Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NathanDrake

Problemy ze zdrowiem trwające już 3 lata

Polecane posty

Gość NathanDrake

Witam wszystkich, Szukam rady, może tutaj ją znajdę. Od trzech lat mam problemy ze zdrowiem. Zupełnie nie wiem co mi jest ani co jest tego przyczyną. Co mi dolega? Od marca 2006 mam non stop przekrwione gardło, z ust śmierdzi mi jak Shrekowi, jestem ciągle zmęczony, oraz nie mogę do końca otwierać jamy ustnej. tj bolą mnie te odcinki (zdjęcie nie moje) http://xs537.xs.to/xs537/09133/img_7908276.jpg Do tego w 2007 doszły męty ciała szklistego, a w styczniu tego roku przelewania, burczenie w brzuchu, pełności w żołądku oraz szybkie bicie serca. Gdy leżę bije normalnie, ale jak już wstanę bije bardzo szybko, do tego kilka razy pojawił się taki atak że na na troszkę dłużej zatrzymuje się po czym bije szybciej. Na domiar wychodzą mi od stycznia również pleśniawki na języku, oraz dziwne grudki w kolorze błony śluzowej pod językiem, błona tam też jest przekrwiona. Kiedy doszło to serce zacząłem się poważnie bać że to coś poważnego :-( Zacząłem myśleć że skoro to tyle trwa, to może być HIV, ale po konsultacji z lekarzem i telefonie na zieloną linie, powiedziano mi że nie miałem ryzyka i test nie jest wskazany, że mogę spać spokojnie. Chyba że mam takiego pecha że będę pierwszym który zaraził się przez francuski pocałunek. W ciągu tych trzech lat nachodziłem się po lekarzach i żaden mi nie pomógł. Na przekrwione gardło dostawałem różne leki i żaden nie pomógł, smród z ust - mycie po każdym posiłku, płukanie nic nie dają! Laryngolog zalecił testy alergiczne, nie dokończyłem wszystkich , ale po dwóch wizytach pielęgniarka która je robiła powiedziała ze będę częstym gościem, no ale patrząc teraz to co alergia by tyle trwała, non stop, 3lata i takie objawy? W lutym tego roku byłem w szpitalu z powodu tego żołądka i wyszło zapalenie błony śluzowej żołądka i opuszka dwunastnicy. Morfologia, rtg klatki piersiowej, usg jamy brzusznej w porządku. Nie wiem co mam robić, dziś miałem iść na echo serca, ale nie doszedłem, nie mogłem tak serce szybko waliło, najlepiej czuje się w domu. Aktualnie mam 20 lat, a czuje się jakbym miał z 60. Co to może być? Co powinienem zrobić? Pozdrawiam

Gość za mało informacji
za mało informacji podajesz jakie leki miałeś przepisane na gardło i żołądek ? konkretne nazwy podaj czy robiłeś wymaz z gardła pod katem grzybicy i gronkowca? czy byłeś leczony fluconazolem i omeprazolem itp? jak dla mnie to klasyczne objawy nerwicy zrób wszystkie zalecone badania i stosuj się do zaleceń lekarzy, łykaj tabletki z walerianą i popijaj melisę jesteś przykładem klasycznego hipohondryka, na to się nie umiera

taaaa chipochondryka jasne,jak ktos ma zlozone objawy i nietypowe to od razu sie go klasyfikuje jak chipochondryka:O Skad ja znam te objawy, sama od lat mam podobnie, te objawy moga swiadczyc o grzybicy ukladu pokarmowego(candida albicans), oraz nerwicy. Sprobuj zrobic test z kalu na candide,tylko w dobrym labolatorium bo w wielu nic nie wychodzi(z jakiego miasta jestes?) Do tego test na antygeny lamblii rowniez z kalu. U mnie zlozylo sie wszystko naraz,nerwica plus lamblie i minimalne ilosci grzybow:(( Chodzilam po wszystkich lekarzach i zaden nie wpadl co mi jest,dopiero jeden specjalista z Bielska-Bialej.

Gość jak dla mnie to hipochondryk
a jak inaczej nazwać człowieka, który potrafi tylko biadolić, a nawet zaleconych badań nie zrobi ???

przeciez pisal,ze robil rozne badania i chodzi od lekarzy do lekarzy,jedynie co przerwal testy alergiczne,no to byl blad

Gość NathanDrake
Do Angel_Eyes: Jakie były Twoje objawy? O Candidzie już czytałem i szczerze wiele symptomów mogę przypisać do siebie. Tym bardziej źle się odżywiam (dużo słodyczy, fast foodów) także rzeczywiście to może być to. Jeżeli nie grzyy/pasożyty lub HIV to ja innych pomysłów nie mam. To przyszło tak nagle i ciągle trwa, a wcześniej byłem normalnym chłopakiem. Nerwica? Wątpię. Ja sobie nic nie wymyślam.

Gość a skad jestes

Gość ....finka
Podaj gg ............doradze medycyna naturalna .

moje objawy: problemy z żołądkiem,nudności, osłąbienie, zawroty głowy, ucisk w głowie,bółe mięśni i stawów, bóle głowy, ciągłe uczucie zmęczenia,kiedyś nawracające bóle gardła infekcje, drażliwość,niepokój, w dzień nadmierna senność pomimo długiej ilości snu w nocy, bóle kręgosłupa, uczucie ciężkości jakby mi ktoś worek ziemniaków położył na szyi i barku, zgrzytanie zębami w nocy,depresja,różne nerwobóle,przewlekłe zapalenia pęcherza moczowego a i to zmętnienie ciałka szklistego też mam chociaż nie wiązałąm nigdy tego z resztą moich objawów.

NathanDrake nerwica nie polega na wymyślaniu sobie chorób nie myl z hipochondrią to jednak co innego choć często może być powiązane;)

u mnie też się to wszystko zaczęło nagle, pamiętam dokładnie kiedy. Wiele lat temu miałąm infekcję wirusową, która mi się ciągnęła bardzo długo, i od tamtego czasu zaczęłam mieć te wszystkie przewlekłe problemy ze zdrowiem.