Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Patrycja S.

Miałam PCOS. Wyszłam z tego cało. Dziś jestem zdrowa. Mój zawód jest moją misją.

Polecane posty

Witam Szanowne Kafeterianki, Temat PCOS, nadwagi, trądziku i bezpłodnych cykli nie jest mi obcy. Sama jako nastolatka zachorowałam na tą okropną chorobę . Wszystko zaczęło się od nieregularnych miesiączek i otyłości brzusznej . Po czym okres zatrzymał się na 6 miesięcy. Mając 17 lat dostałam poważnego trądziku z ropnymi cystami i problemów z nadmiernym owłosieniem. To właśnie trądzik skłonił mnie do poszukiwania jego przyczyny kiedy dermatolodzy i kosmetyczki rozłożyły ręce . Brałam antybiotyki które nie pomagały, maści i inne cudowne środki które tak naprawdę nie przynosiły żadnych efektów. Wybrałam się do ginekologa, wtedy jeszcze z mamą który zdiagnozował PCOS. Zabrzmiało to jak wyrok. Podświadomie domyślałam się że mogę na to chorować jednak nie dopuszczałam do siebie tej myśli. Okazało się że to pewne.Ginekolog widząc obraz moich jajników które były po prostu tragiczne napisał PCOS. Dla upewnienia zlecił badania hormonów które odbiegały od normy. Miałam nie w porządku prolaktynę i hormon przysadki. Od ręki wypisał mi Diane 35 mimo iż jeszcze nie współżyłam i powiedział że mam je brać przez co najmniej rok oraz że muszę się liczyć z tym że będę miała problemy z zajściem w ciąże. Dużo czytałam na temat tych tabletek i ich skutków po odstawieniu i postanowiłam że ich nie wezmę. Zgłosiłam się do Wojewódzkiego Instytutu Matki Dziecka i Młodzieży w Katowicach. Tam trafiłam do Pani ginekolog której zawdzięczam to jak teraz wyglądam i to że zaszczepiła we mnie swoją wieloletnią mądrość i doświadczenie w leczeniu dietą tej przypadłości . Dała mi również nadzieję że z tego wyjdę i wiarę w siebie że mimo tych wszystkich objawów jestem wspaniała i z jej pomocą i Pani dietetyk z tego wyjdę. I wyszłam. Schudłam 11 kilo. Pozbyłam się trądziku i otyłości brzusznej. Mam talię osy i zdrowe włosy i skórę. Miesiączkuję regularnie i bezboleśnie. Jestem szczuplutką, filigranową osobą z płodnymi cyklami owulacyjnymi które cały czas kontroluję Pani doktór nie żyje ale jej mądrość, wiedza i zaangażowanie pozostanie we mnie do końca życia. Mój cel to leczenie dietą kobiet i nastolatek mających PCOS we współpracy z ginekologiem i homeopatą Dziś prowadzę Instytut Zdrowia i Relaksu. Jestem dietetykiem. Współpracuję z ginekologiem i homeopatą . W swoją pracę wkładam wiele serca i staram się mówić o PCOS bo tego się nie wolno wstydzić i tego nie można leczyć tak jak to robią niektórzy ginekolodzy w Polsce. Absolutnie nie można tego leczyć tabletkami antykoncepcyjnymi Drogie Panie. Jestem przykładem że z PCOS można wyjść i lekarze nie dowierzają że na to chorowałam. Ale właśnie tak było. Miałam PCOS i mam na to dowody które widnieją w mojej karcie archiwalnej u Pani ginekolog. Drogie Panie z PCOS można wyjść i więcej w Polsce powinno się mówić o tej chorobie.

Gość popadam w depresje
witaj hm jak mozna z tego wyjsc cało?napisz .......mi przepisali cyprest ,wlosy wypada mi okropnie to mnie zmusilo do zrobienia badan ,niestety mam podwyzszony testosteron ,na inne hormony nie dali mi skierowania:(

Gość maskarowicz z połońskiej
Nie dowierzam, mnie nawet ciężkie leki nie potrafią zbić testosteronu, nie mam nadwagi, ale skóra trądzik różowaty i masę innych rzeczy. Ja już nie wierzę w wyleczenie... Jeżeli to prawda podaj dane, szczegóły, daj jakieś rady.

Gość maskarowicz z połońskiej
cisza... :o

Gość nie zauwazylyscie ze to reklam
? ta pani napisala gdzie pracuje, tam trzeba jej szukac i zaplacic na pewno duze pieniadze. watpie by bylo tak kolorowo jak ona pisze.

Gość PANI PATRYCJO PROSZE PODZIELIC
SIE Z NAMI TA WIEDZA!

Gość gość
Witam, minęło kilka lat od wpisu, jestem zainteresowana kontaktem z Panią, jako dietetyczna i mamł chorujacej na pcos-czyli-zespo-policystycznych-jajnikow. Pozdrawiam i proszę o jakiś kontakt.