Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja babcia cwaniakujeee

CZEMU MOJA BABCIA UWAŻA ,ŻE KOBIETA Z KLASĄ NIGDY NIE POKAŻE SIE BEZ RAJSTOP ??

Polecane posty

o co jej chodzi ? ona mówi ze nawet jak jest cieplo to jak kobieta ma klase to nie wyjdzie z gołymi nogami..czy ona zwariowala? ona mówi mi ze kobieta z klasą zawsze musi miec rajstopy .. babcia jest ze wsi zabitej deskami i ma 80 lat więc wydaje mi sie to normalne ze tam tak uważają bo to katolickie wychowanie itd..ale czy wy tez kiedyś cos tak głupiego słyszalyscie ??

Gość frufru
hehe to klasyczne przykazanie elegancji. noga nie moze być goła (rajstopy/pończochy obowiązkowo), a but ma mieć zakryte palce i piętę. babcia ma swoją rację, i to nie jest racja wsiowa.

nie katolickie wychowanie, ale przekonanie, że prawdziwa dama nie odsłania nigdy swoich nóg całkowicie. Stąd poglądy o rajstopach i ponczochach

ale to bzdurne co ona mówi .. jak mozna nie odslaniac nóg jak sie ma ładne i opalone?

Gość no w zasadzie tak jest
np nawet na równiku w eleganckim biurze czy w miejscach oficjalnych kobieta ma zawsze rajstopy i buty z zakrytymi palcami. W Bangkoku widzialam jak przy 35 stpopniach wszystkie baby w urzędach tak chodzily. Ale np do sandalkow po pracy mozna.

Gość czarna koala
można, o ile nauczyli Cię czegoś takiego jak savoir vivre.

Gość frufru
no po pracy to wszystko można, ostatecznie po pracy niekoniecznie trzeba być eeeeeeeeelegancką :)

Gość babcia zawsze ma
racje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość trzeba było ogladać
"Lekcje stylu", która prowadziła żona prezydenta Kwaśniewskiego. Ona własnie mówiła, że na każdą oficjalną wizyte gdzieś zawsze musiała mieć rajstopy i buty z zakrytymi palcami. O tym samym mówili własnie jej goście w kontekscie wszeslkich biur, urzędów, itd gdzie obowiązuje elegancki ubiór obowiązują rajstopy i zakryte buty. Dtalego własnie w sklepach można kupic bardzo cieniutkie rajstopy na lato, gatta chyba ma 5 DEN

Gość jest tez możliwość
kobiety w niektórych biurach maja zakaz chodzenia bez rajstop... dziwne ale prawdziwe:D

Gość Nena24
trzeba był oglądać dokładnie :)

Gość kokoszkaaaq
Hej ja też do pracy w biurze musze chodzić latem w rajstopach i butach które zakrywają piete i palce. Butki zazwyczaj zmieniam sobie w pracy ale z rajstopkami nie chce mi się bawić.

Gość do no w zasadzie tak jest
Bo oni musza nosic rajstopy!!Wszelcy urzednicy ,hotelarze,ludzie ktorzy maja kontakt z klientami musza nosic rajstopy i to niewazne czy jest zimno czy goraco....