Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozalia7352

CZY SZPITAL W KTORYM CHCE ...

Polecane posty

Gość rozalia7352

rodzic moze mi odmowic przyjecia mnie na oddzial kiedy bede rodzic ? (jestem w m-cu ciazy) . Mieszkam w malej miescinie gdzie jest tylko jeden szpital i prywatna klinika mam zamiar rodzic w klinice ale w dobie baby boomu moga mi odmowic przyjecia na oddzial zarowno w szpitalu jak i w klinice jesli beda mieli wszedzie pelny stan. Odpowiedzcie mi bo naprawde sie boje ze bede musiala rodzic "na ulicy " .

Gość rozalia7352
Dziewczyny pomozcie :( :( :(

Gość Antoś bardzo ładne
nie znam się na tym ale chyba nie moze ci odmowic w koncu musisz przeciez gdzieś urodzic jezlei w kazdym szpitalu by ci odmawiali to co zosatje ulica??

Gość moze odmowic zwyczajnie
no chyba ze zaczniesz w izbie przyjec rodzic... to wtedy pewnie ktos odbierze porod. Ale jak pojedziesz zeby sie przyjac a miejsc nie bedzie to oczywiscie, ze moga Cie nie przyjac. Ale tego nie przewidzisz :) nawet pacjentow z karetek czasami nie przyjmuja, a co dopiero w przypadku gdy ktos sam dojdzie ;)

Jeśli nie będzie miejsca w szpitalu to Ciebie mogą nie przyjąć.Bo niby gdzie Ciebie ulokują?-Na korytarzu?! Wtedy mają obowiązek wskazać Tobie najbliższy szpital od Twojej miejscowości.

Gość zyfara-dluga
Tak, niestety prywatna klinika w której możesz rodzić może odmówić Ci przyjęcia, jeżeli nie będą mieli wolnych łóżek. W mieście, w którym mieszkam są 2 prywatne kliniki i 2 szpitale z oddziałami położniczymi. W obu klinikach pacjentki są informowane, że na porodówce są np. 2 miejsca i może się zdarzyć, że gdy przyjadą z porodem, miejsca te mogą być już zajęte. Wtedy są odsyłane do drugiej kliniki lub do szpitala państwowego. Jeżeli się zdarzy, że przyjedziesz do kliniki i będziesz miała skurcze parte i główkę na wierzchu, wtedy już Cię nie wygonią, ale przy skurczach rozwierających z małym rozwarciem - niestety. Takie prawo ma prywatna klinika i pacjentka niestety musi się z tym pogodzić.