Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chce dzidzie

czy w 5 tyg ciazy powinno sie miec jakies objawy?

Polecane posty

witam jestem w 5-6 tyg ciazy. nie odczuwam prawie zadnych objawow. tzn nie mam miesiaczki, chodze czesciej do toalety. wydaje mi sie ze mam wieksze piersi. czasem chce mi sie spac.. nieodczuwam nic wiecej. jakis tydzien temu bolal mnie brzuch tak jak na okres.a teraz to juz prawie nic. czy powinnam miec jakies objawy?

Tylko się cieszyc że nie masz więcej objawów;) Ja w piatym tygodniu miałam takie mdłości że szło zwariować:O Bolały mnie piersi,również chodziłam senna,a to że chce ci się sikać to objaw powiekszającej sie macicy;)Jeszcze byłam taka niespokojna i często się w nocy budziłam

Gość oxy
a mnie nic nie był. brak mdłości, brak zachcianek, zupełnie żadnych objawów - poza wynikami krwi , które pokazywały, że maleństwo jest :)

czyli kazda inaczej przechodzi, niepowinnam sie tym przejmowac ;) a od ktorego tygodnia pokazuje sie wiecej objawow a czy to normalne ze juz nie umiem guzika dopiac?

No dokładnie każda to przechodzi na swój sposób,ja jestem teraz w trzecim miesiącu i wszystkie objawy przeszły,nawet częste oddawanie moczu. W trzecim tygodniu to raczej nie możliwe żeby ci juz brzuszek urósł-chyba że masz problemy z opróznianiem to brzuch wydaje sie być pełniejszy

Gość oxy
ja zaczęłam narzekać na za mało centymetrów w pasie w połowie 4 miesiąca. teraz jestem w 21 tygodniu i w biodrach i nogach wchodzę we wszystkie spodnie - w pasie brakuje już duuużo :) Dżinsy ciążowe kupiłam pod koniec 4 miesiąca, żeby nie uciskać maluszka.

a jak rozroznic pobolewanie brzucha ktore jest normalne,a ktore juz nie. mowi sie ze boli jakby na okres. to kiedy oznacza cos zlego

Gość oxy
mnie lekarz mówił zawsze, że niepokojący jest ból po środku brzucha. Po bokach - to boją jajniki i cała reszta,która się rozciąga. Ale jak poli i ciągnie po środku to od razu trzeba do lekarza.

Ja pije siemie liane i nie mam problemów z wypróżnianiem;)Polecam codziennie picie:) A jak guzika zapiac nie możesz to proponuje większe spodnie kupić dla własnej wygody

Gość ja w 5 tyg nie mialam jeszcze
zadnych objawow (oprocz oczywiscie braku miesiaczki :) ) Prawdziwe cyrk zaczal sie odp olowy 7 tygodnia, wiec jeszcze wszystko przed toba ;)

Gość oxy
właśnie kończymy dzisiaj 21 tydzień :) Na szczęście dzidzia jeszcze mnie oszczędza - jestem jakieś 4 kg do przodu - ale głównie w okolicach brzucha i piersi. muszę spróbować to siemie lniane. Do tej pory radziłam sobie z kefirem, ale dzięki za pomysł :)

Oxy a jak znosisz ciąże??Mnie to az niepokoi że czuję sie aż tak dobrze...:O Zaczynam miec jakies chore mysli-dobrze że wizyta w piatek..

Gość ja w 5 tyg nie mialam jeszcze
Tyska napisala: Mnie to az niepokoi że czuję sie aż tak dobrze... Zaczynam miec jakies chore mysli-dobrze że wizyta w piatek. A wiesz, ze ja mam to samo? Jestem w 20 tc (koncowka) i czuje sie wrecz swietnie! Mam tyle energii, zero jakis boli (oprocz czasem plecow), problemow, dolegliwosci...i normalnie zaczynam sobie wbijac jakies bzdety do glowy...W czwartek mam usg polowkowe i oczywiscie schizuje na tm punkcie...Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok...

Gość oxy
No to dziewczyny mam to samo - normalnie pracuję, normalnie podróżuje (bo mam dużo wyjazdów), normalnie jem, śpie w normie. Hormony nie dają czadu, maleństwo się kręci w brzusiu i jakoś się razem dzielnie turlamy :) Więc - może jesteśmy w tej niedużej głupie szczęściar?

Gość oxy
Tyśka - też mam wizytę w piątek :):) Śmieję się, że jedziemy z fasolę do fotografa:)

Przez pierwsze tygodnie czułam się strrrrasznie zmęczona i ciągle bym spała ;) poza tym miałam bardziej wrażliwe piersi i trochę powiększone. koniec objawów:D

a jesli chodzi o dalsze objawy... to praktycznie nic nie miałam. W II trymestrze potrzeba snu przeszła i tak do dziś. żadnych zachcianek. wymioty może w 9-10 tygodniu, ale bardzo bardzo krótko. Na mięso patrzeć nie mogłam. wrażliwość na wiele zapachów, po ktorych był czasem odruch wymiotny. Chyba tyle :) życzę wszystkiego dobrego!

Gość oxy
a wiecie już co będzie?