Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przedszkollanka

Prywatne przedszkole - co sądzicie?

Polecane posty

Gość przedszkollanka

Jak myślicie, czy to dobry pomysł, założyć takie małe, domowe przedszkole? Jakie warunki trzeba spełnić? A Wy, czy byście oddały swoje dzieci do takiego przedszkola? Czego byście oczekiwały?

Gość ja bym nie oddala
bo nie wierze, ze jest taka jedna kobieta co ma cierpiliwosc do kilkorgu malych dzieci naraz...

Gość uuuuuuuuuuupupupupppp

Gość przedszkollanka
Ale pod tym względem prywatne przedszkole nie różni się od zwykłego, tam też panie muszą się opiekować mnóstwem maluchów :)

Gość ja bym nie oddala
owszem ale jest ich KILKA a nie jednak bidna kobieta. taka roznica ;) wg mnie duuza.

Gość waniliaPyszna
tez mialam zamiar zalozyc takie przedszkole:) mam odpowiednie wyksztalcenie ale boje sie zaczac:) a wiem ze popyt bylby ladny

Bardzo dobry pomysł! Niezła kasa, a to przede wszystkim motywuje i daje satysfakcje:) Otwieraj jeżeli masz warunki i odpowiednie wykształcenie. Ja wiem jaki jest problem z przedszkolem. o publicznych nawet nie wspomnę, bo krew mnie zalewa...szkoda słów!:o

Gość przedszkollanka
Bardzo się cieszę, że tak sądzicie :) A czego byście oczekiwały po takim przedszkolu? Jakich zajęć?

Gość przedszkollanka
ja bym nie oddała - no to widzisz wariatkę, ja bym chętnie połączyła to, co lubię robić z opieką nad maluchami :) tym bardziej, że będę mogła opiekować się też moim własnym potomstwem w takim domowym przedszkolu :)

Gość przedszkollanka

Gość ja bym nie oddala
ok a nie uwazasz ze twoje dziecko bedzie wtedy faworyzowane? no zastanow sie

Gość a ja robię co tylko mogę
Nie bardzo mi pasuje, w państwowym to jednak jest i pielęgniarka i kucharka i kilka opiekunek, a tak to jedna kobieta-matka- ma być tym wszystkim na raz. Koszt też pewnie nie mały, bo pewnie będziesz sporo chciała za opiekę, jedzenie itd. Już nie wiem, czy bardziej nie kalkulowałaby mi się niania - na emeryturze, dorabiająca. No i tak jak ktoś napisał - będziesz miala pod opieką i swoje dzieci i inne, więc nie wiem jak z tym faworyzowaniem ;)

Gość samantahaw
ja bym nie oddała swojego dziecka gdybym się dowiedziała, ze masz tam też swoje :-O w razie czegokolwiek, pożaru czy czegokolwiek będziesz miała w dupie inne dzieci będziesz ratować tylko swoje. To nie musi być Twoja świadoma decyzja, ale podświadomie zaczniesz ratować tylko swoje dzieci. Taka prawda.

Gość Życzliwa wszystkim
Moja dwuletnia córcia chodzi do takiego prywatnego przedszkola, osobiscie jestem bardzo zadowolona z tej decyzji. Wszystko to kwestia organizacji i założeń. U nas jest 15 maluchów i 4 panie.

Hehe... trochę śmieszy mnie tekst o faworyzowaniu. Przecież przedszkole to nie szkoła! Dzieci tam nie maja ocen czy punktów. One się tam po prostu dobrze bawią i rozwijają. Trudno tu mówić o faworyzowaniu:o Autorko, wiem ze istnieje też możliwość dofinansowania z Unii Europejskiej. Poczytaj i zakręć się koło sprawy.

Gość ja bym nie oddala
to juz nie o jakies ekstremy typu pozar chodzi, tylko o to ze ona bedzie jedna a dzieci z 5-7 a to duza odpowiedzialnosc, nie wyjdziesz do kibla bo cos na siebie straci, poparzy sie, zrobi sobie krzywde i po zabawie. lepiej jak jest jednak jeszcze ktos do pomocy.

Gość samantahaw
a jesli chcesz porady to najważniejszy teraz jest logopeda w przedszkolu! Mnóstwo dzieci ma problemy, a przedszkola milczą, nauczycielki się nie znają, rodzice myślą, że dziecko wyrośnie. A często nie wyrasta i takie nie leczone wady wymowy strasznie utrudniają naukę w szkole a nawet moga doprowadzić do dysleksji. W grupie mojej córki jest 18 dzieci, w tym tylko 4 nie mają z mową problemu :-O to jest po prostu straszne.

CIEKAWE KTÓRE PUBLICZNE PRZEDSZKOLE MA PIELĘGNIARKĘ ----HA HA HA KOCHANA TO NIE TE CZASY CO KIEDYŚ ;;;;)))))0

Gość jesli mialabym oddac dziecko
do przedszkola to tylko do prywatnego, to tyczy się również szkoły

Gość ja bym nie oddala
za moich czasow to sie nazywalo "higienistka" ;)

Gość ja bym nie oddala
ej, ale ty mowisz o PRYWATNYM czy DOMOWYM. bo to roznica..

MOJE DZIECKO WŁAŚNIE CHODZI Z DZIEWCZYNKĄ KTÓREJ BABCIA JEST INTENDENTKĄ I WŁAŚNIE PO TAKIEJ ZNAJOMOŚCI JEST FAWORYZOWANE TAKŻE ZDARZA SIĘ TO I W PRZEDSZKOLACH :) :)

Gość samantahaw
no jasne że to róznica! Do prywatnego jak najbardziej! Tam jest sam luksus dla dziecka i psychiczny dla rodzica. Wiem, co mówię. MOje dziecko chodzi do prywatnego i jest przeszczęśliwe. Myslałam, że autorka mówi o domowym (mimo że napisała prywatne), ale chyba nie wie, co to oznacza

ja też zrozumiałam, że mówi o domowym, a to jest coś innego

CIEKAWE KTÓRE PUBLICZNE PRZEDSZKOLE MA PIELĘGNIARKĘ ----HA HA HA KOCHANA TO NIE TE CZASY CO KIEDYŚ ;;;;)))))0

SaNdRa123456 a co ci to przeszkadza gdzie ja dziecko chce wysłać?

nie obchodzi mnie gdzie wyślesz swoje dziecko tylko piszerz takie głupoty że w przedszkolu publicznym jest pielęgniarka HAHA HA :))))

Gość ja bym nie oddala
w temacie napisala prywatne a w poscie pisze ewidentnie o domówce. napisze tak jak wieszkosc - prywatne tak, domowe NIE!