Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamtakidylemat

mam 33 lata aa moj partner 44 i zastanawiam sie

Polecane posty

telewizja kłamie, lepiej poczytaj sobie jakies naukowe pozycje. Czasem jak słucham co mówią w TV to mi się włos na głowie staje.

Gość kkkkkkkkkk
taaa specjalista sie znalazl. a w tej sprawie wypowiadal sie akurat ginekolog. jezeli kobieta jest zdrowa to pierwsza ciaza do 35 nie niesie ze soba jakis powaznych zagrozen. tak samo jak kobieta 2-kilku letnia moze urodzic chore dziecko tak samo i ta po 3-. mama mojej kolezanki urodzila pierwsze dziecko w wieku 40 lat i bylo to 26lat temu, a dziewczyna jest i była zdrowa! sama znam kobiety ktore maja dzieci z zespolem downa i urodzily je przed 30, a znam tez kobiety ktore rodzily po raz pierwszy po 30 i maja zdrowe dziecko - zadne nie jest chore. nie wiem dlaczego jestescie tacy prosci? wiadomo ze najlepiej jest urodzic pierwsze dziecko przed 30, ale to oczywiste ze nie kazdy znajduje odpowiedniego partnera do magicznej k.... 30. roznie zycie sie przeciez uklada.

wyjasnienie co do wskaznika downa. przy obliczaniu statystyki dokonuje sie dzielenia.kobiet rodzacych po 40- jest znacznie mniej niz powiedzmy rodzacych miedzy 20 a 30 rokiem zycia.to oznacz,ze jezeli grupa kobiet jest mniejsza to procent przy dzieleniu jest wiekszy.dlatego dochodi do nieporozumien z tymi procentami.

Gość glupie mlode dziunie tu siedza
no i ja dopiero teraz znalazlam i bede rodzic jak sie uda jeszcze przed 40, wolalam poczekac niz wychowywac dziecko samotnie mnie tez stac na prywatnego ale wole chodzic do dobrej kliniki gdzie robią masę badan i mają dobry sprzet

Gość frufru
Jezu jaki dom wariatów. dziewczyna ma 33 lata i chce miec dziecko. i co? uwazacie ze juz nei moze? bo wczesniej nie znalazła odpowiedniego ojca dla dziecka? ze powinna byla zajsc z byle kim poki mloda byla, a teraz to tylko plakac moze??... glupie jestescie. autorko mężczyzna moze miec dzieci w kazdym wieku. Twój partner odmlodnieje przy dzieciaczku. zachodz w ciaze jesli tylko chcesz.

Gość glupie mlode dziunie tu siedza
a nie pomyslalyscie co niektore z was ze są kobiety ktore latami sie leczą bo nie mogą zajsc w ciaze? I co mają teraz odpuscic bo są juz po 30 bo to juz za pozno? Bezsensu

do tych kobiet( dziewczyn),ktore sa tak bardzo z siebie dumne,ze zostaly wczesnie matkami. rozejrzyjcie sie do okola a poznacie tego przyczyne; 1--wpadka(on zadal dowodu milosci) 2--planowana wpadka np.zlapanie meza na dziecko 3--chec ucieczki z domu( niedobra sytuacja,przemoc psychiczna lub fizyczna) 4--brak perspektyw(malzenstwo i dzieci jedyna szansa na zycie) 5--alkohol 6--brak edukacji seksualnej-zacofanie itd......mozna tego mnozyc, to wszystko bardzo smutne . BYC DOJRZALA MATKA , TO PRZYWILEJ I BLOGOSLAWIENSTWO DLA DZIECKA.

ale Wy głupoty gadacie, przecież nikt nie mówi, nie nakazuje kobieta po 30 nie mieć dzieci. Mają i miec będą. Inna kwestia że gdyby żyć w zgodzie z organizmem należołaby wczesniej o tym myśleć. Ale życie pokazuje coś innego i już. A Wy próbujecie udawadniac oczywiste oczywistości. Normalnie porażka.

Gość Niuniaaaaaaaaa
To jedzcie do Niemiec sobie tam widok 45 latki mającej 5 letnie dziecko nikogo nie dziwi. Moja siostra ma 33 lata mieszka w N i planuje dziecko to znajome Niemki pukają się w głowę i jej odradzają mówiąc, że jest za młoda. Nie wiem skąd macie dane, że pierwsze dziecko do 25-26 lat. Ostatnio czytałam wywiad ze znanym ginekologiem położnikiem, który mówił o 28, 29,30 lat, że wtedy organizm jest jeszcze młody. Ah ten polski typowy zaścianek!!!!!

każdy ma prawo do posiadania własnego dziecka niezależnie od wieku. Różnie nam ię układa życie, jedne swojego partnera znajdują ok. 25 roku życia, drugie po 30 tce. I niby dlaczego ma się im zabronić świadomego posiadania i kochania swojego dziecka?? Tu nie tyle wiek ma znaczenie co dojrzałośc emocjonalna rodzica. Ktoś kto wczesniej nie czuł się gotowy teraz wlaśnie czuje że to jego czas. To bardzo ważne. I nie sądzę, żeby dzieci późnych rodziców żałowali, że ich urodzili... Ja po 30 tce planuję spokojnie drugie dziecko i uważam że będę jeszcze młoda.

Gość pigoslowik
moj maz mial 52 jak urodzila nam sie zrowa corka ja mialam 27 wiec nie widze problemu jesli chodzi o faceta

Gość dziewczyny jak to jest
tworzyc rodzine z o tyle starszym facetem? mam 32 lata, moj facet 45 i czsem wydaje mi sie ze jest mocno dojrzaly

ja zawsze szukalam dojrzalego mezczyzny.nie lubie tracic czasu na gowniarzy,ktorzy nie wiedza czego chca.

Gość moze sa jeszcze dziewczyny
w podobnej sytuacji. jak mezczyzni po 40stce odnalezli sie w roli ojca?

Gość uupppp

Gość podnoszeee

ja o chlebie Ci o niebie.. to sie nie dogadamy.:) moze i lepiej.

Gość upppppppppppppp

Gość madzia o.
Nie jest za stary. Ale jak chcecie mieć dziecko, to musicie siepospieszyc, zwłaszcza on. Bo fajnie, jak dziecko ma ojca, z którym moze polatac, a nie takiego, co siedzi i sie nie rusza. No i fajnie mieć ojca długo długo, a nie stracic w wieku 20 lat. Nie wiem, skad pomysł, że ona jest za stara, a on nie, skoro ona jest młodsza o 11 lat. Jakby kto nie wiedział - dziecko moze sieurodzic niedorozwiniete nie tylko z powodu wieku matki, ale też z powodu wieku ojca

Gość upppppppppppppp
ale moj 44latek jest bardzo aktywny i przeskoczy niejednego 30paro latka siedzacego caly dzien na kanapie

Gość madzia o.
No to dlatego do dzieła, bo kto wie, na jak długo mu zdrowia starczy. Lepiej teraz niż za 5 lat