Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KAJA123

karmienie co 15 minut

Polecane posty

Gość KAJA123

Czy normalne jest karmienie dziecka co 15 minut, bo płacze? Mały śpi 15 minut, budzi się i płacze, grymasi,krzywi się, to czy dobrym rozwiązaniem jest przystawienie mu piersi??

dziecko na pewno nie jest glodne co 15 minut :) może marudzi bo mu nie wygodnie, może za ciepło, za zimno, coś krępuje jego ruchy, może ma dość spania, może się nudzi, może jest przemęczone. dzieci placzą z najróżniejszych powodów nie tylko z głodu. polecam Język niempwląt. świetna ksiażka! mi bardzo pomopgla zrozumieć malucha i być lepszą mamą :) ps na początku też każdy płacz interpretowałam jako oznakę głodu i karmiłam co 20 minut! masakra! teraz karmię wtedy kiedy jest głodne i jest super!

Gość tymbarkowa lepiej sie

Gość KAJA123
No właśnie bardzo męczące jest karmienie co chwila, dzięki za poradę.

Gość tez tak miałam

Gość masz mało mleka
i sie drze daj butle i juz nic na siłe

przepraszam za błędy :P nie słuchaj rad typu masz za mało mleka itp! ja karmiłam mieszanie jak nie pierś to butla i to nic nie dawało! dałam np 40 ml butli po czym po 20 minutach znów pierś. paranoja! musisz się nauczyć swojego dziecka i odgłosów jakie ono wydaje. naprawdę kup tą książkę i ciesz się macieżyństwem :D

Kaja podaj maila to Ci wyślę pózniej książkę "język niemowląt" Mała Agatka ma rację, płacze z innych powodów, a w jakim wieku jest maluch?

Gość KAJA123
ma 2 miesiące a już daje popalić. E-mail: toffi1609@onet.eu

Gość czy ja też mogę
Czy ja też mogę prosić o przesłanie na maila tej książki??? mam 3 tygodniową córeczkę i chętnie poczytałabym sobie fachową literaturę :) dziękuję z góry, mój mail milianas@o2.pl

OK wyslę wszystkim a mogę w zamian o głosy na mojego synka poprosić? :) oczywiscie jesli się podoba:P

Gość a ja wam powiemm
ze ja akurat mialam malo mleka, pierwsze 2 miesiace karmienia byly ciezkie bo dziecko mi ciagle na cycku siedzialo, dokarmialam butla ale po cycku bo chcialam karmic, unormowalo sie pozniej ale bez rewelacji, mala jadla co godzine (w nocy tez), nic jej nie dolegalo chciala cycka i tyle. teraz juz wcina sloiczki i kaszki wiec nie ma problemu ale niech mi nikt nie wmawia ze kazdej kobiecie sie produkuje tyle pokarmu ile chce dziecko bo akurat u mnie tak nie bylo