampersa?

Gość Marta1979....
Tak spi bez pampersa,kupilam podklady na wszelki wypadek.

ja wysadzalam synka jak tylko naczuczyl sie siedziec-zupelnie niepotrzebnie, bo o ile na poczatki zalatwial sie do nocnika(nie swiadomie, tylko jak go wysadzilam) tak po jakims zcasie pzreszedl okres buntu i nie chcial miec nic wspolnego z tym urzadzeniem. Za to w lutym czyli niedawno,zaczelam go uczyc od nowa, i nauczyl sie w jakies 4 dni:) nie ma wpadek, sikania po nocy itd. Po prostu pieluchy ziknely z dnia na dzien.(synek ma 2,5 roku) moze daloby sie nawet troche wczesniej ale urodzilam 2 dziecko i nie chcialam zeby synek mial za duzo zamieszania w zyciu.. wg mnie trzeba poczekac na odpowiedni moment i wziac pod uwage ze kazde dziecko inne!

Dadofile gratki dla dzieciaków, pamiętasz topik mamuś z katowic? i okolic....:)

Gość ___rodzice___
Wiek przedszkolny to szczególny okres w rozwoju dziecka. Do 6 roku życia następuje rzeczywisty rozwój mózgu. Im młodsze jest dziecko, tym szybciej przyswaja nowe informacje. Im później je przyswoi tym dłużej będzie trwał ten proces i będzie coraz trudniejszy. Niestety często nie zdajemy sobie z tego sprawy. Dlatego chcemy Państwu pomóc i zaproponować zestawy, pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Zestaw nr 3 to pond 150 literek i znaków o wysokości 5 cm do samodzielnego przyklejenia na blok techniczny, ( blok nie wchodzi w skład zestawu). Idealna pomoc do nauki alfabetu, pierwszych wyrazów, prostych zdań. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. http://allegro.pl/literki-do-nauki-alfabetu-czytnia-zestw-3-i1313276713.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-nr2-i1313720175.html http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-zestw-nr-1-i1313720239.html