Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olenka2255

krzywdzace imie???

Polecane posty

Tacy są właśnie ludzie.Mi podobają sie zarówno Antoś Franiu jak i Brian. Mój synek ma na imię Brian Waldemar,a drugi miał Alex Mirosław. Autorka tematu nie powinna patrzec na to co inni powiedzą..cokolwiek nie wybierzesz zawsze znajdzie się ktoś kto skrytykuje imię dziecka...

ja jestem za opcją - nie dać się rodzinie!!!!!! mi tesciowa obrzydziła już jedno imię, bo spytała się jakie bierzemy pod uwagę, ja od razu prawdę mówię, że Róża a ona "jeju nie, nie tylko nie róża bo będą rózia wołać" i dzięki niej nie dam już dziecku tego imienia bo źle mi się kojarzy. więc wymyśliłam że jest Ania i koniec i każdemu tak mówię, a jakie dam naprawdę wiem tylko ja i moj mąż :)

Gość uupp
a imie Tobiasz ladne?

Gość Laura Palmer z Twin Peaks
temat topiku brzmi krzywdzące imię, a nie co sądzi o imieniu twoja rodzina!!!!!!!!!!!!!!!!!potraficie czytać ze zrozumieniem???????? to co uważa rodzina na temat imienia, ktore ja wybralam mnie nie interesuje interesuje mnie jak będzie się czuł dojrzewający chłopak z imieniem Antek:o Gdy była w Liceum wszyscy naśmiewali się z osób z takich imieniem mieliśmy jednego Franka a w równoległej klasie był Kazik, uwierzcie mi oni wymyślali sobie inne imiona albo pseudonimy byleby nikt nie wołał do nich po imieniu a nie daj boże przy dziewczynie. :o gratuluję

temat topiku brzmi krzywdzące imię, a nie co sądzi o imieniu twoja rodzina!!!!!!!!!!!!!!!!!potraficie czytać ze zrozumieniem???????? to co uważa rodzina na temat imienia, ktore ja wybralam mnie nie interesuje interesuje mnie jak będzie się czuł dojrzewający chłopak z imieniem Antek:o Gdy była w Liceum wszyscy naśmiewali się z osób z takich imieniem mieliśmy jednego Franka a w równoległej klasie był Kazik, uwierzcie mi oni wymyślali sobie inne imiona albo pseudonimy byleby nikt nie wołał do nich po imieniu a nie daj boże przy dziewczynie. :o gratuluję

Nadiiii piękne to Twoje dziecie:D:D:D:D:D

Gość ale teraz
wraca moda na "stare" imiona i Antek nie bedzie niczym śmiesznym i zaskakującym podobnie jak Staszek czy Jaś zreszta wiele dziewczyn pisało wczesniej ze dało tak na imię synkowi

Gość Bardzo ładne
imię. I coraz bardziej popularne. Gdy twój bąbel będzie duży wokół niego znajdzie się cała masa Antków. Ja sama znam co najmniej trzy dzieciaczki małe o tym imieniu.

Gość Znam jednego malucha
któremu rodzice dali na imię Antoś. Uważam, że to imię nie jest krzywdzące, tylko bardzo ładne. Ma fajne zdrobnienia :) Jak słyszę to imię od razu przed oczami mam twarz Antosia, więc bardzo dobrze mi się kojarzy :)

prawda jest taka, ze teraz panuje moda na imiona staropolskie: antek, franek, janek itd. oraz na imiona obcojezyczne, jak alan, brian, kevin, jessika... i to tylko nam sie wydaje, ze dziecko bedzie w przyszlosci wysmiewane, ale to bzdura, w pokoleniu naszych dzieci jest tyle \"dziwnych\" imion, ze beda one po prostu na porzadku dziennym i zadnemu rowiesnikowi nie przyjdzie do glowy aby sie smiac bo kolega ma takie a nie inne imie. poza tym jesli rodzic nie zwroci uwagi na \"dziwnosc\" imienia, to dziecko tez przejdzie obok tego zwyczajnie. to od nas wszystko zalezy jak wychowamy dziecko, jak bedzie reagowalo na imie kolegi... a jesli wysmieje kolege, bo nosi on niespotykane imie, to pogratulowac rodzicom wychowania, co to bedzie dopiero, gdy takie dziecko spotka na swojej drodze dziecko niepelnosprawne, skoro nawet imie mu przeszkadza:O zastanowcie sie czasem mamuski zanim wysmiejecie bo wasze dzieci patrza, obserwuja i ucza sie od was!!!! :O

jak ja chodzilam do szkoly, popularne byly tomki, marciny, kasie i agnieszki, trafil nam sie w szkole heniek i jego imie zwracalo uwage, ale nikt, ale to NIKT go nie wysmiewal z powodu imienia, bo heniek byl po prostu fajnym kolega. w szkole naszych rodzicow henkow byla cala masa, i w szkole z naszymi dziecmi tez bedzie pewnie niejeden antos, henio, franek, jasio, ignas - taka moda!!! i te imiona nie beda juz zwracaly niczyjej uwagi. a ze rodzince imie sie nie pdooba? olac to! to twoje dziecko i masz prawo nazwac je jak chcesz, w koncu to na tobie spocznie ciezar wychowania, nie na rodzince:O

Gość sgsgsg
Tez uwazam, ze autorka watku powinna olac rodzine ty razem. Ja tez niedawno urodzilam synka , a poniewaz mial przyjsc na swiat 6 grudnia, stwierdzilam ,ze bedzie Mikolaj. I w zadne sposob nie potrafialm juz o nim myslec. Maly ma terz prawie cztery miesiace i odwiedzila nas babacia mojego meza . I sie zaczelo, ze takie brzydkie imie itd. ,ze na chrzcie musimy dac inne. Szczerze mowiac tak mnie to zirytowalo, ze babcie wysmialam. Moze nie zbyt grzecznie, ale cos mnie trafilo, ze zamiast cieszyc sie ze prawnuczek zdrowy i wesoly to prababcia wydziwia. Odpowiedz padla jedna: to jest Mikolaj, czy sie komus podoba czy nie. A jesli sie to komus nie podoba, to zwyczajnie nie bedziemy tej osoby odwiedzac i tyle.

a my z mężem po to nie zdradzamy płci dziecka aby nikt nas nie wypytywał i naciskał-a macie juz imię???????????i mamy swiety spokoj.

Gość Też prawie mama
Jeżeli dzieciaki beda chcialy sie wyśmiewać to bedą i koniec chociażby dziecko miało całkiem zwyczajne imię. Jeżeli nie bedą sie smiały z imienia to z nazwiska, czy z krzywych nóg, rudych włosów że tata jest cieciem w szkole, czy tam obojętnie z czego. Dzieci są jakie są i jeżeli ktoś im sie nie spodoba to zwymyślają i już. A jeżeli dzieciak bedzie super kolegą to nikt nie bedzie się naśmiewał chociażby miał na imię Hipolit czy jakiś inny Zenobiusz. Nadaj imię takie jakie Tobie się podoba, w końcu to imię dla Twojego dziecka. Polecam stronę ze statystyką nadawanych imion w Warszawie: http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=2009

Gość kwik
Mój synek ma na imię Bruno i wszyscy w rodzinie je krytykowali, ale ja miałam to gdzieś i mam swojego Bruna.

Krzywdzące może być w okresie szkolnym :/ Spójrz na teraźniejszą młodzież... Dla nich imiona takie jak Stefan, Zdzisław, Bogumiła są poprostu śmieszne, ale niestety to samo może być z Antosiem. Osobiście dziecku nie dałabym tak na imie, bo wg mnie jest staromodne.

imie jest super !!! lepsze nisz olovier czy keviny u nas tez wywołalismy rewolucjie jak powiedzielismy ze syn bedzie Beniamin wow co tesciowa wydziwiała powiedziałm ostro nasz syn i MY wybieramy

Za 18 lat to Ty nie uświadczysz przed szkolną klasą Krzyśków, Piotrków i Marcinów i jednego dziwacznego Antka... tylko 4 Jakubów, Oliwierów, Benjaminów i Alexów. no sorry ale Jakub to raczej bardziej jest z grupy tych Krzysków i Piotrków. Jak mozesz to imie porównywać do jakiegoś śmiesznego Alexa?? Kuba to zwykłe imie wlasnie jak Piotrek czy Krzysiek.

aha jeszcze jendno, to tylko moja prywatna opinia o Alexie, żeby nie było ze głoszę tu jakąś nienawisć do tego imienia.

Paulino BB Ja nie porównuję pod względem śmieszności... bo wydaje mi się, że to właśnie sugerujesz. Bo ani Jakub ani Alex nie jest dla mnie brzydkim imieniem... Chodziło mi o to, że teraz właśnie te imiona - Jakub, Alex, Wiktor, Szymon, Olivier itp. biją rekordy popularności. Nie oszukujmy się..w ciągu ostatnich 5 lat małych Kubusiów wysypało jak grzybów po deszczu... więc nie wiem skąd u Ciebie takie oburzenie, tym, że napisałam, że ze 10 lat przed klasą będzie 4 Kubusiów, 3 Szymonów i 2 Olivierów! Mój mąż to Kuba i osobiście mam wielki sentyment do tego imienia! A tak na marginesie, jak 30 lat temu moja teściowa zdecydowała się nazwać syna Jakubem to wywołała w rodzinie pospolite ruszenie... bo cioteczny dziadek, którejś sąsiadki miał konia o tym imieniu! I też jej wszyscy powtarzali, że krzywdzi dzieciaka... :O Czas idzie naprzód a problemy te same. ;)

Gość przyszła mama mulatka
A co myślicie o imieniu Leon dla mulatka?

a mi sie tam Antos podoba :) w lato jak sluchalam jak dzieci biegaly pod oknami i sie bawily, to na jednego krzyczeli Henio :) Tez fajnie dla takiego maluszka :)) ja nie mam uprzedzen do imion, dla mnie jak komus sie podoba Bonifacy, to niech nazwie, przeciez to nie obcym ludziom ma sie podobac tylko rodzicom :)

Gość naTkaaxd
Nie mam nic do waszych imion, ale czy ktoś interesuje się w imionach typu Anabella, Daniela, Elena, Iwona, Paulina, Emilia ? ; )

pracuje w znanej sieciówce, niemal codziennie przychodzi mnostwo rodzin z dziecmi, imiona sa przerozne począwszy od Pani z 3 dzieci które miały na imię: salomea, noemi i mojzesz skończywszy na amadeuszach nikolasach i Olgierdach. nie wiem jakie imię jest krzywdzace bo każdy ma inny gust dla mnie brajan bedzie okropienstwem a dla innej mamy najpiekniejszym imieniem na swiecie;-) jeszcze taka mała aluzja do brajanów kevinów alexów i innych zagramanicznych zaobserwowałam że imiona są głownie nadawane dzieciom z rodzin patologicznych - ojciec pijak, matka nierób...

Gość AA1231
wszystko dobrze, ale Antoni nie jest imieniem polskiego pochodzenia. Antoni pochodzi z Cesarstwa Rzymskiego (konkretnie od rodu Marka Antoniusza) i jest imieniem powszechnym w całej Europie (Antonio, Anthony, Anton itp.). Nie zmienia to faktu, że imie jest przepiękne!

Antoś - fajne, Antek tez. Anthony, Tony - calkiem dobre imie I na pewno powazne, predzej poszlabym do lekarza czy adwokata o imieniu Antoni niz do doktora Brajanka czy adwokata Kevinka